Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Vinterstemning

30.12.09 i Absolutt Iskwew

Her like i nærheten av Oslo er det nå -15 grader, krystallklar luft og helt skyfri himmel. I skumringstimen, som er mellom 3 og 4 på ettermiddagen på denne tiden av året er det et betagende vakkert lys som kan ta pusten fra noen og enhver.  Det er i tillegg fullmåne, i hvert fall nesten. Månen er stor, gul og rund mot den kalde blå himmelen.

Jeg har ikledd meg fleece, dunkåpe, lue og votter og tatt meg kameraet ut.  Det er for vakkert til å la være, selv om det er kaldt.

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med:

10 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Og du formidler det hele bra. Bra bilder med riktig stemning.

 2. Iskwew sier:

  Takk, Fred Rune 🙂

  Jeg er egentlig ikke så glad i vinter, men på dager som dette er den helt fantastisk.

 3. Iskwew sier:

  Må sitere meg selv fra twitter:

  Husker det året jeg bodde i Brasil, da var det like kaldt som nå. Husker følelsen av å puste inn den krystallklare vinterluften.

  Kom hjem til jul fra +35 og høy luftfuktighet i Brasil til -20 og krystallklar luft på Gardermoen. Kaldt, men en utrolig varm opplevelse.

  Vi har luft mange kan misunne oss.

  Om du leser, Milton, skjønner du den varme følelsen av kald luft?

 4. Milton Marx sier:

  Jeg tror nok at jeg er for avvent fra det norske klimaet etterhvert. Jeg må ha i alle fall en måned på meg til avklimatisering. Rent klima og lysmessig var sist jul i Norge en lidelse.

  Hadde jeg hatt noen måneder med avklimatisering, for så å dra tilbake til varmen et par måneder, med en snartur til Norge på kaldeste vinteren, så ville jeg sikkert sett sjarmen.

  Men jeg var jo en annen en gang i tiden, jeg og. Jeg har sovet i snøhule, badet mellom isflak, fyrt opp hytter på fjellet til skikkelig temperatur, for så å gå ut fullstendig naken i snøen til et ordentlig bad, gnidd svetten av med snø. Jeg har vært oppe på fjellet om høsten i vind og regn, og syntes det var friskt. Men sånn er det ikke lenger.

  Jeg kan sikkert få sansen for barske gleder igjen, men det ville ta tid.

  Sist jul stakk jeg nesen inn på min mors soverom, hvor hun sover med vinduet på gløtt. Dama er jo gal! Det er jo ikke å undre over at Norge har en litt høy levealder. Folk ligger jo nedfryst om natta, jo!

 5. Iskwew sier:

  Kanskje det var en fordel at det ikke var så lenge siden jeg hadde pustet norsk luft, ja. Og ikke trivdes helt med 35 grader og høy luftfuktighet.

  Da jeg kom ut av flyet på Gardermoen og trakk inn kald norsk luft var det brått lettere å puste. Det var en fryd 🙂

  Men det skal være varmt inne, altså! Ikke noe åpent vindu på soverommet, takk. Selv om det skulle bidra til noen flere års levealder. Det får heller være!

 6. Nydelige vinterbilder som jeg gjerne nyter her innefra! 😀

 7. Iskwew sier:

  Det fungerer helt fint, Cat 😉

 8. Mathias2 sier:

  Her, ikke langt fra Lillehammer, (er 18 mil langt?) er det 20 blå, men vi går juletur alikevel, og vi har de samme bildene (nesten) som du. GODT NYTT ÅR. Ser mer fra deg neste år.

 9. Inger sier:

  Jeg ble spesielt imponert over bilde nr.6. Når en trykker det ut i full størrelse,så ser en faktisk landskapet på månen. Månemannen er det ikke så lett å se,men han koser seg nok–han som har fru Luna helt for seg selv!

 10. Iskwew sier:

  Mathias, 18 mil er vel et stykke. Men ikke langt nok til å ikke se omtrent det samme, tydeligvis 🙂

  Inger, det var en helt fantastisk måne, stor og feit og gul på en iskald tidlig romjulskveld.

Top