Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Kåring av Digital superheltinne i sosiale medier 2009

19.12.09 in Cyberspace

Det har ikke vært lett å være jury og velge ut en kortere liste fra de 75 som ble nominerte Digitale superheltinner.  Men vi har etter noen diskusjoner kommet frem til en liste på 10 som vi ønsker at dere alle skal stemme på, for på den måten å kåre en første blant likekvinner som Digital superheltinne 20091.  Men før vi kommer til selve kåringen har vi en spesiell pris å dele ut, og det er

Superheltinnenes ærespris


Face your fear. Accept your war. It is what it is.

Vi har valgt å løfte Regine Stokke ut av avstemningen fordi Regine har delt en helt spesiell situasjon med oss. Hun mottok mange nominasjoner og er definitivt Den Største Superheltinnen vi har hatt blant oss i sosiale medier.

Den 3.desember sovnet Regine inn etter å ha vært kreftsyk lenge. Gjennom hele sykdommen delte hun sine tanker, redsler og sitt store mot i møte med døden med oss. Hun slåss som en løvinne mot sykdommen, men til sist måtte hun gi tapt og forlate denne verden. I visshet om at hun har berørt mange mennesker og er dypt savnet av mange flere enn de nærmeste. Hun har vist oss essensen av sosiale medier.

Hun skal aldri glemmes av oss som var her i sosiale mediers ungdom. I Regines blogg får vi fortsatt høre fra hennes kjære søster Elise, og om hvordan hun og familien har det etter tapet av Regine.

Regine tildeles derfor Superheltinnenes ærespris, for sitt fantastiske mot. Takk for at vi ble kjent med deg, Regine! Du vil ikke bli glemt.

Regines blogg

Så til de ti vi har valgt ut for kåring, i alfabetisk rekkefølge. Det er bare pollstemmer som gjelder, men ikke noe er bedre en utdypninger i kommentarfeltet likevel.  Pollen vil være åpen til mandag 21.desember klokka 20:00.

[polldaddy poll=”2407266″]

.

Kandidater til Digital Superheltinne 2009 – juryens begrunnelser

Astrid Meland
Dagbladjournalist med skriveglede og skriveevne som hun bruker til å delta på mange sosiale plattformer. Hun har en selvstendig stemme i forhold til Dagbladet og en av de kvasseste og beste pennene i landet. Hun har en leken tilnærming til det hun interesserer seg for og vil formidle noe om. Hun balanserer mellom å være yrkesmenneske og privatmenneske på en naturlig måte i sosiale medier.
Astrid Meland @astridmeland

Beate (Beates rasteplass)
Hun deltar flittig i sosiale medier (blogg, twitter, forum) og har spesielt arbeidet for å spre god informasjon om ME. Dette inkluderer å bidra til å holde en digital livsnerve i live for en stigmatisert og marginalisert pasientgruppe, MEforum, der hun har ledet og bidratt i mange år, selv om hun selv er syk. Sammen med blant annet Cathrine Valsø har hun satt ME på agendaen helt inn i regjeringskvartalene, i høy grad ved hjelp av sosiale medier.  Hun er også en av personene bak en mailingliste som er bindeledd mellom muntlige fortellere i Norden, Ratatosk. Beate er opptatt av alt fra menneskerettigheter, religion og demokrati til ME.
Beates rasteplass @beaterast Me-forum Ratatosk

Elin Ørjasæter (Orjas)
Hun har tatt i bruk sosiale medier i løpet av 2009 og blitt en del av dem. Hun bruker sosiale medier ikke bare til å spre innhold fra E24, men deltar i debatter, deler interessante lenker, sprer innhold og bidrar med sitt eget nettverk.  Elin er spesielt opptatt av politikk, økonomi og ledelse. Hun er lydhør og bruker sin kunnskap til å belyse saker og svare på spørsmål. Dessuten er hun et positivt menneske som helt feilaktig påstår å ikke være morsom. Orjas har også brukt facebook i rent kommersielt øyemed gjennom annonser for sin bok, Lederboka
@Orjas, Facebook

Fr.Martinsen
Hun bruker  sosiale medier på en innovativ og inkluderende måte. Hun har skarp observasjonsevne og er generøs med å dele informasjon. Fr. Martinsen tør gå inn i komplekse fenomener i alt fra utilgjengelig litteratur til medias meningsbrytning og hente ut relevante spørsmål, kloke argumenter med stø analytisk evne. Et populært initiativ er at hun synker Dagsnytt18 med CoveritLive.
Fr. Martinsen @frmartinsen

Gunn Hild Lem (Arachne)
En modig kvinne som har klart å formidle det vondeste vonde på en sterk og modig måte. Gunn Hild klarer, gjennom en stor livskrise, å formidle tankene sine midt i sorgen, og gikk med sylskarp penn til angrep på en voksende alternativ-bevegelse som ikke holder seg for gode til å formidle at de kan kurere mannens kreft. Samtidig som hun skal trøste sine barn og komme seg gjennom sorgen selv. Hun har utvist stort mot og bidratt til at vi alle har fått et innblikk i livet som pårørende, sørgende, kvinne, mor og profesjonelt menneske.
Arachne.no (der Gunn Hilds mange bidrag i tradisjonelle medier er lenket opp) Facebook

Hadia Tajik
En innovativ politiker som har forstått hvordan sosiale medier fungerer og bruker dem på en god måte. Hun lanserte videoblogg tidlig i valgkampen og fortalte personlige historier fra sitt eget liv. Hun er jevnlig aktiv i sosiale medier på en måte få politikere foreløpig er. Hadia snakker mye politikk, men ikke bare politikk. Responderer i sosiale medier på konkrete henvendelser og svarer på en ærlig og ubeskjeden måte.
Hadia Tajik.no @hadiatajik Facebook

Ida Jackson (Virrvarr)
En popstjerne innen sosiale medier, med prisvinnende blogg, en rekke oppslag i ulike tradisjonelle medier og ukeblader. Engasjerte sine lesere under tilblivelsen av boken “Jenter som kommer”, gjennom den tornefulle veien mot riktig medisinsk og psykiatrisk behandling, gjennom feminisme, vanskelig barndom, sitt vakre ekteskap, barmhjertighet, motgang og fremgang. Hun er grensesprengende, produktiv, smart, ærlig og eksepsjonelt god til å formidle. Hun bruker ord og illustrasjoner i samspill på en veldig særpreget måte.
Virrvarr.net @virrvarr Facebook

Kristin Oudmayer (Vrangest)
Har gjennomført det eksepsjonelle prosjekt Mobbeboka ,som er blitt til gjennom sosiale medier. Denne måten å gjennomføre et bokprosjekt på er nyskapende i sin åpenhet og offentlige tilnærming. Hun har satt temaet mobbing på agendaen og brukt mye tid på å debattere det i sosiale medier. Vrangest er lydhør og sjenerøs, hun har et våkent øre for alle og er langt fra så vrang som navnet skulle tilsi.
A curly life Den store mobbebloggen @vrangest

Sigrun Tømmerås
Hun har ett ukuelige engasjement for og forsvar av de svakeste i samfunnet.  Hun deler informasjon, skaper debatt, er uredd, og tar opp tabubelagte emner som få tør å snakke om. Hun har fått pris for ytringsfrihet, holder foredrag, skriver inn til fagtidsskrifter om psykologi og utfordrer fagmiljøene direkte. Hun behersker mange medier og følger opp viktige saker på flere fronter. Det er alltid snert i det hun skriver, og hun har imponerende kildehenvisninger som hun deler villig vekk. Sigrun bidrar til å av-tabuifisere psykiske lidelser. Som hun sier selv i bloggen sin: “Jeg utspør verden fordi den setter spørsmålstegn ved meg.”
Sigruns blogg @sigrun_

Sølvi Suongir (Suongir)
Kan noen være opptatt av sosiale medier som fag uten å følge @Suongir og bloggen hennes? Hun er kunnskapsrik og sprer sin dybdekunnskap om sosiale medier.   PÅ bloggen sin skriver hun om sosiale medier, markedsføring og kommunikasjon. Hun deler informasjon om sosiale medier og annet, er morsom og opplysende på bloggen sin – som antakelig burde utgis som en fagbok for BI-studenter.  Fantastisk hjelpsomhet er nøkkelordet.
Suongirs blogg @suongir Facebook

Lykke til med avstemningen!

Kvinnekongen og Iskwew

Print Friendly, PDF & Email
 1. Dette betyr at det KAN komme til å bli ny kåring neste år []

Tagged With: , ,

16 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Hvem blir vår superheltinne i sosiale medier? | | 29.07.10
 1. MariasMetode says:

  Å, hjælp!

  Alle jeg nominerte er på denne listen. Hvordan i alle dager skal jeg kunne velge?

  Dette var alle flotte kandidater og det er laget en kjempefin presentasjon av hver enkelt! Som alltid når damer gjør noe, gjøres det godt. Godt jobba, Iskwew og Kvinnekongen!

 2. HvaHunSa says:

  Jeg innrømmer det, jeg har stemt på Beate. Hun deltar i sosiale medier på en kunnskapsrik, klok, varm, sosial, engjasjert, engasjerende og informativ måte. Og aller viktigst, hun gjennomfører på en sjeldent stillferdig og verdig måte uten unødig bruk av utropstegn og selvpromotering. En sjelden orkidè, rett og slett. Jeg er trofast fan.

 3. Goodwill says:

  Dette var ikke enkelt. Bare gode kandidater, og jeg misunner ikke dem som har gjort jobben med å plukke ut finalistene, for det er mange som sterke kandidater som ikke er kommet gjennom nåløyet.

  Jeg stemte på Vrangeste Kristin. Dels for hvordan hun har fått fram mobbebokprosjektet sitt, og dels for hvordan hun har tatt bloggingen og bruken av de sosiale mediene fra å være en hobbygreie i et bitte lite hjørne av web’en til å bli en av de viktigste og tydeligste stemmene.

 4. Herlig liste! Stemme er avgitt i pollen, men det er så mange bra kvinner her at det er vanskelig å velge. Gratulerer til alle egentlig, og tusen hjertelig takk til arrangørene som har fått dette i stand! <3

 5. Håkon says:

  Å stemme på en og ikke bare heie på alle er nesten litt meningsløst, men jeg får vel sove på det, gå en tur for å fundere litt, og kanskje sove litt igjen.

 6. Iskwew says:

  Det har du helt rett i, Håkon 🙂 Du får fundere, så stemme etter hvert. Om du vil.

 7. Henriette says:

  Jeg stemte på mamma, altså Kristin/Vrangest.
  Hun fortjener det! Jeg er nok en av de som vet best, hvor mye mamma har jobbet med mobbeboka.
  Hun lagde den jo pga. meg, fordi jeg har blitt mobbet.
  Hun har vært stressa, og blitt litt lett sur, men jeg har ikke ord på hvor stolt jeg er over at mamma klarte det så bra. Jeg hadde trodd at det skulle bli mye verre en det det ble. Det er noen som mener at mamma ikke skal kunne være uenig med noen, fordi hun skriver en mobbebok. Men dere som mener det, tar så feil! Alle her i verden har sin egen rett til og mene akkurat hva de vil! Det er det jeg står for, selv om jeg bare er 9, men blir 10 i februar.
  Mamma tør og stå for det hun selv mener, og derfor er hun mitt forbilde. Jeg er så utrolig stolt av deg, mamma!
  Jeg kan ikke få sakt det nok!
  Jeg stemmer ikke bare på deg fordi du er mamma’n min, men
  også fordi du er så sterk!
  Det er mange som sier at du ikke burde dratt til Hellas med oss, men de tar FEIL!! Hvis du ikke hadde tatt den ferien, ja, da vet ikke jeg hvor kjeftete hun hadde blitt. Mamma hadde vært mye mer stressa!
  Håper du vinner!

 8. Iskwew says:

  Hei Henriette! Så fint at du skrev så gode ord om mammaen din. Du er jammen flink til å skrive også 🙂

  Jeg skjønner godt at du stemte på henne, jeg!

 9. Siv June says:

  Vanskelig valg!!! Etter nøye overveielse endte min stemme til Virrvarr/Ida Jackson. Begrunnelse? Hun våger ta opp sider med seg selv og sitt liv som er svært personlig og sikkert svært sårt, men hun formidler det på en måte som ikke gjør at den som leser føler seg som en kikker. Hun formidler derimot på en måte som gir forståelse og medfølelse. At det finnes slike ambassadører for mennesker med psykiske lidelser, er med å fjerne stigma og fremme åpenhet.

  Bloggen hennes er balansert mellom humor og alvor, og hun skriver fantastisk bra. En blogg som inspirerer meg!

 10. Kvinnekongen says:

  Hei alle sammen!

  Å finne en superheltinne i dette knippe med kvinner er ikke lett. Ingen enkel oppgave, men duådu, så spennende.

  Til alle som dveler: jakt et par runder på egen hale, ta en kopp grønn te, spis en pepperkake selv om det strengt tatt ikke er lov enda. Ok ta to.

  Alle kandidatene er pekt ut som ekstraordinære – superdyktige – forsvarere av verdens beste frukter – gode rollemodeller vi alle ønsker å inspireres av og lære av.

  Den som vinner, kommer til å kunne legge armene rundt skuldrene på fantastiske superheltinnesøstre 🙂

  Stem i vei.

 11. Henriette says:

  Takk for at du syns jeg er flink:)

 12. PoPSiCLe says:

  Jeg velger å stemme på Vrangest i denne sammenhengen. Jeg var litt i tvil – jeg lurte på om jeg skulle stemme på Virrvarr, men… altså – er ikke hun allerede superhelt, da? 😀 Virrvarr: no offense intended, men du vinner som regel på walkover – på tide med noen andre i rampelyset (blogglyset?).

  Og, forresten – feil i linken til @astridmeland (, i stedet for . før com).

 13. ravkraft says:

  Jeg stemte selvsagt på Elin Ø. da hun har kniv. Jeg stoler på kvinner med kniv.

 14. Håkon says:

  Måtte den heldigste vinne…

Top