Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

En stk. Tigerunge og to katter til salgs

19.09.09 in Liv og levned

I dag har det vært ryddedag her i huset. Det hadde hopet seg opp et ikke ubetydlig udekket behov på husmorfronten. I helg etter helg har unnskyldningene stått i kø for å ikke pakke bort sommertøy, rydde, vaske sofatrekk, vaske gulv og ikke minst pusse vinduer. Jeg har nemlig en følelse av at det ikke er grå november ute enda, selv om det ser slik ut gjennom vinduene mine. Jeg skulle ønske jeg hadde flere husmor-gener, men det har jeg altså ikke.  Innimellom må jeg derfor bruke selvdisiplin.

Så altså; i dag var hybelkaniner med tenner og følehorn, ugjennomsiktige vinduer og yoghurt-flekkene fra for 3 uker siden lagelig til for hogg, eller altså vaskemaskin, nal, støvsuger og mopp lagelig til for hogg.  Konklusjonen var imidlertid at om det skal være mulig å holde noenlunde orden, så er

En stk. Tigerunge og to katter til salgs, med følgende tillegg:

 • Roter en del, men er ellers greie
 • Støvsuger følger ikke med, men er nødvendig ekstrautstyr
 • Når støvsuger brukes, må katter ha mulighet til å være ute, ellers vil de forsøke å klore seg gjennom utgangsdøren
 • Når støvsuger brukes, må kommentarer om at det bråker så Tigerunge ikke kan høre TV’en overhøres, eventuelt kan valium være et alternativ
 • De firbente kan trenes til å jakte på hybelkaniner, særlig hybelkaniner med store tenner og pukkelrygg, dog ikke når det passer deg
 • Ekvipasjen kan selges med 2 sofaer med ubetydelige kloremerker og noen merker etter saks
 • Kan selges med betydelige mengder lego med ubrukte oppbevaringsbokser
 • Kan leveres med Wii, PC og dekoderkort. Anbefales ikke, da det hindrer andre mer produktive aktiviteter
 • Kan selges med ett år gammelt teppe med ubetydelige merker. Fungerer utmerket som klorebrett
 • Klær følger bare med i begrenset grad, må byttes hvert halvår. Krever stor lagringsplass etter noen år
 • Betydelige mengder fotballutstyr medfølger og spres over en betydelig del av bopelen. Husk at fotballsko helst bør tas av i stuen
 • Krever evne til å overhøre at det er urettferdig at Tigerunge må rydde sitt rom når du har ryddet resten

Utover det er salgsobjektene hyggelige, stuerene og har stort sett godt humør.  Bortsett fra når de slåss, noe som i betydelig grad skjer etter at nattbordslampen er slukket og klokken er blitt 2 eller så om natten.  Dette gjelder i hovedsak de firbente, men det har forekommet krakilske innspill fra Tigerunge på ubeleielige tidspunkter også.

Innkommet forslag til god utnyttelse av Wii, PC og dekoderkort fra @emgid på twitter vedlegges vederlagsfritt, da det ble ytret i det offentlige rom til nytte for mange (Re: Inndragning av Wii, PC, dekoderkort):

Tror han det er tomme trusler? Min kusine installerte tidslås på de greiene der. Daglig kvote, kunne bare kjøpe tid med husarbeid.

Innkommet forslag fra @mihoe tas opp i forbindelse med Stortingsvalget i 2013 (Sponheim har sagt seg villig til å lobbe saken):

Aha! Du kan trøste deg med at vi er flere! Sånne som burde fått trekke av vaskehjelp på skatten. Av allmennhelsehensyn.

Men nå er det rent i huset, det er mulig å se ut gjennom vinduene, Tigerungen har lagt seg, kattene sover og jeg innser at det er greiere å være husmor når jeg samtidig kan twitre.

Og søte er de, det skal de ha, de som lager hybelkaniner i stekovnen:

Italienerfrøken med ikke støvsuger-behandlet hybelkanin

Italienerfrøken med ikke støvsuger-behandlet hybelkanin

Herkules etter flukten fra støvsugermonsteret

Herkules utmattet etter flukten fra støvsugermonsteret

Og nei, sofaen ser ikke slik ut til vanlig, men trekkene er altså vasket 😉

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: , ,

3 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Marina says:

  Den hybelkaninen på bildet ser da fredelig ut? Iallefall sammenlignet med den jeg tvang til å flytte ut fra under sengen min forrige uke. Den knurret og klorte opp gulvplankene.

  Men dessverre er jeg allergisk mot katter, så jeg må nok avslå det generøse tilbudet. Jeg regner med at lego og wii ikke selges separat?

 2. Iskwew says:

  Ja, den der var av det fredelige slaget. Så den beholdt vi.

  Lego og Wii er ikke planlagt solgt separat, nei. Men det kan selvsagt vurderes. Det vil ha positiv virkning på fotskader (tråkking på Lego) og oppmerksomhet (rydde eget rom).

Top