Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Underkommunisert advarsel

01.08.08 i Liv og levned

Akkurat kan man ikke bade på Bærums største badeplasser, Kadettangen og Kalvøya. Det er alt for mye bakterier i vannet, så kommunen har stengt strendene. Det vil si, de er jo ikke fysisk stengt, det er ikke mulig, men man skal ikke bade der. Det Bærum kommune har gjort i sakens anledning, er å sette opp følgende skilt, i hver ende av den rimelig store stranden på Kadettangen:

Skiltet er på størrelse med et A4-ark, med bokstaver av en størrelse du må helt inntil for å kunne lese, og på norsk. Det er så unnselig, at det ikke er spesielt advarende med mindre du vet på forhånd at det er målt 5000 kloakkbakterier pr. 100 milliliter i området. Riktignok ikke akkurat der, men like ved, på Kalvøya. Grensen for at det skal være forsvarlig er 1.000. Folk blir syke.

Kadettangen er en strand som brukes flittig av mange barnefamilier. Ikke alle hadde sett skiltet, eller kunne norsk. Dermed var det en del som badet, likevel. Jeg advarte noen som var i ferd med å la små barn bade. De kan jo bli ganske så syke av slike bakterier.

En slik Advarsel må være

  • Stor nok til at den er godt synlig
  • Satt opp på flere steder
  • Som et minimum oversatt til engelsk

Noe slikt:

For det er gjerne ikke så mange som vil bade i dritt.

😳

På den positive siden var det lite folk på stranden, bestevenninnen og jeg hadde god plass, og det var lite skrålende unger der. Dem er jeg litt allergisk mot når Tigerungen er borte.

😎

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med: ,

Stengt for kommentarer

Top