Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Små gleder en fredag

11.04.08 i Brasil!

Egentlig er ikke disse gledene så små, for de er relativt sjeldne, disse to:

paodequeijoyoki250g.jpg

 

+

 

maguary.jpg

Dagen små store gleder hadde en kollega med fra Brasil. Det øverste er Pão de Queijo, brasilianske osteboller og Maguary, suco de Maracujá eller pasjonsfrukt-juice. De to tingene står høyt på listen over ting jeg savner med Brasil. Jeg husker enda lukten av Pão de queijo da jeg landet i São Paulo etter to døgns reise (forsinkelse, flymotorene tok fyr i Frankfurt, lang historie), det var så til de grader lukten av Brasil. De man lager basert på de posene jeg fikk i dag, er selvsagt ikke det samme, men det er så nært du kommer fra Norge. Pasjonsfrukt-juicen er selvsagt heller ikke det samme, men igjen, så nært du kommer. Jeg har ikke fått tak i slike pasjonsfrukter som jeg laget juice av i Brasil.

Og der er ovnen varm, og os pequenos pãos i ovnen. Vente en halv time, og så…

MMMMMMM!

voilapaodequeijo.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med: ,

16 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Tiqui sier:

  Cafe Toucán har nå smoothies med maracuya! Da jeg oppdaget det ble livet så mye bedre 😉

 2. Iskwew sier:

  Oooooh! Hvor er det da?

 3. Tiqui sier:

  Det er på Grønland. Jeg har av og til noen frokost-kaffer der med en medblogger, men heretter blir det smoothies i stedet – eller i tillegg(?)- til frokost-espressoen.

 4. Iskwew sier:

  Ahhh det høres ut som en perfekt start på dagen! Ellers så er jo maracujá beroligende, og brasilianerne sa man skulle drikke juicen før man legger seg, eller om man er veldig stresset. jeg drakk derofr ikke det om morgenen.

 5. Tiqui sier:

  Da kan jeg jo foreslå en Toucán-tur på ettermiddag eller kveld i stedet da 😉 Ellers har jeg en halvveis plan om å invitere flere til felles-blogger-frokost en eller annen gang. Vi får se om jeg kommer så langt.

  Beroligende, deilig smoothie kombinert med oppkvikkende espresso burde vel egentlig være en bra kombo om morgenen. Sist var det rett før jeg skulle til tannlegen, så det var nok nyttig 😉

 6. Iskwew sier:

  Rett før tannlegetimen funket det nok bra, ja 🙂 Det er en fabelaktig frukt!

 7. Beamer sier:

  Kanskje disse kan hjelpe: http://www.acaibrasil.no/

 8. Iskwew sier:

  Oisann! De har jammen maracujá, ser det ut til. Takk for tips!

 9. Beamer sier:

  Håper den smaker som den skal også, da 😉 Jeg har bare prøvd Acai og Mango. Og de var veeeldig gode.

  Greit å vite: de kvantaene på nettsidene ikke helt realistiske for vanlige folk. Men de er veldig hjelpsomme for oss med lite fryserplass, så jeg har fått kjøpt ned i 3kg pr gang. Og de leverer på døra 🙂

 10. Iskwew sier:

  Ja, det var litt store minimumsporsjoner 🙂 Men jeg skal sjekke ut det der, for det så veldig bra ut!

 11. Håkon sier:

  Tja, minimumsporsjonene er greie nok. Foe noen kan det nok være en større utfordring å holde fryseren på -18° til en hver tid. 😎

  Jeg er redd for at leveranser fra den butikken lett kan bli vanedannede. Her kan det lett bli frokost, lunsj og middag. 😀 (Plutselig fikk jeg lyst på kokosmelk med mango og bananbiter, søtet med en liten dæsj palmesukker… 😛 )

 12. Iskwew sier:

  Ja, det kan muligens være en utfordring.

  Jeg synes også det var en litt skremmende interessant butikk, ja, med masse herlige retter. Og det er i hvert fall enklere og billigere enn å fly tin brasil 🙂

 13. Håkon sier:

  Hm, grave rundt i en fryseboks som holder -18° eller fly til Brasil? 😯 Livet gir oss snurrige alternativer å velge mellom, og folk kommer med uventede svar. 😆

 14. Iskwew sier:

  Hehe – ja livet er jo smekkfullt av snurrigheter og uventede svar 😉

 15. Alvorada sier:

  Hett tips: De serverer pão de queijo på cafe brasil på youngstorget. Tror de har maracujá også, de hadde ihvertfall goiaba og masse annet. Porsjonspakker med frossen maracujá kan du kjøpe på røtter på st.hanshaugen, selges i pakker på ti porsjoner. Litt dyrt men veldig godt! 🙂

 16. Iskwew sier:

  Ahh! Takker og neier for godt tips 😀

Top