Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Får ikke kaste lasso i fengselet

Samen Johan Hætta, som er fengslet for drap, går hardt ut mot fengselsvesenet i Adresseavisa, blant annet fordi han ikke får kaste lasso i fengselet.  Han får altså ikke lov til å ha 20 meter tau med seg i luftegården, ettersom dette betegnes som en sikkerhetsrisiko. 

Hætta mener det er for langt fra nærmeste tre til muren til at lassoen vil representere noen rømningsrisiko.  Uhørt, ikke sant, å nektes å ha langt tau i luftegården.  Forøvrig kan han jo gjøre det enkelt for seg og be om å få en stige, sier nå jeg.  Vi må da ta vare på fangenes behov.  Spesielt om de er fra etniske minoriteter.  Da er de jo per default litt mindre skyldige enn andre, ettersom storsamfunnet har begått stor urett mot dem i fortiden.

I tillegg til lasso-nei synes Hætta det er ganske håpløst at det serveres pizza og pasta i fengselet, men ikke tørket reinskjøtt.  Dessuten er han oppgitt over at han ikke får nok permisjon til å studere mer fleksibelt på universitetet.

Hætta burde ha tenkt seg litt mer om før han sørget for å begå en forbrytelse han får lang fengselsstraff for.  Siden det betyr at du rett og slett sperres inne og ikke kan bevege deg rundt som du vil og gjøre det du vil til enhver tid.  Ei heller kaste med lasso og spise så mye reinkjøtt som han vil.  Studier må i stor grad bli selvstudium, og en stundttilværelse i sus og dus er utelukket.

I fengsel må man kort sagt innordne seg.  Kjipt, men sånn er det, og det er noe de fleste som ikke vil forholde seg til norsk lov bør legge seg på hjertet.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: , ,

9 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  Haha!! Denne var rett og slett god!

  Alle må da forstå at selv om man soner 10 år for drap så må man kunne få leke seg litt med lasso! Fange inn fengselsbetjenter og slikt, og henge dem opp til tørk!

 2. Iskwew says:

  Ja, nettopp, Goodwill. Har du ikke rein du klan fange med lasso, bør fengselsbetjentene stille seg til disposisjon. Det er bare rett og rimelig!

 3. Håkon says:

  Du skal se han ikke får gå med finnkniv til kofta si heller. :o) Nå mener jeg å huske at det er ganske god akustikk både inne og ute i luftegården på Tunga, så får vi se hva de insatte og ansatte foretrekker etter hvert: lasso eller furtejoik.

 4. Iskwew says:

  Du mener å huske det, Håkon? *ser interessert på*

  Jeg tror kanskje furtejoik blir rimelig slitsomt både for ansatte og innsatte. Men å ikke få gå med kniv i fengsel er skikkelig kjipe greier, altså. Verken kniv eller tau du. Makan!

 5. Håkon says:

  Har bodd i bartebyen og vært innom det lokale fengselet som besøkende. Sånn kan det gå når man har sosionomer i venneflokken.

 6. Iskwew says:

  *puster lettet ut*

  :o)

  Sosionomer i venneflokken skal man ikke kimse av. Da kan det tilflyte kunnskap om både det ene og det andre.

 7. DRM says:

  Meg bekjent regnes Kalashnikov som en viktig del av mannlig påkledning i enkelte deler av verden der det ofte er ufred og uroligheter.

  Det er himmelropende urettferdig hvis en av disse skulle sperres inne her hos oss, og bli fratatt en så viktig del av sin mannlige verdighet og integritet.

  Noen må komme på banen og ta tak i denne forskjellsbehandlingen.

  Gjerne en sosionom for den saks skyld.

 8. Sexy Sadie says:

  Gi den der femtilappen en lasso til å henge seg med. *Sexy er streng men urettferdig*

 9. Iskwew says:

  Ja, det er mye som er en vanlig del av påkledningen, og selvsagt teit at fengselsvesenet har så sære regler for påkledning og utstyr.

  Forøvrig noterte jeg meg at da Hætta var på TV her i kveld, påpekte han at lasso-ispirasjonen var det Lars Monsen som sto for, i et av programmene. Kanskje det ikke er så lurt å se på slike programmer på tv, når man sitter inne?

  Sadie, der kom du med en annen grunn til at fengselet nok ikke ønsker å dele ut tau til de insatte.

Top