Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Tungt å komme i gang etter ferien

09.08.07 in Diverse

Heldigvis har jeg fått med meg rådet om å ta det med ro den første tiden tilbake på jobb. Bedriftspsykolog Lene Finderup uttalte følgende til Forbruker.no

“Bruk heller litt tid de første dagene til refleksjon. Tenk over hva du liker ved jobben, og hvorfor.”

Det kan jeg saktens gjøre. Hva jeg liker med jobben og hvorfor. Joa, det kan jeg tenke litt over.

Ellers fikk jeg forvarsel allerede på mandag om at denne dagen kom til å gå trått. Da gikk det ikke å logge inn på jobbens webmail, noe jeg antok at skyldes at passordet mitt hadde løpt ut mens jeg var på ferie. Da er det ingen enkel affære å logge inn her. I hvert fall tar det tid, for her har vi sikkerhet på høyde med Pentagon. Først 1 time og 15 minutter etter ankomst var jeg i stand til åpne mailboksen og begynne å se gjennom de ca. 300 meldingene.

Deretter ble jeg avbrutt av en kollega, som ville diskutere og reflektere. Viktige ting var det også. Og noen av de tingene kan godt karakteriseres som dyp refleksjon. Dermed kan det sies å være i tråd med bedriftspsykologens råd. Hun sier videre:

“Det er altså både lurt og lov å ta litt lengre kaffepauser disse første dagene.”

Og siden jeg ser ut på strålende sol, tror jeg kanskje jeg skal gjøre det.

Etterhvert skal jeg kanskje mene noe om mannspanelet. Det jeg fikk med meg av Karitas svar i spørretimen på Aftenposten.no er at hun bruker mange utropstegn. Veldig mange. Irriterende mange. Utropstegnet er et mye misbrukt tegn. Det mister sin utsagnskraft, rett og slett, når det brukes for ofte. Jeg forsøker å skjerpe meg i bruken av utropstegn selv. Det er mulig Karita også gjør det, men det ser ikke slik ut.

Muligens mener hun Mannspanelet er så bra at det fortjener alle utropstegnene. Jeg skal innrømme at jeg er mer usikker på akkurat det. Jeg får mest assosiasjoner til Supperådet.

Men NÅ: litt lengre kaffepause.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

13 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Rabbagast says:

  Fint å ha en bedriftspsykolog – og attpåtil en som anbefaler lange kaffepauser. Det er ikke bare tull at kroppen er i feriemodus og trenger tid på å komme seg inn i arbeidsmodus igjen, det er harde fakta. Forøvrig bruker min tenåringsdatter utropstegnene i sin skriftlige kommunikasjon med vennebermen som hun ellers bruker kraftuttrykk man skal være forsiktig med. Ofte og heftig. Så kanskje ungdommen skal få lov til å overta tegnet?

 2. Iskwew says:

  Ja, jeg syntes også det var fint, Rabbagast :o)

  Jeg skjønner ikke denne bruken av utropstegn, men kanskje du har rett i av vi bør overlate dem til ungdommen. Og så får vi finne på noe annet for å understreke at nå kommer det noe viktig, eller sjokkerende eller noe som bør fange oppmerksomheten.

  !!

 3. Goodwill says:

  Oppstart etter ferie er ingen enkel sak, det krever lang erfaring for å få til en smidig overgang.

  Kaffepauser er en fin ting i så måte, litt korte dager med ettermiddagen i sola en annen.

  Dog er det noen ganger sånn at det kan bli for mye – også av det gode. Men noen andre ganger er det sånn at for mye av det gode kan være skjønt 🙂

  !!

 4. Iskwew says:

  Ja, det er sikkert. Heldigvis er det veldig lite folk her i dag, det hjelper.

  Jeg synes ikke det blir for mye av det gode så ofte :o) Litt overflod av kaffepauser skader vaffal ikke :o))

 5. tiqui says:

  Jeg oppdager stadig vekk at jeg har satt på et utropstegn eller tre for mye. Samtidig synes jeg det er ufattelig slitsomt å lese tekster med mange utropstegn, så jeg pleier å gå gjennom og fjerne dem før jeg sender avgårde epost eller annen tekst.

  Jeg synes uvettig bruk av utropstegn tyder på dårlig beherskelse av språket. Og i et skriftlig medium er det knapt større turn-off.

 6. Milton Marx says:

  Jeg har bitt meg merke i at enkelte kvinnelige bloggere har kommentert dette utvalget, så klikket jeg innom Aftenpostens nettprat. Her oppgir Karita kostnaden ved utvalget til ca. 100.000. Det er i alle fall ikke offentlig sløseri som skal være den viktigste argumentasjonen mot utvalget. 100.000 er vel ikke mer enn det koster å finansiere en enkelt kvinneforsker, mannsforsker eller rovdyrforsker i 3 måneder.

  Jeg tror heller ikke nødvendigvis et slikt utvalg vil føre til noe, men det er vanskelig å si før de kommer frem med noen utspill. Men om ikke annet ville det være bra hvis det kunne komme en kjønnsdebatt hvor verken dagsordenen eller premissene var fastlagt av kvinner.

 7. Iskwew says:

  Det er jeg helt enig i, Tiqui. Det bør brukes for å understreke noe viktig, ikke helt i hytt og gevær.

  Milton, om det ikke skal koste mer, så må det bety at deltakerne ikke får noe godtgjørelse i det hele tatt. Det er interessant i så fall.

  Jeg synes de mangler et mål med prosjektet, men er åpen for at det kan sette ting på agendaen. Det virker imidlertid utrolig løslig fundert, derav betegnelsen Supperåd. Dermed skeptisk til jeg ser hva som kommer.

 8. Marina says:

  “sikkerhet på høyde med Pentagon”? Det høres ikke bra ut, ikke i det hele tatt. Men ettersom det tydeligvis er et NT-nettverk kan man ikke forvente noe bedre. Og jeg gjetter NT fordi du hadde problemer med å logge inn fordi passordet gikk ut mens du var på ferie. M$ lager jo programvare for amerikanske forhold der ferie er et ikke-tema.

  Ja, jeg er sur fordi andre får ferie og ikke jeg.

 9. Iskwew says:

  Det skjønner jeg veldig godt at du blir. Og jeg fatter ikke at amerikanerne orker livet med bare arbeide og omtrent ikke ferie.

  3 uker sammenhengende fri gjør underverker!

 10. Goodwill says:

  Den sommeren minstemann var ett år hadde jeg 8 uker sammenhengende fri. DET gjorde underverker, det!

 11. Iskwew says:

  Det kan jeg tenke meg :o) Da jeg flyttet hjem fra Brasil hadde jeg omtrent 6 uker. I strålende sol.

  Ahhh det var deilig!

 12. Less is more. Både når det gjelder tegnsetting og kommunikasjon forøvrig. Korte setninger fungerer faktisk greit. Og korte innlegg/kommentarer 🙂

  Noen ganger kan det være lurt med litt ettertanke. så bli kanskje budskapet tydeligere.

 13. Iskwew says:

  Selv er jeg jo glad i lange innlegg :o)

  Litt ettertanke skader sjelden, men jeg klarer ikke alltid å etterlevet det selv.

Top