Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Vi beklager eventuelle gener

21.06.07 i Cyberspace, Språk

Dagens språkblomst eller hva vi nå skal kalle det, ble mottatt fra One.com, Hjørnets webhotell. De skal oppgradere, og forklarer derfor at en del ting ikke kommer til å være tilgjengelig natten mellom 25. og 26.juni. Mailen avsluttes med:

«Vi beklager eventuelle gener.»

Muligens er dette godt dansk. Men som norsk sitter jeg her og lurer på hvorfor de beklager eventuelle gener? Er det sine egne gener de beklager? Mine? Og når de sier eventuelle, betyr det at de ikke helt vet om de har noen? Bør jeg i så fall bekymre meg? Eller er det servernes gener det er snakk om?

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med:

6 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Erlend sier:

  Riksmålsordboken inneholder faktisk ordet «gêne» (uttalt «sje’ne») i betydningen «sjenanse; besvær, ulempe; være til gêne».

  Interessant nok er ordet «gen» (dvs. «arveanlegg») registrert i Norge i 1932. Da het det «en gen», nå er vel ordet vanligvis intetkjønn.

 2. Iskwew sier:

  Aha! Da er det nok derfra det kommer, tenker jeg. Riksmål er jo svært likt dansk.

 3. Sexy Sadie sier:

  De beklager at de kanskje sjenerer noen.

 4. Iskwew sier:

  Ja, det er nok det de gjør.

 5. Marina sier:

  Men det ville jo vært mye morsommere hvis de beklaget arvestoffet sitt!

 6. Iskwew sier:

  Jeg synes også det, Marina :o))

Top