Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Blogglayout – trenger råd

31.01.07 in Blogging

Jeg har sett på to ting som jeg lurer på å ha i bloggen.

1. Snap

Snap er det lille bildet som popper opp når du drar pekeren over en link (prøv med denne). Noen liker det, noen kan ikke fordra det, og selv er jeg spalet. Jeg har den bare på på eksterne linker, altså ikke på de linkene som går til min egen blogg.

2. Trådete kommentarer

Det er en plugin som gjør det mulig å svare på en spesifikk kommentar, og så få den plassert under den kommentaren man svarer på, ikke nederst som det er nå. Det er jeg egentlig litt begeistret for, samtidig som det blir vanskeligere å se hvilke kommentarer som har kommet siden sist. Det kan se slik ut:

threaded-comments.jpg

Siden jeg ikke blir enig med meg selv, vil jeg gjerne høre hva dere synes. Om det er noe annet som hadde vært stilig eller er teit, så legg inn forslag.

Opprinnelig hadde jeg en poll her, men den funket ikke helt, siden det måtte stemmes to ganger i samme poll.

Print Friendly, PDF & Email

42 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Brage says:

  Trur det er noe kuk med pollen din. Jeg prøvde å stemme MOT Snap, men det later ikke til at stemmen min blei registrert. Trådete kommentarer stemte jeg for og det trur jeg pollen fikk med seg…

 2. Iskwew says:

  Du må stemme på en ting først, og så på den andre, tror jeg.

 3. Rockette says:

  Hm, ja. Jeg er også litt ambivalent til den snap’en. Det er ikke alltid den funker så bra(sikkert fordi jeg har Mac), men når den gjør det, synes jeg den er grei.

  Og kommentarfeltet – jeg skjønner det kan bli et problem de gangene du får mange sånne. Men på den annen side; – det blir jo sikkert ref. til svar (æh, om du skjønner)

 4. Iskwew says:

  Jeg er også ambivalent til snap. Men synes det ble bedre når jeg tok det bort fra egne poster, og bare viser det på de eksterne.

  Jeg tror det kunne vært like greit med en quote funksjon, kanskje, som med trådete kommentarer. Jeg får noen ganger kommentarer til gamle poster, og de kan være kommentar til kommentarer langt oppe, og da er det vanskelig å finne dem igjen.

 5. Morten says:

  Me not like any of it. Me not grumpy either. Just don’t like.

  M:)rten

 6. Iskwew says:

  :o) Det er derfor jeg spør, Morten. For at du skal si hva du liker og ikke liker.

 7. Goodwill says:

  Snap’en liker jeg ikke, har skrudd den både av og på hos meg selv flere genger og har den på nå, men liker den altså egentlig ikke. Syns den forstyrrer.

  Trådete kommentarer er jeg litt usikker på. Syns det er fint slik det er nå, både hos deg og hos de fleste andre, slike lange artige kommentarrekker som vi hadde for en stund siden blir morsomst på den måten, innbiller jeg meg. Trådete kommentarer minner meg om nettdebattanttrollet på nettavisene, og det liker vi vel ikke?

  …trøtt Goodwill idag…

 8. Morten says:

  Kan jo begrunne litt også.

  Litt av … eeh, usikker på hvilket ord jeg skal bruke…. sjarm kanskje…. Litt av sjarmen med kommentarfeltet er at den er så linear. Det er også ulempen og grunnen til at jeg ikke alltid leser alt. Men jeg syns allikevel det er å foretrekke fremfor å samle “svar på svar”. Det er morsomt hvordan kommentarer hopper hit og dit og frem og tilbake pga. av dynamikken som oppstår i at flere svært forskjellige kommentarer kan dukke opp før bloggsjefen får sagt sitt og dermed penset tema tilbake, eller helt på villspor, alt ettersom.

  Snap? Hate it. Det er så mye dill i verden. ting spretter opp her og der, overalt.
  Multimediespesialisten er altså grumpy på utviklingen. Skifte jobb kanskje? Har jo blitt dykkeinstruktør… Mjææænei. Tror ikke det. Er ikke mye til kjærlighet overfor faget sitt om det ikke dukker opp noe man hater innimellom også 🙂

  M:)rten

 9. Iskwew says:

  Jeg er ikke egentlig så begeistret for Snaparama jeg heller, Goodwill.

  Trådete kommentarer tror jeg det ville vært større behov for om jeg ikke fulgte opp kommentarene jevnlig. Da blir det fort kaos. Kanskje hadde det vært like kjekt med en quote-funksjon, og det kan jeg lete etter.

  Og nei, vi vil IKKE være noe nettavis-troll!

  Morten, jeg tror jeg er like flink til å bevege meg bort fra tema som andre. Og jeg liker jo digresjoner jeg. Dessuten tror jeg det kan bli vanskeligere å fange opp kommentarer, om de ligger spredd oppover i tråden.

  Snappingen er egentlig noe herk som ser litt fancy ut ved første øyekast? Men folk klarer jo å finne de linkene de er interessert i ute å få dem trykket opp i fjeset.

  Om det er noe du virkelig hater, så kommer jo det av at du elsker. Ellers hadde du vært likegyldig :o)

 10. Cirkelin says:

  Snap er litt kult når den virker. For det meste har det kommet opp noe i stil med at siden kan ikke vises akkurat nå. På den annen side klarer jeg alldeles utmerket å klikke på de linkene jeg vil inspisere nærmere helt selv uten at alskens saker popper opp. Konklusjon: Nei til Snap.

  Når det gjelder trådede kommentarer, så ser det ok ut ved første øyekast, men så får jeg sterke flashback til de nye gjestebøkene på Blink og de ser ut som rene salaten…etter en tornado. Dessuten har Morten et poeng med at det kan bli langt større slingringsmonn i en kommentartråd som går i kronologisk rekkefølge. Konklusjon: Forandring? Nei takk!

 11. Iskwew says:

  Hjælp! Goodwill snakker om trådete nettavis-troll og du snakker om Blink-troll. Det virker som en dårligere og dårligere ide med trådete kommentarer :o)

  Jeg tror det kan være kult, men samtidig blir det vanskeligere å følge med på hva som har kommet siden sist. Dessuten har jeg ikke noe imot litt assosierende kommentering. Dessuten, selv klarer jeg jo stort sett å følge opp kommentarer jevnlig, slik at jeg ikke ender opp med å svare på 10 kommentarer en meter lenger nede.

 12. Hold T. Forfall says:

  Trådete kommentarer er En Fin Ting som dessverre døde fra e-mail da folk begynte å bruke Billware i standardkonfigurasjon. En mulighet til kjapt å skifte mellom trådet og flat kunne gi deg siste svar på et øyeblikk. (At det finnes troll i fora der det finnes tråder, det er da ikke noe argument.)

  Snap er jeg litt mer tvilende til, det forstyrrer. Hva med å bare bruke det i høyremargen? Og gjerne litt større, så jeg kan se om det har skjedd noe siden sist.

 13. Iskwew says:

  Hmmm. Jeg tror ikke det går, for det ligger i selve .php filen, den må byttes ut med den som lager trådet kommentering. Det det kunne gått an og spurt om, er om det kan bygges inn mulighet til det du sier, nemlig å switche. For da forsvinner noen av mine reservasjoner.

  Om det er lange kommentarrekker, så blir det vanskelig å holde tråden i hvem som svarer på hva.

  Snap er en standard-greie, som jeg ikke tror jeg får til å manipulere med. Det hjalp når det ble fjernet på interne linker. Med snap også på interne linker blir det noe så nært kaos.

 14. Goodwill says:

  Men jippi!!! Nå er alt kommet opp fra kjelleren og ligger pent plassert ute på høyre fløy, også i IE6!

 15. Iskwew says:

  Er ikke det bare når du er inne i trådene da?

 16. Goodwill says:

  *dobbeltsjekker* Neida, på hovedsiden også. Men ikke på side 2, side 3 osv. Kan det være noe med bredde på bilder å gjøre, eller noe slikt? At en “bred” post forsvant ned på side 2?

  Nå er det i hvertfall helt strøkent her! Me like!

 17. Iskwew says:

  Ja, det har nok med bildebredde å gjøre. Det var det samme med den gamle templaten.

 18. blues4u says:

  Halla Isken!

  Tråder?
  Nei! Savner ikke det.
  Som andre har sagt før her, en egen sjarm i det at kommentarene ikke alltid er lett å følge, i.f.t. at de springer mellom div. temi!

  Snap?
  Tja! Med en hukommelse som en gullfisk, kan det være greit å se eksempel på neste side på forhånd. Har jeg vært der før?
  En annen ting er selvfølgelig irritasjonen over alle “sprett-oppene” når muse-pekeren løper over skjermen.
  …er muligens for???
  Dette er egentlig et valg jeg ikke trenger. Gjør det du selv føler fungerer best, du Isk! 😉

  Fortsatt god onsdag!

  ps. veldig fornøyd med at forhåndsvisning av kommentar kom tilbake! 😀
  at jeg må BE om den, må jeg antagelig bare leve med, selvom det var enklere før med en stadig oppdatert visning.
  ds.

 19. Iversen says:

  Jeg stemmer mot Snap og mot trådete kommentarer. La kommentarfelt være kommentarfelt og forum være forum. 😉

 20. Iskwew says:

  Jeg merker meg ingen stående ovasjoner for verken Snap eller trådete kommentarer, så ergo sum tror jeg ikke det blir noe av noen av delene :o)

 21. Milton Marx says:

  Jeg synes snap er fint, for hos meg virker det.

  Trådete kommentarer liker jeg ikke fordi jeg mener det da er lett å gå glipp av de gullkornene som tidvis ville bli levert til svar lenger oppe.

 22. Hold T. Forfall says:

  Hvis det kreves at jeg tar litt ekstra bølge og vifter litt med dusker og viser litt kløft for trådete kommentarer, så kan jeg alltids vurdere det.

  På den andre siden er jo blogger noe man oppretter for å være i sentrum for oppmerksomheten, ikke for å gjøre det lett for alle idiotene som kommenterer :-p

  (*løper og hjemmegjemmer seg*)

 23. blues4u says:

  M.M. formulerer glimrende et godt poeng!
  De gode kommentarer, uttalelser, og poenger (og gjerne i.f.m. avsporinger) er fort gjort å gå glipp av, om kommentarene blir arrangert i tråder!

 24. Iskwew says:

  Snap virker vel her også nå vel, Milton?

  HTF, selv om det ser ut til at trådete kommentarer ikke er så poppis, spørs det om jeg ikke innstallerer dem likevel, om det er så at du da stiller duskeviftende mens du viser kløften!

  Når det gjelder sentrum av oppmerksomheten, så er det kanskje derfor sjeftkommentatorene her i hjørnet etterhvert oppretter seg blogger?

  B4u og MM, jeg ser veldig godt poenget med at gode poenger skal bli borte langt oppe i rekka, og grøsser bare ved tanken. Det ideelle hadde vært at det var mulig å velge trådet eller ikke.

 25. Tonje says:

  Ja til snap og nei til trådete kommentarer herfra :o)

 26. Iskwew says:

  Når det gjelder den forhåndsvisningen, Blues4u, så har jeg lett og lett, over hele halve nettet (her i Hjørnet vil vi NEMLIG at gjestene skal trives) etter en som viser det på autopilot. Uten å finne. Det vil si, jeg fant en som skulle gjøre det, men da kræsja hele wordpress. Og det går jo slett ikke.

 27. Iskwew says:

  Tonje! :o) Det er notert. Snap er hakket enklere, den er det bare å skru av og på. De trådete kommentarene derimot… må det streves litt med.

 28. blues4u says:

  Er ikke det minste i tvil om at du virkelig legger deg i selen for at dine lesere skal ha det godt (les:enkelt) her inne!
  Jeg trives!
  Takk skal du ha for det!
  Du er absolutt en av mine favotitter ,
  her inne i blogg-verden!

  …og der kom drosja!! 🙂

 29. Iskwew says:

  Flotters, Blues4u :o) Og takker og neier. Drosje du 😀 Bon apetite!

 30. Hold T. Forfall says:

  Hintet tatt. Det blir i så fall i en ferie, og neppe i vinterferien.

 31. Iskwew says:

  Hah! Her kommer forbeholdene ja. Ikke vinter, ikke arbeidsuke etc. Du er nok ikke sååååå keen på de trådene du heller.

 32. Hold T. Forfall says:

  La du merke til at jeg var nøye med å ikke spesifisere om jeg snakket om å vise kløft for trådene, eller om jeg snakket om en sånn blogg som “sjeftkommentatorene her i hjørnet etterhvert oppretter seg”?

  Passer jeg kanhende bedre til å vise kløft enn til å vise blogg, eller er du bare litt desp? ;>

 33. Iskwew says:

  Nå er jeg vel desp, men det er grenser 😀

  Du ha’kke tid til å lage blogg, vettu :o))

 34. —> erik ® says:

  Nei til Snap og trådete kommentarer.

 35. Iskwew says:

  Notert, Erik. Skal ta oppsummering etterhvert. Men det er ikke samstemt jublende ovasjoner for verken den ene eller den andre.

 36. blues4u says:

  drit nå i samstemte,
  eller stående ovasjoner!!

  Følg mine råd!
  Jeg blir fornøyd!
  Alt OK!

  😀

  ps.nettopp hjem fra by´n!
  ….bittelitt briiiiiiiisen, heheh

 37. Hold T. Forfall says:

  Ikke før en ferie, sa jeg 🙂 Og ikke i førstkommende 🙂

 38. Iskwew says:

  Yeah yeah – talk is cheap, HTF.

  :o))

 39. Hold T. Forfall says:

  Men er det helt gratis?

  *vise kløft*

 40. Iskwew says:

  Hmmm. Kanskje jeg skal lete etter en plugin som analyserer hvor mye innspillene koster? Om de er billige, dyre og så videre. Lurer på om det finnes!

 41. Søt jente says:

  Enig med Iversen og erik: Nei til begge deler. 🙂

 42. Iskwew says:

  De ser ikke ut til å være særlig populære noen av dem :o)

Top