Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Ikke rart han er sliten

30.01.07 in Blogging

Det nye temaet mitt heter “Exhausted” og er laget av en som kaller seg Small Potato. Det ble lagt ut offentlig 20.januar, og jeg snublet over det like etterpå.

“Exhausted” ble laget som en del av en utforsdring han ga seg selv, som gikk ut på å lage ett nytt tema per dag i 30 dager. Og det er mange temaer. I tillegg har han revidert utfordringen til å være mer enn 31 dager, ettersom noen har gjort det.

Han har gitt seg selv noen begrensninger som gjør det krevende, men mer originalt:

* Han skal ikke modifisere og resirkulere andre designeres WordPress-temaer
* Han skal ikke knabbe XHTML og CSS-templater som ligger ute med åpen kilde

Det er det mange tema-designere som gjør. De knabber altså andres ting og gir det ut som sitt eget.

Det er noe spesielt med temaene til Small Potato. For det første har han en sans farger som jeg ikke har sett så mange andre steder. Som regel er det blått, blått, eventuelt svart og grått, eventuelt med veldig krasse farger. Small Potato sine temaer er annerledes. Fine fargekombinasjoner, enten de er fargerike eller rolige i fargene. Enkel, oversiktlig og pen layout. I tillegg er koden relativt enkel. Dermed er det mulig for sånne som meg å modifisere tema. Jeg har sett på mange temaer, og de er langt i fra enkle, mange av dem.

Det skal bli spennende å se om han kommer i mål med sin utfordring. Og til de som er ute etter nye temaer, anbefaler jeg å ta en titt på siden til WPdesigner.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

17 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  Er dette temaer som slike som jeg kan bruke, som ikke har eget domene, bare enkel wp-bruker?

 2. Iskwew says:

  Hvordan er det du finner temaer da? Han har i hvert fall lastet dem opp på wordpress.org, slik at de ligger i den databasen. Du finner dem med Theme viewer. Gå på siden hans og finn navn, og så kan du søke etter det i theme viewer.

  Men jeg gikk rett over på eget domene, uten å ha vært innom wordpress.com, så jeg vet ikke hvordan det funker.

 3. —> erik ® says:

  Hør, damen: Hva heter dette innstikket ditt, som viser nasjonalitet, OS og nettleser på kommentarene?

  (Du bør skaffe Ajax-innstikket for real time forhåndsvisning av kommentarer, vel)

 4. —> erik ® says:

  At IE vises som nettleser, skyldes at rss-leseren min (lagd i .NET) bruker den. Ordentlige folk bruker Opera.

 5. Iskwew says:

  Det er en plugin som heter Firestats, Erik. Du finner et ikon nederst på siden min.

  Jeg prøvde den Ajax’en, men fikk det ikke helt til å funke. Og denne funker, ergo: “If it works, don’t fix it”.

  Jeg er bare halvskikkelig, og bruker dermed Firefox.

 6. —> erik ® says:

  Takk.
  Plugin Name: Live Comment Preview
  Plugin URI: http://dev.wp-plugins.org/wiki/LiveCommentPreview
  Jeg bruker version 1.7 – funker også med WP 2.1.

 7. Iskwew says:

  Takk, jeg skal se på den en gang til.

 8. —> erik ® says:

  Ai, ai, ai – det der FireStats-innstikket ser farlig ut. De bretter jo ut databasenavnet, db-brukeren og sogar passordet på en temmelig ubeskyttet webside! Meget skummelt.

 9. Iskwew says:

  Gjør de???

  Da er det bare å laste det ut igjen.

 10. —> erik ® says:

  Det var så fint at jeg også lever farlig.
  Who’s afraid of the big bad hackers?

 11. Iskwew says:

  I am! Kan’ke du spørre dem a?

 12. Goodwill says:

  Da fikk jeg svar fra wordpress.com – kan bare bruke et knippe forhåndsdefinerte temaer, hvis ikke jeg har eget domene.

  Jeg tror ikke jeg bruker mer energi på dette…

 13. Iskwew says:

  Nei, konsentrer deg om å skrive. Det er tross alt cluet med blogging :o)

 14. —> erik ® says:

  Tips sånn på sparket: I Dashboard/Firestats/Database – fjern alle opplysninger for “Database host”, “Database name”, “Database user name”, “Database password” og “Tables prefix” når du har testet at innstikket er installert.

 15. Iskwew says:

  Gjorde det. Forøvrig gikk det ikke an å teste, ettersom passord ikke var oppgitt. Det skulle vel tyde på at det i hvert fall ikke har vært åpent ute.

 16. —> erik ® says:

  Enig. Slo meg også til ro med det. Men irriterende at db-brukernavn etc lå så lett tilgjengelig.

 17. Iskwew says:

  Javisst, det har jo ikke noe ute i verden å gjøre.

Top