Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Nytt template

28.01.07 in Blogging

Exhausted heter det, og det stemmer ganske bra ettersom jeg stort sett har knotet med templaten i dag. Originalen kan beskues her.

Det er ganske annerledes dette her, men jeg liker det. Det er bedre lesbart med litt større fonter, det har widgets, og jeg liker det ganske godt. Jeg er ikke helt fornøyd med alt, litt flikking gjenstår. For eksempel så er sidebar omtrent en kilometer lang. Det er litt store mellomrom mellom linjene, og det har jeg ikke funnet ut av hvordan jeg fikser.

Headerbildet er ikke perfekt – men det er et utsnitt av et maleri jeg har hengende på veggen, og det er kjøpt i Brasil – så det betyr noe personlig for meg.

Om noe ser noe rusk og snusk som ikke er oversatt, eller oppdager noe som ikke fungerer, så si fra.

E agora, boa noite! Durma com sonhos maravilhosos!

Oppdatering søndag kveld:

Jeg fant en forhåndsvisning av kommentarer plugin. Jippi! For det er ganske kjekt å ha. Ellers er det rettet opp litt småtteri her og der, men nå er jeg ganske fornøyd.

Dette templatet har vært ganske greit å jobbe med, for det er enkelt satt opp, og ikke overfancy. Det skal Small Potato, som har laget det ha stor kred for. Det gjør livet enklere for oss som ikke har svart belte i php.

Sidebar er fortsatt en kilometer, men det får stå til.

Print Friendly, PDF & Email

74 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Iskwew says:

  Ser alt greit ut i Opera, Milton?

 2. Shoaib says:

  stilig, gratulerer med ny look, og i firefox ser den da grei ut!!

 3. Britt M. says:

  Grattis med nytt design! Stilig ble det! 🙂

 4. Milton Marx says:

  I Opera virker bliggen din såvel storslått som vidunderlig. Ingen problemer
  Gå så og legg deg jente.

 5. Milton Marx says:

  Bloggen skulle det være

 6. Milton Marx says:

  Hva gjør dere alle sammen oppe nå? det er jo sent selv i Amerika

 7. Iskwew says:

  Takk, Britt!

  Milton, jeg skal ikke uttale meg om andre, men jeg er en nattugle. Om jeg kunne være oppe halve natten, hver natt, så hadde jeg vel vært det.

 8. blues4u says:

  Tja, ser vel greit ut dette, bortsett fra noen skrivefeil,
  men til vanlig er jo du ganske ryddig når det gjelder stavingen…!
  For min del er jeg fornøyd så lenge jeg kan lese,
  og skrive!
  Overraskende allikevel da,
  og skrive “hvitt på sort”! ;)))

  Ellers var sluttmeldinga di “gresk for meg”!!! 😎

  Stilig design Isk! 🙂

 9. Tiqui says:

  Gratulerer med ny look!

  Her jeg sitter på jobb og må bruke IE ble jeg først veldig forvirret, for menyen manglet. Det viste seg at IE hadde plassert den helt i bunnen under alle innleggene. I kommentar-visning derimot dukker den opp der den skal.

  Siden jeg er i det litt kritisk-analytiske hjørnet for tiden, er ikke den blå rammen bittelitt mørk og dunkel? Mulig det er skjermen her på jobb som gjør den mørkere? Har ikke sett designen hjemme eller på Universitetet ennå. Menneh.. skal kommentar-skriveboksen virkelig være hvitt på svart? Også kunne jeg kanskje tenkt meg en annen font øverst på “Iskwews hjørne på www” og “Om bloggen”.

  Men det viktigste er jo at du er fornøyd! Jeg blir nok fornøyd uansett skal du se 😉 Widgets vet jeg ikke hva er for noe engang…

 10. Tiqui says:

  Ved visning av “Om bloggen” i IE havner menyen også nederst til venstre under innlegget…

 11. Iskwew says:

  Det der er et IE-problem i mange sammenhenger, og jeg tror ikke det er mye å gjøre med det. Det var til tider et problem med den andre templaten også, Tiqui. Det er ikke et problem i IE 7, og vi for tro at IE-elskere i hvert fall oppgraderer til den etterhvert. For eksempel var det slik at om bildene var for store så menyen i kjelleren med en gang.

  Blåfargen er vanskelig å gjøre noe med, den er ikke en farge men et bilde, men jeg skal teste. Jeg synes også den er litt mørk. Og den begrenser mulighetene til å leke med farger i headere etc. Det blå må på en eller annen måte fanges opp i headeren.

  Fonten er med fra det gamle banneret :o) Den passer til navnet, og jeg synes den er morsom, men passer bedre med større font. Skal se om jeg gjør noe med den. Det er fortsatt ting igjen å gjøre.

 12. Iskwew says:

  Blues4u – om du finner noen feil, så fortell hvor de er da :o) Så slipper jeg å lete!

 13. Tiqui says:

  Ja, jeg ser nå at det er samme som fra tidligere banner, men helt enig i at fonten gjorde seg bedre i større form.

  På jobben får jeg nok ikke endret nettleser, hverken type eller versjon, men da kan jeg glede meg til at alt vil se bra ut i Firefox hjemme 🙂

  Hvis blåfargen er et bilde (av type .jpg), så er det ikke vanskelig å gjøre den lysere/endre litt på nyansen i photoshop, for så å legge bildet ut som bakgrunn på nytt. Ellers har vel css en type som kan ligne på html’s bgcolor hvor man kan angi nyanse med hexadesimaler?

 14. Iskwew says:

  Problemet er at bildet er 1px bredt. Jeg har forsøkt. Det jeg vel kan gjøre (skal teste) er å fjerne selve bilde, og legge en annen farge på bakgrunnen bare.

  Jeg har håpløse IE 6 på jobben jeg også, og ser ikke frem til sidebar i kjelleren.

 15. Goodwill says:

  Syns dette ble flott, jeg! Mye testing har du gjort, og det virker som det alltid er noe som kunne vært bedre, det er det ikke noe å gjøre med. Tror du kommer til å trives her!

  Nå er det ut på skitur – smøretips: Blå Extra!

 16. Iskwew says:

  Ja, det er alltid noe som kunne vært bedre, Goodwill. Strengt tatt likte jeg Fallseason veldig godt, men når det ikke går an å kommenterer skikkelig, så er det jo ubrukelig. Jeg kommer til å følge med på om han fikser det.

  God skitur! Vi skal komme oss ut i frisk luft vi også. Snart. Mer kaffe først :o)

 17. Goodwill says:

  God tur til dere også! 🙂

 18. Iskwew says:

  Takk :o)

 19. Tiqui says:

  Åh, jammen da er det jo bare å lage et nytt bilde i photoshop på 1px fyllt med den fargen du ønsker? Eller som du sier, fjerne bildet og endre bakgrunnsfargen. Men jeg ser at andre blogger også er mørkere på denne skjermen, så det er mulig den blir lystigere når jeg kommer hjem?

 20. Iskwew says:

  Jeg synes egentlig ikke den er så mørk her i hvert fall. Det har gjerne med kvaliteten på skjermen å gjøre, og oppløsningen.

 21. Undre says:

  Øhhhhm…. Hvilket bilde?

 22. Iskwew says:

  Ser du ikke header-bildet?

  Tiqui et all, kan dere ta en titt i testbloggen nå? Jeg har gjort om tittelfeltet. Tror det er penere.

  http://iskwew.com/Testblogg/

 23. Undre says:

  Nei, inget headerbilde, du.

  Hihi, det er såååå på tide med en annen nettleser her.

 24. Iskwew says:

  Jah. Det er det! Men sidebar er der den skal, eller?

 25. Thomas says:

  Gratulerer!

 26. Iskwew says:

  Takk, Thomas :o)

 27. Undre says:

  Sidebaren befinner seg helt nederst, under alt.

  Jippi!

 28. Iskwew says:

  Supert, Undre – det er viktigere en header-bildet :o)

 29. Iversen says:

  Lekkert, nå får vi bare vente til bermen bytter nettleser, så er alt i orden. :p

 30. Iskwew says:

  Jepp, Iversen – det er bare det som mangler nå :o) Og det ser ikke ut til å være problemer med IE7, for de som sverger til Microsoft.

 31. Undre says:

  Nå har jeg byttet til Firefox, og gjett hva!

  Headerbildet er fremdeles borte!

  😀

 32. Iskwew says:

  Men da, unge dame, er det blokkert et eller annet sted. I windows-brannmur eller annen brannmur, f.eks. Da tenker jeg du må gi grønt lys for http://www.iskwew.com og så er problemet løst.

  Da jeg testet WP 2.1 var plutselig alle formateringsknappene borte. De var blokkert ut.

  Og grattis med Firefox!

 33. blues4u says:

  Hei, og God Morgen! 😀

  Tilbake i livet, jippi, men foreløpig kun på “angre&gremme”-stadiet! 🙂
  Ser jeg ikke greide å holde fingrene unna tastaturet inatt. Klaginga over dine staveproblemer håper jeg du kan bære over med. Overdrev nok en del der ja, om det da ikke var øya mine som gikk i kryss, hahah. Nå ser jeg bare småting som et manglende “det” i ; så betyr noe personlig for meg (pirk selvfølgelig), og manglende “n” her(?); Om noe ser noe rusk og snusk.
  Dette er selvfølgelig så håpløst pirkete, jeg gremmes, til vanlig ville jeg ikke nevnt det engang, men med 7,42 i 0/00 på et tidspunkt jeg burde ha hue begravd i puta, håper jeg du unnskylder?! 😉

  Ellers trudde jeg det bare var meg, men ser nå at Tiqui også stusser over “widgets”. Hva i all verden er det?

  Synes design og farger er fint! Ikke for mørkt!
  Savner dog boxen (under her) som viste det jeg skrev i egen rute. Har ikke sett den andre steder heller, men syns det var lettere å skumme kommentaren min for feil der, enn her. (Mulig det bare er meg, men som sagt, syns den fungerte!)

  Fortsatt god søndag Isk! 🙂

 34. Iskwew says:

  Jeg tok det veldig pent, Blues4u :o) Om det var i teksten her så var den skrevet sent og jeg var gruelig trøtt. Det jeg er mer opptatt av er om det finnes i noe av det som har med den nye templaten å gjøre.

  Jeg savner også den forhåndsvisningen, og skal se om jeg kan få til det igjen. Det kommer imidlertid ikke standard med templaten. Men det kan (kanskje ordnes).

  Widgets er jo ganske internt, da. Det er rett og slett bare en enkel måte å sette opp kolonnen til høyre på. I stedet for å gå inn i sidekoden, er det et lite program som gjør at du kan bruke drag&drop på ulike funksjoner. Og det er både raskere og mindre risikabelt.

  God søndag til deg og, Blues4u. Jeg sliter med å få Tigerungen i tøyet. Han vil bare leke med ridderborgen sin, mens jeg vil ha frisk luft.

 35. blues4u says:

  OK!
  Lykke til med guttungen, men skjønner´n godt jeg! Blir definitivt inne i dag selv! Godt og varmt i stua, full fyr i Jøtulen. Ute er det ikke bare kaldt, det snør også tett!
  Jeg VIL ha vår, varme, og bare veier!!! 😉

 36. —> erik ® says:

  Gratulerer med nytt design.
  Mellomrom mellom linjene fikser du ved å angi parameteret “line-height” i stilarket – fortrinnsvis i måleenheten “em”. (Det burde du forresten også bruke på font etc)

  Men jeg ser et problem: Du har et såvidt “enkelt” stilark, der slikt nå må legges inn i “body”-elementet (tror jeg, ved første øyekast), og det vil gi utslag overalt. (Man får jo stilarket på harddisken hver gang man kikker på siden din, så jeg har puttet stilarket ditt inn i min TopStyle Pro.)

  Du burde hatt et “content”-element for postingene, slik at formateringen der ikke automatisk ble arvet av sidespalter etc.

  Jeg er ikke sikker på hva default-verdien for “line-height” er ( det er den din design faller tilbake på siden det ikke er angitt), så her må du prøve deg frem.

  Jeg bruker f.eks.
  line-height:1.3em;
  i min content-div.

  Prøv deg frem i body-elementet.

  (Ellers: widgets=html for lazy dummies) 🙂

 37. —> erik ® says:

  Hallo!
  “ytret den 28.01.2007 den 14.52.22 følgende: “

 38. Iskwew says:

  Danke! Den hadde jeg ikke sett. Skal fikse etterpå. Nå: frisk luft.

  Ellers takk for hjelpen med Line-height. Den ligger i body, men det er underspesisert for f.eks. sidebar. Du kan styre alle elementene.

 39. Iskwew says:

  Fikset! Takk, Erik :o)

 40. —> erik ® says:

  Forresten: Glemte jeg: Den 1,3-angivelsen min skal du ta med en stor neve salt. Den er en del av en sammenheng der parameterverdier arves på kryss og tvers, og man har lagt ut all slags æte for å få Firefox, opera og IE til å være noenlunde enige.

 41. —> erik ® says:

  Synes det er litt for stort mellomrom ennå.

 42. Iskwew says:

  Det kommer av at jeg ikke har endret det enda. Nå: snøværstur.

 43. Undre says:

  Hmm… ok, du har sikkert rett i at det er blokkert et eller annet sted.

  Men jeg må si at jeg synes FireFox er oppskrytt!!! Eller er det bare jeg som ikke finne rigjen funksjonene?

  Jeg bruker laptop og har i IE brukt F11 og de funksjonene som gjør at favoritter, oppgavelinje og slikt kan gjemmes men smetter frem igjen når jeg beveger musepila der de skal dukke opp.

 44. blues4u says:

  Undre: Virker scrollen din på Firefox?

 45. Goodwill says:

  Den VIP-lista viste veldig tydelig hvem som er den største masekråka her… *urk*

  Deilig skitur i snøværet idag!

 46. Undre says:

  Hahaha! Nå oppgraderte jeg IE 6 til IE 7 og IE 7 er jo bare en dårlig kopi av FireFix.

  Nå er jeg i ferd med å bli seriøst gretten.

  *hmrpfhaklfjdfajklhfadsjkbh&%&%%¤&#*

 47. Iskwew says:

  Goodwill, du er da ikke en masekråke! Snarere min favoritt-kommentator. First-among-equals-commentator :o) Så det så.

  Vi var uten en tur uten ski, og det var friskt :o)

  IE7 er bare en dårlig kopi ja, Undre. Men noe av det som lagde problemer i IE6 er i hvert fall rettet opp.

 48. Undre says:

  Jeg vil ha tilbake IE6!

  :'(

  Men IE7 har tatt meg til gissel og nekter å la meg gjenopprette.

 49. Goodwill says:

  Puuh! Da skal jeg fortsette å kommentere i favorittbloggen min 🙂

  Søndag kveld er litt vemodig. Helga snart slutt, mandag i morgen. Men det er det lite å gjøre med, annet enn å ta det som kommer på strak arm 🙂

 50. Hold T. Forfall says:

  Høh. Her kommenterte jeg fra Internet Exploder fra Cirkelins maskin for å unngå risikoen for å poste med hennes forhåndsutfylte navn, og dagen etterpå legger du inn en ny look der du avslører hva jeg har brukt.

  Omtrent som å bli fersket med nesa i Se og Hor. 🙁

  Men jeg vil ha tilbake forhåndsvisningen!

 51. Iskwew says:

  Jepp, Undre – det er ingen vei tilbake. Tror jeg i hvert fall. Forsøk support hos MS. Uten at jeg tror det hjelper. Når det er sagt tror jeg du fort vender deg til fordelene med Firefox. Tabbed borwsing f.eks.

  Goodwill, den dagen du slutter å kommentere her så tror jeg at jeg vurderer å gi meg :o) Søndag kveld er vemodig ja, du skjønner at helgen er alt for kort. Og at det ikke er jnoe å gjøre med det.

  HAHA, HTF, den satt, tenker jeg. Nå har jeg sett dette lenge da, det er bare nå det plutselig vises i ruten :o)

  Jeg jobber og strever med den forhåndsvisningen. Jeg vil ha den tilbake jeg også.

 52. Undre says:

  :'(

  Nei, dette liker jeg ikke i det hele tatt.

  Det er mulig jeg kan bli blid igjen om det viser seg at FireFox har en sånn funksjon som gjør at favoritter/bokmerker kan gjemme seg på siden og sprette fram når jeg tar pila dit… men det har vel dustene ikke.

 53. Tonje says:

  Gratulerer! Veldig bra!

 54. Iskwew says:

  Har du oppdaget tabbet browsing enda da? Så du kan samle sider som “hører sammen” i et vindu?

  Sånn:
  Tab i Firefox

 55. Iskwew says:

  Takk, Tonje!

 56. Gratulerer! Ser fint ut her på min bærbare med IE. Men ellers skjønner jeg nesten ikke bæret av alle de tekniske greiene dere snakker om her… Så jeg holder meg nok til blogger.com en stund til ja 😉

 57. Iskwew says:

  Takk, Skorpionkvinnen :o) Det er faktisk ikke så vanskelig å lære.

  Og nå har jeg fått en litt mer primitiv forhåndsvisning av kommentarer også.

 58. Undre says:

  Joda, jeg ser at man kan samle sider, men selv etter å ha valgt små ikoner er det jo bare igjen en liten bit av vinduet mitt her til å faktisk lese. Med IE6 hadde jeg en linje øverst og jeg kunne også gjemme oppgavelinja, slik at jeg hadde nesten hele skjermen fri til å lese.

  Det må da finnes et bedre nettleseralternativ til laptoper?

 59. Iskwew says:

  Søk på nett “Browser for small screen”.

  Opera har i hvert fall laget nettlesere for mobiltelefoner. Kanskje de har noe?

 60. Hold T. Forfall says:

  Undre: du kjenner selvsagt til fullskjerm-modus? F11 i både Firefox, Opera og M$IE.

 61. Iskwew says:

  Brukte du forhåndsvisningen, HTF? Litt primitiv layoutmessig, men virker 😀

 62. Tiqui says:

  Herfra med Firefox ble det hele noe helt annet, ja. Menyen på plass, bakgrunnen ikke fullt så mørk, og forhåndsvisningen er til og med kommet! Så nå er det bare noe annet enn denne merkelige svarte bakgrunnen i kommentar-skrive-boksen som jeg kunne ønske meg.

  Dette blir nok fortsatt et godt sted å samles til en espresso

 63. Iskwew says:

  Den fargen i kommentarboksen liker jeg faktisk ganske godt, synes det er oversiktlig å skrive der. Så jeg tror den blir.

  Jeg håper dette fortsatt er et espresso-sted :o) Et øyeblikk hadde jeg lurt på om jeg skulle ta et kaffe-tema jeg fant et sted. Men det ble litt for overkill. Punktmerkene var små kaffekopper og sånt 😀

 64. Undre says:

  HTF: F11 er min beste venn.

  Ok, da kan jeg fortelle dere at jeg kom meg ut av klørne på IE7 og har fått på plass igjen IE6.

  … og håper stort på at noen som lager nettlesere skjønner at det er et stooooort marked for nettelesere til små skjermer der ute.

  Iskwew: Du er fremdeles favorittkaffeen min! 😀

 65. Iskwew says:

  Gratulerer, Undre :o)) Og takk for at jeg fortsatt er favorittkafeen din!

  Jeg synes det er rart jeg, for det er som sagt en del som har ganske små bærbare nå. Om du reiser, så slipper du altså å slepe rundt på en tung maskin. Selv om Toshibaen min ikke er så tung egentlig.

 66. Undre says:

  Min Toshiba er god og feit. 😀 En god gammal Satelliteutgave fra høsten 2003, den høsten det var så lange ventelister på å få kjøpt en bærbar at det tok ukesvis fra man bestilte til man fikk sin etterlengtede bærbare.

  DU er selvsagt favorittkafeen, veit du (selv om jeg sitter og super teskvit borte i et hjørne). 😉

 67. Iskwew says:

  Det er det samme hva du super bare du er her i Hjørnet :o))

  Høsten 2003 kjøpte jeg stasjonær. Den har Tigerungen nå, og den har fungert fortreffelig bra. Bærbar fikk jeg ikke før i fjor vår. Og det er den jeg bruker mest nå. Min stasjonære er fra 2004, da vi fikk et knakende godt tilbud gjennom jobben. Den er stor, lynrask og bortkastet på blogging 😀

  Og så har jeg en bærbar på jobben. Noen ganger er det 4 PC’er i disse 70 kvadrat.

 68. Undre says:

  Da skulle det ikke mangle på PC-er, nei.

  Jeg lurer litt på om det ikke blir Mac på meg når min elskede Toshiba sier takk for seg.

  *super mer te-skvip*

  *selvsagt økologisk*

 69. Iskwew says:

  Selvsagt! Økologisk te.

  Jeg ble så skuffet over at de var utsolgt for kaffekvern på kafeen i dag. Planen var å kjøpe det neste gang jeg var der.

  Mac er bra, sies det. Men jeg orker ikke lære noe nytt.

 70. Undre says:

  Og apropos økologisk har jeg ikke fått gjennomført øko-skrivinga mi, tiltross for at jeg bruker veldig mange økoprodukter til vanlig. TIl og med økologisk tøymykner bruker jeg.

  Men nå sier jeg god natt her jeg sitter i den økologiske olivenfargete ullgenseren min. 🙂

 71. Iskwew says:

  Hehe – du er flink! Den serien kommer sikkert på gang etterhvert.

  Jeg er veldig glad jeg er ferdig med dette theme-greiene altså. Slitsomt, og det blir ikke så mye skriving av det.

  Natta til deg i ullgenseren!

 72. Hold T. Forfall says:

  Antall PC-er? Er det krav om at de skal fungere? Ha vært bootet en gang i dette århundre? Får jeg godskrevet den pappesken med RAM-brikker merket “32” med enkelte spredde monstrøse “64” oppi, og alle CPUene fra primo nittitall som må ha kostet en bruktbil? Egner seg som nerdesmykker, noen som vil ha? 🙂

  Jeg har nettopp bruktkjøpt en rack-montert PC med både 64-bits dobbeltkjerne og vannkjøling, men jeg skal beholde den selvbygde saken med AMD1800 og plass til en haug disker i toweret. Og sette den i et skap og i stua ha den fullstendig vifteløse tynnklienten til å styre den med.

  Og den ultraportable. Det blir 4 i bruk.

  Tror neppe jeg trenger verken min gamle PIII eller eksens gamle PII, eller alle SCSI-delene. Jeg trenger å bli flinkere til å kaste. Tror faktisk alt under Pentium er ute nå. Bortsett fra en 486-laptop, som jeg vet det ligger en databasefilbackup på. Og Min Første Datamaskin, en CPC464, som selvsagt aldri skal kastes.

  £$%§s ekorngener.

  Og Isk, du har vel en PDA du glemte å føre opp på selvangivelsen?

  (Forhåndsvisningen fungerer, forresten.)

 73. Undre says:

  …. er det rart det blir mye søppel her i verden????

  😉

 74. Iskwew says:

  Jeg synes det skal være fungerende PC’er, HTF. Med mindre du kjapt kan skru dem sammen til noe som funker.

  Selvsagt skal du ikke kaste ting med affeksjonsverdi! Den første PC bør tas vare på, og fremvises for skoleklasser, slik at de ser hvor heldige de er med utstyret.

  Jeg har en PDA ja. Den er redningen når alt annet ikke funker.

  Jepp, forhåndvisningen funker. Her i Hjørnet ønsker vi at kommentatorene skal være så happy som mulig, så det er godt.

  Undre, nei, det er ikke rart i det hele tatt!

Top