Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Lille julaften – en travel dag

23.12.06 in Liv og levned

Nå har vi vaske golvet
Jepp – det har “vi”. Det vil si at jeg har gjort det; ryddet, vasket og handlet, både her og der. Tigerungen har brukt 3 timer på å rydde rommet sitt, mens jeg har brukt den samme tiden på alt det andre.

og vi har børi ved
Det har vi også gjort, eller det vil si jeg har gjort det. Vedsekker opp fra kjelleren til leiligheten i 4.etasje er ikke morsomt. Hvor er en bold ridder med sterke armer når du trenger ham som mest? Hvooooor? Jeg kunne trengt deg til annet også!

og vi har sett opp fuggelband
Det har vi ikke gjort. Jeg vil tro det hadde ført til to puser som ville forsøkt å grave seg ut gjennom stuevinduet, og eventuelt noen småfugler som heller fløy til naboen da de så at villdyrene hadde våknet i de to tigersjelene innenfor.

og vi har pynte tre’.
Det har vi ikke gjort, og igjen har det med husets tigre å gjøre. Jeg vil tro et juletre ville være en alt for stor fristelse, spesielt ettersom vi skal være borte i tre døgn senere i uken.

Nå sett vi øss og kvile og puste på ei stund,
Det gjør vi ja, nå er jeg sliten altså, det har vært høyt tempo her i dag. Et glass vin skal jeg også ta. Men bare en stund, for så skal Tigerungens nye bukse legges opp, jeg skal stryke det jeg skal ha på meg i morgen etc.

imens jeg rugge vogga, så bror din får en blund.
Tigerungen er så stor at jeg ikke trenger å rugge den vogga, og ikke har han noen bror heller, så der klarer han seg selv. Selv om jeg ikke tror det blir så lett for en forventningsfull liten mann å sovne i kveld. Og det er jo som det skal være, på Lille julaften :o)

Innimellom alt det andre har vi bakt årets pepperkakehus. Det vil si, det er ikke et pepperkakehus, men en pepperkakeborg. Det hadde Tigerungen mye mer lyst på enn et Hans og Grete-hus, som jo vanlige pepperkakehus er. Borgen er pyntet med nonstop, det er bolverk av marshmellows og dessuten en del sjokoladekule-bomber inne i borgen. Den er befolket av diverse riddere, og Tigerungen er sååå fornøyd med den pepperkakeborgen. Jeg også. Se bare her:

Da ønsker jeg alle som stikker innom, både nå og ellers, en RIKTIG FREDELIG OG GOD JUL! Måtte alle få det de ønsker seg mest, spise masse marsipan og siden vi er i Bærum, et lass klementiner.

I tillegg til pinnekjøtt (38% i avstemningen), ribbe (34%), kalkun (14%), vegetarmat (7%), torsk (3%) og annet (3% – og det tror jeg var Cirkelin som skulle ha Rudolf med fløtesaus).

Print Friendly, PDF & Email

17 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. alliene says:

  Ønsker deg og dine en riktig god jul! Fantakstisk borg…

 2. Iskwew says:

  Takk og det samme til deg, Alliene :o)

 3. Beate says:

  God jul til deg og!

 4. Iskwew says:

  Takk, Beate!

 5. Undre says:

  God jul!

  😀

  Borgen var kjempestilig!

 6. Iskwew says:

  Takk, Undre!

  Tigerungen var så fornøyd når han kunne dandere ridderne sine i den selvlagede borgen. Ikke noe er som fornøyde Tigerungern :o))

 7. DRM says:

  Fordelen med å bo i et religionsfritt hjem er at enkelte ting blir lettere i julen.
  Jeg har for eksempel ikke kjøpt Ferrari til 3 mill. til noen som burde stå meg nær
  Ei heller har jeg et stakkarslig stykke trevirke som står og dør langsomt innendørs.

  Avkommet har forsonet seg med at julenissen stort sett er en halvfull nabo med eksponeringsbehov.

  Altså konser vi om de enkle ting, og inviterer farmor på en hyggelig middag,
  og overleverer enkle, men ektefølte gaver, og tenker dypere tanker enn man gjør en vanlig søndag.

  Selv har jeg kun kjøpt gave til avkommet i år, og det var på salg.
  Men det er sannsyligvis den mest ektefølte gaven jeg har kjøpt.

  Farmor får mat som er laget med omsorg og glede, eksen får barnefri jul til en avveksling,
  barnet får en gave fra dypet av mitt hjerte, og jeg får god samvittighet i flere måneder.

  Det lyder muligens stusselig,
  men om lykken står oss bi er vi fortsatt i godt humør langt ut i neste uke.

  En riktig hjertelig god jul ønskes både bloggister og kommentarister av alle slag…:-)

 8. blues4u says:

  Tøft med unger som vil være noe for seg sjøl, stilig borg! 🙂

  God Jul til dere, Isk! 😀

 9. Iskwew says:

  DRM, dette synes jeg høres ut som en veldig fin jul! Det lyder sa virkelig ikke i nærheten av stusselig. God jul til deg, avkommet og farmor :o)

  Jepp, godt med unger som blir mer og mer seg selv :o) God jul til deg også, Blues4u! Var du forresten oppe tidlig eller sent?

 10. Søt jente says:

  Flott pepperkakeborg!
  Der fikk jeg et godt tips til neste års pepperkakehus-prosjekt. 🙂 Forøvrig kan jeg anbefale pepperkakehus-PC (den gode, gamle typen med skjerm på toppen) eller pepperkakehus-pengebinge. Begge deler kan fylles med uante mengder godis. :-)))

  Ønsker dere begge en flott julefeiring!

 11. Sååå flott borg! Gledelig jul til Tigerungen og deg! Håper pinnekjøttet smaker 😉

 12. —> erik ® says:

  Fortsatt god jul til deg og tigre og puser og riddere. Ulempen med dette nye juleklimaet er jo at det blir mindre peiskos.
  Men hvorfor må pepperkaker alltid være brune? Da jeg var 12-13 lagde jeg ofte grønne og røde og blå pannekaker, og folk sto rundt og slo hendene sammen. De hadde visst ikke tenkt på at det var mulig.
  Og burde det ikke vært et par poser seigmenner til å passe på fallbroene til borgen -? Bare en juletanke, kjære. Jeg brukte to poser på bløtkaken, og ungene hoppet opp og ned og jublet.

 13. Shoaib says:

  God jul til deg og dine små og store tigre! stilig borg!

 14. Nicolas says:

  God jul, Iskwew 🙂

 15. Iskwew says:

  Takk, takk alle sammen :o) Nå er vi og pakkene i hus – og jeg vet hva jeg skal i morgen. Bygge lego :o)

 16. Iversen says:

  Syden steike, du er en flinkis. Jeg sov hele lillejulaften. 🙂 God (rom)jul og likeens nyttår!

 17. Iskwew says:

  Det høres da fornuftig ut, Iversen :o) Og god romjul til deg med. Nyttår tar jeg etterhvert.

Top