Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Mine favoritter

05.12.06 in Blogging

Da er besøkende nr. 20.000 klokket inn. Det ble Britt M. som er ganske nye som kommentator, og nye kommentatorer, det liker jeg. Så kjøttmeisen er din til odel og eie!

Blogging er morsomt. Da jeg begynte i februar, på weblogg, var jeg sikker på at det ville være umulig å finne på noe å skrive om etter en stund. Slik gikk det beviselig ikke. Om du er en tenkende, skrivende menneske er det ikke så vanskelig å finne på noe. De fleste trådene går raskt å skrive, det er bare snakk om å formulere noen tanker, fortelle noen historier eller rett og slett rølpe litt.

Men det er ikke tvil om for min del, at hadde jeg ikke fått kommentarer, og dermed komme i dialog, så hadde jeg neppe skrevet så mye. Det er utrolig givende at noen av dine tanker kan spinnes videre av noen som leser. Da blir den som å få en gave i form av andres tanker og vinklinger, og det har jeg lært utrolig mye av.

Og jeg har noen favoritter blant kommentatorene mine. Det er de som leser ofte, mye og som ikke minst bidrar med sine tanker. Jeg blir like glad hver dag når kommentarene popper opp i Dashboard. Uten dem hadde jeg ikke skrevet. Og jeg som trodde blogging var å skrive ut i det store intet, som å høre ekkoet av min egen stemme. Slik har det virkelig ikke blitt. Så dermed en spesiell takk med noen av mine favorittblomster til (i alfabetisk rekkefølge):

Goodwill – som leser alt, og kommenterer det meste. Vi ser jo mye veldig likt, vi har veldig likt menneskesyn, og Goodwill legger igjen gode vibber, bare ved å være innom. Dessuten er han kunnskapsrik, og er ikke minst utstyrt med en humor som går rett hjem hos meg. Jeg tror Goodwill kunne blitt en utmerket blogger, faktisk forventet jeg at han hadde satt opp en blogg for lenge siden, men foreløpig har han ikke det. Dermed nyter jeg godt av all kommenteringen i stedet. Goodwill rygger ikke unna noen tråder, om jeg legger ut noe som er litt vanskelig – og da er det litt trist å ikke få kommentarer – så vet jeg at sannsynligheten er stor for at i hvert fall Goodwill kommenterer. Han har reddet bloggedagen mer enn en gang. Og ja, Goodwill har valgt seg et særdeles passende navn. Han er full av god vilje – og særdeles lite negativitet.

Milton Marx
– som leser mye, kommenterer mye og langt, og provoserer meg til å tenke gjennom ting jeg ofte ser som en selvfølgelighet. Men der har Milton ofte helt andre vinklinger, og han er dessuten eksepsjonelt kunnskapsrik og må lese vanvittig mye. I begynnelsen skal jeg innrømme at jeg tenkte at Milton var den utflyttende nordmann fra helvete, for maken til krevende kommentarer (jeg føler at jeg bør svare på de fleste kommentarene) hadde jeg ikke sett. Men Milton er mangefasettert og overrasker stadig – som da han kommenterte diktet om Masken på en måte som gikk rett hjem. Og så har jeg etterhvert kommet over skrekken for at Milton skal ta meg i noe feil – for noen ganger (ehhh… stadig vekk) er det jo rett og slett kjapt skrevet og ikke helt sammenhengende alt som kommer på “trykk” i denne bloggen. Og Milton får som regel med seg detaljene.

Tiqui
– hun og jeg har “lik stemme”, selv om vi er opptatt av ulike ting og har ulike vinklinger. Og det er nettopp det som gjør blogging og annen tankeformidling så givende, du får andre vinklinger. Da jeg inviterte henne til å gjesteblogge, visste jeg så klart at det ikke kom til å ta lang tid før hun fikk sin egen blogg. For tiqui kan skrive, og hun har den blandingen av humor og alvor som jeg liker aller best med en blogg. Om det er bare det ene eller bare det andre, detter jeg ofte av lasset. Tiqui stikker innom selv på de travleste dager, og kommenterer. Og i tillegg skriver hun en av de beste bloggene jeg vet om. At hun ikke gikk videre i Tordenbloggen er jeg fortsatt ikke kommet helt over.

Undre
– er rett og slett et fabelaktig menneske, kommentator og skribent. Hun tar baller og spiller videre på dem, med uovertruffen humor og masse undring, kunnskap og tanker. Hun er innom hver dag, kommenterer mye og hun får meg til å le. Dessuten er damen særdeles modig, og hun tror på noe. Hun lar seg ikke skremme av fundamentalkristne og hun har et brennende engasjement som er gjenkjennelig. Bare at i mitt tilfelle har engasjementet roet seg litt, men så er jeg også (en god del!) eldre enn Undre.

Og så er det mange som kommenterer i tillegg til disse fire, ingen nevnt og definitivt ingen glemt. Jeg sier bare TAKK! og mer, mer, mer! Det ER kommentarer som gjør det morsomt å blogge. En diger bukett med roser er egentlig ikke nok, spesielt ikke siden det bare er et bilde av dem.

Og da har jeg overdrevet skikkelig i dag, ved å legge ut 4 tråder. Det kommer vel ikke til å bli vanlig frekvens fremover. Litt annet må det jo være tid til også :o) I hvert fall mener arbeidsgiver og Tigerungen det.

Print Friendly, PDF & Email

38 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Undre says:

  Takk!!!!!!!

  Det er nesten så jeg blir på gråten her.

  Jeg er veldig glad for at du finnes, Iskwew!

  Og jeg er heldig som fant deg!

  (… tenke seg til at jeg holdt på å bli skremt bort i begynnelsen av finansnerdinga – jeg har nemlig en “krigsskade” på økonomifronten etter økonomilæreren min på videregående).

 2. Iskwew says:

  Takk selv du :o) All ros er velfortjent og velfundert!

  Finans er IKKE farlig altså – det er bare noen lærere og noen medier som har klart å skremme folk. Jeg hadde f.eks. en sosialøkonomilærer som i første time sa at jenter ikke hadde evne til å lære sosialøkonomi. HAH! sa jeg, og fikk sekser i det faget.

  Finans til folket sier nå jeg!

 3. Tiqui says:

  Åååååh, nå ble jeg rørt og glad. For en fantastisk avslutning på dagen å få en solsikke og så flotte ord! Tusen takk, Iskwew! Vårt bekjentskap både på nett og IRL er noe jeg virkelig setter pris på. Som du sier, vi har lik stemme, selv om vi ikke har likt perspektiv. Selv om vi til og med er uenig av og til, så har vi en grunnleggende holdning til livet felles som gjør at det bunner ut en god meningsutveksling i stedet for kamp. Nå som jeg er så travel at jeg ikke rekker å blogge selv, er det deilig med små pustepauser hvor jeg er innom og leser her hos deg. Ikke alltid jeg rekker å kommentere heller nå i farten, men jeg er her, bare så du vet det! 😉

  Som jeg har sagt i svært ulike situasjoner, – man blir ikke kvitt meg såå lett 😉

  Dessuten må jeg si meg enig i beskrivelsene av dine andre kommentatorer også. De tre nevnte er gode lesere og kommentatorer, og jeg synes du har klart å skape en flott debatt og tone her i bloggen. Det blir som et stamsted man kommer for å hygge seg med en god espresso og utveksle tanker samtidig – eller bare slenge litt med leppa 😉

  Stå på, gratulerer med andre runde i tordenbloggen, og lykke til i neste!

 4. Iskwew says:

  Jeg ser deg nok, Tiqui :o)) Og jeg er veeeeldig langt fra å ville bli kvitt deg, det er helt sikkert.

  Du har gitt meg mange nye vinklinger og perspektiver, deg kan jeg dele opplevelsen av sør-Amerika med (det er ikke så mange jeg kan det med), du har forsterket lysten til å oppleve andre deler av det kontinentet enn Brasil.

  Stamsted for å hygge seg med en espresso og utveksle tanker… mmm /me like!

  Takk for gratulasjonene – men det var egentlig Tordenbloggen som gjorde at jeg skrev denne oppsummeringen av blogging – det er kommentatorer som gjør det morsomt. Jeg hadde ikke orket å skrive ut i det store intet.

 5. Milton Marx says:

  Aller først er jeg rørt. Takker.

  Jeg liker finans/økonomi, men vet at med kun den slags blir det fort liten diskusjon. Derfor er blanding bra – og alt skal ikke være like alvorlig.

  Det at du normalt ikke har så mange bloggetroll innom er noe av det som gjør Iskwew bra. Skal skrive mer siden, men min kone roper. Vi skal i barneselskap.

 6. Britt M. says:

  Jeg er tydeligvis rett person til rett tid 😀 Takk for kjøttmeis! Den skal pryde min skrivebordsbakgrunn som en påminnelse om at snøen snart kommer. (For ellers har jo kjøttmeisen spist seg fet helt uten grunn…)
  Så må jeg få gratulere deg med 20.000 besøk, og hilse og si at denne besøkende nok har blitt en regelmessig en.

  🙂

 7. Iskwew says:

  Milton, jeg er jo også særdeles interessert i finans/økonomi – men om det bare hadde vært det, hadde jeg ikke klart å produsere, og ingen hadde orket å lese heller. Jeg er av de som liker hummer&kanari-blogger.

  Jeg er også glad for fraværet av bloggetroll, jeg fikk dosen tidligere i høst. Og det er ikke mengden, men kvaliteten på besøkende og kommentarer som betyr mest for meg. At noen kommer igjen og igjen er viktigere enn at det kommer veldig mange.

  Og til takken – o prazer é meu – som jeg ville sagt på portugisisk. Gleden er min altså.

  Britt – hyggelig at du er blitt regelmessig besøkende! Og den oppblåste kjøttmeisen er klar for vinteren, det er sikkert. Selv om den lar vente på seg.

 8. Undre says:

  Iskwew: 🙂

 9. Iskwew says:

  Undre :o))

 10. Milton Marx says:

  Det første jeg la merke til i bloggen din, var mengden av afirmasjoner. Bekreftelser på at du er OK, og på at alle dine faste komentatorer er OK. Vi er imidlertid forskjellige. Denslags er jeg ikke god til.Og dog: at jeg kommer igjen er vel egentlig den beste bekreftelsen på at jeg finner noe interessant.

  Noe som kanskje gjorde at jeg ble hengende, var Gekko-sitatene. Noen som på sett og vis liker Gekko, kan ikke være “all bad”. Kanskje er det som fasinerer med finans pengebegrepet i et filosofisk perspektiv. Sivle sa visstnok at penger er størkna mannsvette (sier min mor, som har greie på denslags sitater). Men penger er så mye mer. Så flyktige, så allsidige, så enkle – og likevel ufattelig vanskelige å forstå. (Akkurat nå grubler jeg litt på Fisher-teoremene (kjøpekraftsparitet, renteparitet, loven om én pris etc.) Skulle ikke en Big Mac (eller kanskje snarere et mobilt og uforgjengelig produkt) koste det samme i USA, Panama og Ecuador, all den stund at alle landene bruker dollar?)

  Ikke ta kommentarene mine som om du er oppe til eksamen – for det er ikke dét det handler om. Det handler først og fremst ofte om at jeg utfører litt hjernegymnastikk, og om at jeg tar det du skriver seriøst. Det å møte litt motforestillinger mot det en selv skriver, synes jeg er godt. Det kan nesten sammenlignes med å bli klødd på ryggen. Affirmasjoner er vel og bra, men utviklende er de ikke – med mindre man skulle befinne seg i en situasjon hvor bekreftelse nettopp er hva som mangler.

 11. Iskwew says:

  Jepp, Milton, jeg tenker at du ikke hadde kommet igjen, eller kommentert, om du ikke likte deg. Men jeg er av de som synes bekreftelser og komplimenter er på sin plass innimellom. Æres den som æres bør, tenker jeg. Og det er ikke for å gjøre deg eller andre pinlig berørte, det er for å si at jeg setter pris på innsatsen.

  Penger er et slør, var det en som en gang sa. Der ligger det noe. Det er et slør som skjuler noen virkelige verdier. Og det kan være stor forskjell på real-verdier og penge-verdier. Når det gjelder Fisher har jeg mange tanker om det i forhold til emerging markets. Jeg har funnet at jeg ikke kan bruke dem på slike økonomier. Jeg ender alltid opp med å bruke kjøpekraftsparitet. Muligens skal jeg skrive noe om det en gang. Selv om det kanskje bare er du som kommer til å lese :o)

  Å bli tatt seriøst kan jeg like, og det som skrives står jeg for, selv om det kan være løst fundert innimellom. Jeg bruker jo ikke så mye tid på skrivingen, faktisk mindre enn mange synes å tro.

  Jeg er av de som ikke liker “støy”.  Det vil si at jeg er mye mer forsiktig i formen enn mange, og jeg svarer ikke folk jeg synes er særs usaklige.  Jeg har ikke laget med en blogg for å krangle, men for å diskutere og dele tanker.  Det er en vesensforskjell på de to tingene.

 12. Milton Marx says:

  Tenkte bare jeg ville glede deg med denne linken, som viser hva som typisk skjer hvis man blir for kjent. Hun fikk seg til og med en parodiblogg, VommPus, som egentlig viser hvor mye hun faktisk betyr for mange. Er du nå egentlig sikker på at du vil vinne Tordenbloggen?

 13. Iskwew says:

  Jeg vil ikke vinne Tordenbloggen, og dessuten er jeg for forsiktig og lite provoserende til å få parodiblogg. Hååååper jeg. Jeg hadde mitt øyeblikk i sentrum EN gang, og er svært glad for å være et hjørne.

  Mihoe kan få vinne Tordenbloggen!

 14. Iskwew says:

  Det var jo en morsom blogger :o) Nå har jeg ikke lest hva han har skrevet som hun vil slette, men jeg kan vel tenke meg omtrent hvordan stilen er.

 15. —> erik ® says:

  Bare vær sånn,du. Vi utstøtte skal nok klare oss. Terapeuten min sier det også: “Ikke la det gå så inn på deg, Erik. Andresorteringsfolk kan ha det litt morsomt, de også!”

  Forresten er det slett ingen kunst å parodiere de forsiktige. Vedder du?

 16. Iskwew says:

  Det nytter ikke å komme på favorittlisten om du bare stikker innom hver annen uke, vettu. Men du står jo på “blogger jeg leser”-listen, hele tiden. Så om du bare hadde blogget, hadde jeg jo hatt noe og lese også *hinter bestemt*  Og forøvrig går det jo an å komme seg på favorittlisten :o)
  Jeg vedder svært sjelden – og tror heeelt sikkert du hadde klart å raljere forrykende godt som “Det andre hjørnet” :o) Men at du hadde giddet å opprette en hel blogg med det formål å raljere over finansblogger og katter, det kan jeg ikke tenke meg :o)

 17. —> erik ® says:

  Tull. Jeg er jo innom stadig vekk. Jeg leser ikke så mye, det er sant, for du skriver så mye og langt og fornuftig. Og jeg blir sliten av å kommentere mye og langt og fornuftig. Så jeg kikker mest på bildet, jeg. Du burde forresten sette inn det der fra Stikka. Det var en riktig pangsak.

  Sånn! Det var vel en (ganske) lang og fornuftig kommentar. Blir jeg favoritt nå -?
  Ellers -?

 18. Iskwew says:

  Om det er en mann som ikke skal komme her og komme her og snakke om lange innlegg, så er det vel deg, unge mann!

  Du skriver jo så knakende gode kommentarer, når du hiver deg i det – så her er det snakk og at den man elsker, tukter man. Du er altså ikke helt i mål enda.

  Neste favorittkåring er forresten ikke før på 30.000 besøkende, så du har litt tid på deg.

  Jeg tror kanskje jeg beholder det bildet jeg har jeg – jeg liker meg selv bedre på sommerbilder :o) De fleste foretrekker meg på sommerføre. Det er ikke uten grunn.

 19. —> erik ® says:

  OK, da. Hvis du elsker meg, får vel det være godt nok. Søren også! Jeg som nylig (nesten) ble forlovet med Drusilla. Lurer på om det finnes en åpning for en tredjekone -? Skal sjekke, og kommer tilbake til saken.

 20. Iskwew says:

  Tredjekone?? Du snakker om dårlig plassering på favorittlisten *snurt*

  Jeg tror jeg tar et fotbad og ser på House i stedet for å vente på om det blir noen åpning på bronseplass.

 21. Tiqui says:

  Er det noen av dere finansnerder som forstår tysk? Jeg skulle inderlig gjerne visst hva som stod i denne artikkelen:

  http://www.fr-aktuell.de/in_und_ausland/dokumentation/?em_cnt=1024731

  Sånn i forbindelse med fredspris, hovedoppgave, mikrofinans osv osv..
  Det ER finans det også.. 😉 Og litt filosofisk…

 22. —> erik ® says:

  Du skjønner visst ikke slike ting, kjære deg. Det er jo alltid den siste som er øyenstenen. Bare spør bokhandlere i Kabul, du.

  Si forresten til Tiqui at hvis hun ikke fikk med seg Yo-Yo Ma og Kathryn Stott i Konserthuset her om dagen, med Piazzollas “Le Grande Tango”, så bør hun angre seg gul og blå.

 23. Tiqui says:

  Jeg kan vel lese selv, Erik? Det høres ut som en konsert jeg burde vært på, men jeg går ut fra at det ikke var særlig dansemuligheter i Oslo Konserthus? Hadde nok frustrert meg gul og blå ved å høre så vakker musikk og ikke få danse til..

  I stedet skal jeg på juletangoball i Jacobs kirke på lørdag som varer helt til 5 om morgenen… Da er sikkert føttene gul og blå i det minste 😉

 24. Tiqui says:

  Og forresten, >erik… hvorfor inviterte du meg ikke???????

 25. —> erik ® says:

  Sorry, Tiqui, at jeg ikke henvendte meg til deg. Du smatt inn med kommentaren din mens jeg skrev min. Så jeg visste ikke at du var til stede. 🙂

 26. Iskwew says:

  Jeg skjønner ikke en glose tysk, er jeg redd, Tiqui. Babelfish så imidlertid ut til å oversette den noenlunde sammenhengene. Legg in websiden der, og se. http://babelfish.altavista.com/

  Nei slikt noe skjønner jeg ikke, Erik. Det er vel derfor det ikke blir noe på meg, tenker jeg. Foreløpig har jeg ikke vært villig til å leve med smuler fra rikes bord.  Den dagen kommer kanskje.  En gang.

  Og videre ser jeg at du og Tiqui samtaler over espressoen her i Hjørnet. Sånn skal det være :o)

 27. Tiqui says:

  Ble rar engelsk av det, men nå skjønner jeg innholdet, bra! Tusen takk, isk!

  >Erik er bare ute etter å misunne meg, tror jeg. Ikke inviterte han meg på konserten og kommer så etterpå for å fortelle meg hva jeg gikk glipp av! Makan! Blir ikke mange julegavene på ham i år! *gnir seg i hendene*

 28. Iskwew says:

  Jepp, det blir rar engelsk, men som regel leselig.

  Erik… er en slemming. Ikke inviterer han deg på konsert, og jeg skal liksom juble over å bli tredjekone. At det blir mange gavene til ham under treet, det tror jeg ikke. Siden det jo er vedtatt at det bare er snille barn som får julegave. Der ryker han jo på alle kriteriene.

 29. —> erik ® says:

  De slemme kjøper gaver til seg selv, massevis av dem. Og sier til alle andre at man ikke bryr seg om den dumme skikken med julegaver: “Derfor bare denne kalenderen fra Rimi. God jul.”

  Nå skal jeg innta stort aftensmåltid, med utsøkte førjulsdelikatesser og nogo gødt attåt. Så ha en fin kveld, jenter. 🙂

 30. Tiqui says:

  Good, da har jeg fått skummet meg gjennom den tysk-engelske artikkelen. Ble tipset om den fordi den visstnok skulle vise noen skyggesider. Det gjør den jo, men *puh* det var ikke noe nytt jeg ikke hadde tenkt på. Da er jeg beroliget for denne gang 🙂

  Tredjekone er ikke noe alternativ, nei. Skal man først ha polygami, så får det bli polyandri!

 31. Iskwew says:

  Det var slik jeg tenkte du var ja, Erik. Stort aftensmåltid klokka 11 om kvelden med nogo godt attåt? Det tenker jeg det blir god nattesøvn av!

  Jeg så det sto noe om medgift og sånt noe, Tiqui. Men vi lever ikke i en perfekt verden, og at det kan ha noen uheldige utslag, gjør jo ikke hele konseptet uheldig.

  Tre menn hadde kanskje vært noe ja. En på hver arm og en til å holde orden på huset. Jepp, jepp.

 32. Milton Marx says:

  Personlig anbefaler jeg altså koner. Du burde få deg en kone, Iskwew. Nok er de både skvaldrete og upålitelige, men til husarbeid er de altså bedre.

 33. Iskwew says:

  Jeg foretrekker nok en mann, Milton. De har mye for seg, synes jeg, på mange vis. Kan de ikke trenes opp da? Til det med husarbeide?

 34. Milton Marx says:

  Joda. Men slik “trening” (les genmanipulasjon) er i henhold til norges lover forbudt! Man kan ikke tukle med arvestoffet sånn helt uten videre!

  Men bevares. Menn kan brukes til mye. Så som å spise opp og verdsette den velsmakende maten som deres koner eller mødre tilbereder.

 35. —> erik ® says:

  Iskwew: “Det var slik jeg tenkte du var ja, Erik. (…) Det tenker jeg det blir god nattesøvn av!”

  *Gjeeesp* Ærlig talt, altså. For å ha tro på din egen vei, trenger du ikke påpeke at andres vei er feil, vel. Vettuhva, jente!

  Helt på villspor, er du. *sm…* (Si meg, kjære: Kan man morgensmaske på dem som nesten er tredjekoner, eller må man nøye seg med kameratslige håndtrykk? Jeg er litt i villrede her.)

  Det er bare noe føde som krever litt akevitt (og lettøl). Og det sover man så godt av, så. Med fare for å ruinere mitt møysommelig bygde ry som asfaltstøvete begersvinger: Sammenliknet med alle jeg vet om, er jeg så godt som avholdsmann. Ikke si det til noen!

 36. Goodwill says:

  Ååååh…tusen, tusen takk, kjære! Tusen takk for de gule rosene, og for de vakre ordene. You made my day!

  Jeg kan ikke annet enn å returnere tilsvarende til deg, og det meste er jo forsåvidt sagt av andre her allerede. Bloggen din er et godt sted å være, et godt sted å suge inn refleksjoner, inspirasjon og varme. Jeg er blitt litt avhengig merker jeg, som igår, da jeg var på reise hele dagen og ikke var innom meldte abstinensene seg! Og da er det enkelt – bare MÅ innom!!

  *titter ut av vinduet og ser noen lette skyer faget gråblårosa på undersiden av morgensolen og tenker at dette blir en fin dag*

  Morgenklem!!

 37. Iskwew says:

  Så fint, Goodwill :o) Det er særdeles velfortjente ord. Some people make a difference.

  Jeg merket også at du var borte i gå, så jeg tenker den avhengigheten er gjensidig :o)

 38. Iskwew says:

  Milton, jeg kommer faktisk på en annen ting eller tre som bare en mann kan gjøre for meg også ;o) Når det gjelder matlagning, så liker jeg det godt, og har dermed ikke noe imot å gjøre det.

  Erik, det er selvsagt ikke første gangen jeg er på villspor, jeg surrer rundt i verden og er noen ganger på sporet, og andre ganger ikke. Sånn er det bare. Forøvrig er det ikke bare alkoholen som burde gå ut over nattesøvnen, men også det faktum at du intok mat så sent. Tror altså jeg.

  Når det gjelder smasking og tredjekoner, så vet jeg ikke. Derimot vet jeg at det går fint an å smaske på Iskwew bare hun har fått seg litt kaffe. Nå f.eks.

  Jeg sier selvsagt ikke til noen at du ikke lever med piker, vin og sang 7 dager i uken.

Top