Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Den skal tidlig krøkes

31.08.06 in Tigerungen

Iversen minte meg på denne historien da han fortalte om SFO-barna som ble så lei seg da han sluttet.

Da vi bodde i Brasil gikk Tigerungen på skole der. Halve dagen, fra 13:30 til 17:30. Jeg valgte en brasiliansk skole til ham, for jeg kunne ikke se noen grunn til at treåringen skulle lære engelsk når det var portugisisk han trengte. Han var 3 år da han begynte der, og i begynnelsen var det mange frustrasjoner, men det gikk over etter en stund, da han lærte språket. Det var en del frustrasjoner for mor også, ettersom brasilianere ser annerledes på en del ting som har med barn å gjøre, og jeg måtte i tillegg ha tolk når jeg skulle snakke med frøken.

Men “Tigrinho” han trivdes etterhvert som plommen i egget. Og de små brasilianske kollegaene trives med ham også. Spesielt var han populær blant jentene, for han lekte jo med dem. Små brasilianske gutter avlæres ganske tidlig med det, så Tigerungen han var rett og slett mektig populær.

Spesielt var det en liten underskjønn frøken som la sin elsk på ham. Giorgia. Hun var liten og sped, hadde ravnsvarte korketrekkerkrøller og de største brune øynene jeg har sett noen gang. Alldels bedårende. Og Tigerungen han er stor, kraftig, blond og har kornblå øyne. De så ut som et skikkelig møte mellom nord og sør; motsatte i størrelse og farger.

Hun ble så veldig glad i Tigerungen. Du fant henne alltid der han var. En gang jeg kom for å hente, satt de to på en benk, hånd i hånd og snakket sammen. Og så lente hun hodet med de mørke krøllene ned på Tigerungens skulder, sukket litt, og smilte til meg. Det formelig lyste total lykke i det lille ansiktet. Og han passet på henne. Det var ingen som ustraffet knuffet Giorgia eller tok en leke fra henne. Da var Tigerungen på ballen med en gang, og ingen mukket med ham, for han var jo så mye større enn alle de andre.

Så endte det jo med at vi ble sendt hjem etter bare et år. Omtrent en måned før fortalte læreren til klassen at Tigerungen skulle reise hjem til Norge. Og Giorgia ble så deprimert. Mammaen hennes fortalte at hun stort sett hadde vært trist hele tiden siden hun fikk den beskjeden. Meg så hun ikke lenger lykkelig på, hun så på meg med noe som lignet hat i blikket. Selvsagt fordi det var min skyld at den kjære Tigerungen hennes skulle flytte helt til Norge, på den andre siden av kloden. Om det blikket hadde vært mulig å omsette i kuler og krutt, hadde jeg nok vært under 6 fot med jord nå.

Den siste dagen hans hadde vi avslutningsfest i klassen. Jeg satte meg ved siden av Giorgia, men hun flyttet seg. Jeg snakket til henne, og hun så bort. Jeg spurte om jeg fikk ta et bilde av henne, men hun sa “Não!”. Og da de to små turtelduene klemte hverandre adjø, gråt Giorgia. Og så gikk hun bare. Mens hun sendte meg et “hvis blikk kunne drepe”-blikk.

Hun hadde nok rett og slett kjærlighetssorg, den lille. 4 år og med knust hjerte.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

9 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. juliet says:

  Sukk….! Der endte juliet opp med tårer i øya…. Stakkars Giorgia….

 2. Iskwew says:

  Jaaaa.. du skulle sett de øynene. Hun var altså så glad i ham.

 3. Goodwill says:

  Vakkert – og trist. Kanskje det var Den Store Kjærligheten?

 4. Tiqui says:

  *snufs* Håper du finner Giorgia igjen når dere drar tilbake! Nekter å avslutte slike historier med en avslutning!

 5. Iskwew says:

  Goodwill: Ja, tenk om det var Den Store Kjærligheten? :o) Du skulle sett dem sammen – den store viking og den lille brasilianerinnen.

  Tiqui: Jeg tror kanskje jeg skal forsøke å se om en venninne kan finne ut om hun fortsatt går på den samme skolen, og så sender vi bilde og brev. Da vi var der sist, var det sommerferie.

 6. ponin says:

  *snufs*

 7. Iskwew says:

  Jaaa, men nyydelig! Det var love at first sight i en alder av 3 :o) Og adressen er blitt borte, men jeg lurer på om jeg skal forsøke å finne den.

 8. Jojoy says:

  *tårer i øynene*

  Så vakkert. Og så trist! Pobrecita!!

 9. Devina says:

  Jeg leste det først nå. Snufser i kor med de andre. Så vakkert, så vakkert…… Jeg ser dem for meg, og får gåsehud og tårer i øynene. Stakkars vesle Giorgia…..

Top