Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Dagens strandtips

06.08.06 in HumoristISK

Nå går vel strandsesongen mot slutten, men likevel tenkte jeg at jeg skulle dele med meg av det av mine strandtips. Det fungerer nemlig sikkert også i Syden.

Tipset minner om den gode gamle “kappe land”-leken.

Jeg er av de som er utstyrt med en god smule klaustrofobi, og dermed kan strandturer bli noe av en prøvelse her i Norge, der strendene er få og folk ligger som sild i tønne. En av grunnene mine til å elske Brasil, er at i et land med strålende klima, og omtrent 8.000 kilometer med strandlinje bestående av puddersand-strender, skal det godt gjøres å ikke finne en fantastisk strand der det er 25 meter til naboen. I tillegg har du øl-selgere som værer øltørsten i det øyeblikk den inntreffer, men det hører strengt tatt ikke med til dette tipset.

På en norsk strand i sentrale strøk en varm sommerdag, må man ha en viss territorial atferd om man er utstyrt med klaus. Til det trengs det utstyr, eller våpen om du vil.

1. Strandstol

– også nødvendig for å kunne ha periskopblikk for badende Tigerunger og interessante blikkfang.

2. Strandmadrass

– også nødvendig for at ikke-badende Tigerunger skal ha et sted å sitte/ligge/slappe av. Tigerunger får ikke låne strandstolen til slikt.

3. Ryggsekk

– til å bære alt i, samt til bruk i selve landnåmet.

I det du ankommer stranden, ser du deg ut en egnet plass. Om ingen plasser ser ut til å være store nok til å være komfortable, spaner du for å se etter folk som viser tegn til å skulle gå. Det var hva jeg gjorde i dag. Et trenet øye ser fort hvem det er, på de kraftig protesterende barna, og de “snart på grensen til eksplosjon”-utseende foreldrene deres. Et godt tegn er en mor som forsøker å pakke, mens avkommet hyler og sparker sand på mor i purt sinne over å måtte gå. Ergo: om du ikke finner nok plass med en gang, venter du bare til mor sleper barn og utstyr vekk etter en stund.

Begynn med å plassere stolen. Bak den plasserer du kjølebagen om du har en slik med. Omtrent med en meters avstand, foran stolen, plasserer du strandmatten. Oppå den gjerne et noe større teppe – vi har et “brasiliansk flagg”-teppe som er svært egnet. På den andre siden av stolen plasserer du så sekken, i en viss avstand. Og på motsatt side legger du, tilsynelatende tilfeldig (men det er det så klart ikke), aviser og annet lesestoff.

Og dermed har du kappet nok land til å ha det rimelig romslig på stranden. Om Tigerungen ikke bader, ligger han opp mot territoriets yttergrense. Og det plager i hvert fall ikke min Tigerunge, som ikke har klaus – snarere har vel det rimelig sosiale barnet anit-klaus.

Og selv sitter du komfortabelt med rikelig luft på alle kanter. Og kan nyte strandlivets alle gleder i fulle drag, uten å føle deg presset på noe vis.

Eksempel:

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

15 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Iversen says:

  Strandliv er så slitsomt. Det er jaggu bra jeg ikke holder på med sånt.

 2. Iskwew says:

  Neida, det handler bare om rutine og srategisk tenkning, så får du en strålende strandopplevelse :o)

 3. Tiqui says:

  Eller…. så kan man dra til en ferskvannsstrand – der er det alltid god plass!
  Tok noen fantastiske bilder i går kveld i total ensomhet på et av mine favoritt-steder i marka. Mulig det kommer en stemningsrapport illustrert med blinkskudd 🙂

 4. Iskwew says:

  Ja, det er jo et alternativ :o) Men jeg er ganske proff på å kappe land, så jeg fortrekker nok fortsatt saltvannet. I går og i dag har rett og slett vært helt brllefint på stranden.

 5. Tonje says:

  Takk for nyttige tips!

  Lurer på noe i forbindelse med alene-på-standen-turer; vil det se noe pussig ut med den standmadrassen foran stolen uten tilhørende Tigerunge? Kan man late som man venter på noen? Alternativt ta med oppblåsbare gjenstander (som i grønne plastikkrokodiller) og plassere disse oppå madrassen? Når jeg tenker meg om så vil vel sistnevnte definitivt bli oppfattet som pussig. På grensen til spesielt vil vel enkelte si…

 6. Iskwew says:

  Med mindre du er mann med mage og for liten badebukse, vil det se pussig ut. Så det tror jeg ikke er noe godt alternativ. Men, jeg kapper land selv om jeg er heeelt alene, altså. Fopr jeg skal jo sitte litt i stolen, og så ligge litt på madrassen, ikke sant? Ergo: det er helt greit, synes jeg. og du KAN jo vente på noen. Særlig troverdig er det om du sender litt sms og sånt 😀

 7. Tonje says:

  A-ha! Jeg noterer flittig her nå… 😀

 8. Iskwew says:

  Jeg tror kanskje jeg skal skrive en bok som heter “Finanskurs for datere/Strandtips” :o))

 9. Tonje says:

  Står allerede i bokkø jeg! 😀

 10. Iskwew says:

  Håh! Du skal da få gratiseksemplar 😀

 11. Tonje says:

  *Jubler* Signert da antar jeg?

 12. Iskwew says:

  Det skal være sikkert og visst! Donert, tilegnet og signert :o)

 13. DRM says:

  Etter 10 dager på en strand har jeg vært gjennom enkelte litt pinlige seanser.

  Man har vannskrekk, og nekter å være på dybde over ca. 1.50. Greit.
  Man lar seg skylle inn mot stranden i et forsøk på å overvinne nevnte angst. Greit.
  Man ligger med hodet over vann på 30 cm dybde og smiler. Greit.

  Mødre med bleiebarn går forbi og finner ut at jeg ligger på 30 cm dyp og smiler søtt. Ikke greit.

 14. Goodwill says:

  Smiler…du har fått god trening i dette i sommer, skjønner jeg. Et tydelig tegn på at sommeren har vært fin 🙂

  Brasil høres også bra ut…sukk!!

 15. Iskwew says:

  DRM: Høres ut som en flott ferie :o) Bare du ikke hadde med krokodille, så mener jeg det burde være greit.

  Goodwill: Jeg har fått god trening på dette i sommer :o) Og Brasil er, når det gjelder strender, en heeeelt annen historie.

Top