Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Viktigheten av allierte (av Paulo Coelho)

05.07.06 in Ord av andre

Den lysets kriger som ikke deler med andre den lykken hans valg har brakt ham, vil aldri kjenne sine egne kvaliteter og lyter.

Så før du starter noe, finn allierte – mennesker som er interesserte i det du gjør.

Jeg sier ikke: ”Finn andre lysets krigere.”

Jeg sier: ”Finn mennesker med andre ferdigheter, for en krigers kamp for sin drøm er ikke annerledes enn en hvilken som helst annen vei som følges med entusiasme.”

Dine allierte vil ikke nødvendigvis være de menneskene som alle ser opp til i beundring og sier: ”det er ingen bedre”. Snarere er de mennesker som ikke er redde for å gjøre feil, så de gjør mange feil. Derfor er ikke alltid det de gjør beundret eller anerkjent.

Allierte er mennesker som ikke sitter rolig og venter på at ting skal skje, for senere å bestemme hva som er den rette innstilling: de bestemmer seg mens de går, selv om de vet at denne væremåten er svært risikabel.

Å leve med allierte er viktig for en lysets kriger: sammen forstår de at før de har valgt målet kan de ombestemme seg. Men etter at målet er bestemt fokuserer de bare på de steg det er nødvendig å ta. Og mens de gjør dette, tenker de: ”hvert steg krever stor innsats, men det er verdt risikoen, det er verdt å satse sitt eget liv for.”

De beste allierte er de som ikke tenker som alle andre. Derfor er det viktig, når du ser etter ledsagere å dele entusiasmen for drømmen din med, å tro på intuisjon og ikke bry deg om andres synspunkter. De fleste mennesker dømmer alltid andre ved å bruke sine egne begrensninger som modell – og noen ganger er flertallets synspunkt fullt av fordommer og redsel.

Slutt deg til alle de som eksperimenterer, tar risiko, faller, blir såret og så tar risiko på nytt. Hold deg unna de som forsterker sannheter, som kritiserer de som ikke tenker som dem, som aldri har tatt ett skritt uten å være sikre på at de vil bli respektert for det, og som foretrekker bekvemmeligheten i sikkerhet fremfor den spenningen som ligger i å tvile.

Slutt deg til dem som eksponerer seg selv, og ikke er redde for å være sårbare: de ser på hva deres neste gjør, ikke for å dømme ham, men snarere for å beundre ham for hans dedikasjon og mot.

Kanskje føler krigeren seg fristet til å tro at hans drøm ikke interesserer alle, som bakere og bønder, for eksempel. Men, i krigeren vil de ha et godt eksempel på utholdenhet og mot. Og en baker kan lære bort mange ting, som den eksakte sammensetningen av ingredienser, som er basert mer på intuisjon enn på teknikk. En bonde kan vise viktigheten av tålmodighet, svette, respekt for årstidene, og det håpløse i å forbanne stormer – for det er bare å kaste bort tiden.

Derfor har hver og en av oss noe annet å lære bort, og det er alle disse forskjellene lagt sammen som er det vi kaller ”visdom”.

Slutt deg til dem som er fleksible og forstår veiskiltene. Dette er mennesker som aldri nøler med å endre retning når de står overfor en uoverstigelig hindring eller om de ser en bedre mulighet. De har vannets kvalitet: kommer seg rundt steiner, tilpasser seg strømmen i elven; noen ganger endres den til en innsjø – helt til gropen er full og den kan fortsette på sin vei, for vannet glemmer aldri at dets skjebne er havet og at før eller siden må det nå dit.

Slutt deg til de som aldri har sagt: ”det er det, her må jeg stoppe.” For akkurat som vinteren følges av vår, kan intet stanse, og krigerens vei er en endeløs vei. Etter å ha nådd sitt mål, finner han en ny utfordring, og det er nødvendig å begynne på nytt igjen, og han bruker alt han har lært underveis på reisen.

Slutt deg til dem som synger, forteller historier, nyter livet og har glede i øynene. For lykke er smittsomt og klarer alltid å hindre mennesker fra å lammes av depresjon, ensomhet og vanskeligheter.

Slutt deg til dem som går med hodet holdt høyt, selv om de har tårer i øynene. Trekk deg unna dem som holder hodet høyt fordi de aldri har grått en tåre, aldri sett seg til sidene.

En sann lysets kriger blander ikke sammen arroganse og autoritet, glede og overfladiskhet, utholdenhet og utålmodighet. Han har sine tvil og føler seg noen ganger nedtrykt av ensomhet, men han vet at det er mange mennesker som tenker som han, og at det bare er et spørsmål om tid før han finner sine sanne allierte.

(Oversatt til fra engelsk til norsk av meg)

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

Comments are closed.

Top