Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Leiligheten min er blitt tyngre

01.07.06 in Liv og levned

etter oppussingen. I og for seg kanskje ikke i sum, for det er jo en god del som er kastet. Men i form av materialer er den blitt tyngre. Så nå skal jeg kjede dere litt med å fortelle hva som er gjort. Bilder kommer senere, når det er helt ryddig.

Følgende er blitt pusset opp:

Stuen
fra topp til bunn, innerst til ytterst, alt nytt. Nytt vindu, ny verandadør, nytt gulv, nysparklet og malt tak og ny malt glassfiberstrie (den famøse omtalte tapeten Maxbo ikke tar imot rester av). Alloc Herregårdsbøk på gulvet og Harmoni “Latte” på veggene.

Gangen
nytt gulv, nysparklet tak, malt gammel glassfiberstrie. Alloc Herregårdsbøk og Harmoni “Fjær” – varm beige – på veggene.

Toalettet
Malt gulv og vegger. Harmoni “Duft” – lys syrinfarget.

Det store soverommet (som blir Tigerungens nye soverom)
Nysparklet og malt tak. Malt gammel glassfiberstrie i farge Harmoni “Dun” – nesten helt hvit. Byttet inngangsdør til badet (som har inngang fra det soverrommet).

Alle lister er hvitmalte. Alle lister i stuen er nye. Ellers fikk de gamle leve en stund til.

Til dette har det gått med:

43 liter maling
3 liter malefuge
60 liter sparkel
7 liter grunning
125 kilo avrettingsmasse
69 meter lister
30 m2 parkett
40 meter tapet (og det er her jeg sitter igjen med 8-10 meter, 900-1.100 kroner)
15 liter vegglim
6 ruller maskeringstape
4 stk dørvridere
9 stk stikkontakt
1 stk dør
8-10 pakker skruer og spiker

Og nå er det som om jeg har kjøpt meg ny leilighet :o) Kjempefint ble det.

Det som gjenstår nå er å skru sammen køyesengen til Tigerungen. Og det gruer jeg meg til! Den fikk han da vi bodde i Brasil i 2002, men den var for stor for det lille rommet hans, så den har stått på loftet til vi nå bytter soverom. Så Om jeg nå finner alle delene til sengen, så gjenstår det å se om jeg klarer å skru den sammen. Den unge mannen har soleklare forventninger om det, for han har gledet seg sånn til å få nytt rom. Men instruksjonene er på 12 A4-sider, men en usannsynlig mengde skruer. For å være på den sikre siden har jeg bestilt nytt skruesett.

Noen frivillige assistenter? Det er denne sengen:

Og i morgen kveld får Pondus endelig flytte hjem igjen. Han har kampert sammen med Italienerfrøkenen til bestevenninnen i 3 uker, og vi har savnet ham stort. Så får vi se da, om han kommer til å savne Italienerfrøkenen så mye at han rømmer.

Det blå på verandaen er også nymalt.

Neste prosjekt er å slå sammen toalett og bad. Men DET blir en stund til. Nå skal den nye fine leiligheten nytes i ro og mak i lang tid.

For bankkontoen er definitivt ikke tyngre. Jeg trenger møllkuler i lommeboken en stund fremover. Men det skal jeg tenke på en annen gang ;o)

Print Friendly, PDF & Email

10 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Iverse says:

  Åh, sengesammensetting er kult!

  Men du, de fargene… For noen navn da gitt? 😀

 2. iskwew says:

  Ja, det blir nok kult. Skrudd sammen av Iskwew AS og datterselskapene. Jeg formelig hopper av yr forventning.

  De navnene er faktisk ikke dumme, Iversen, det er mulig å se for seg hvordan de ser ut, basert på de navnene. Om du har litt assosiasjonsevne :o)

 3. O! says:

  60 liter sparkel… har du bygd nye vegger med det?? fryser ved tanken på så mye sparkling… 😉

 4. iskwew says:

  Nei, men du skal se takene mine :o))) De er fiiiine de. Du kan omtrent speile deg i dem. Planen var å sparkle veggene slik også, men det viste seg å være noen overflatesprekker som gjorde at det ikke gikk.

 5. O! says:

  hehe… det betviles ikke… 🙂

  jaja… skal til oslo snart på snekkerjobb så da får jeg kanskje ta den store runden og fikse både senger, persienner og terrasser.

  😉

 6. iskwew says:

  Hehe :o) Bra det er noen som gjør slikt frivillig :o)

 7. Iverse says:

  Jeg tror man skal ha mer enn god assosieringsevne for å automatisk koble “duft” med syrinfarge og “fjær” med beige. 🙂

  Om du drøyer til slutten av juli hjelper jeg gjerne med senga. :p

 8. iskwew says:

  Automatisk er kanskje å ta i ja.

  Takk for det strålende tilbudet, Iversen. Men jeg tror nok at Tigerungen blir ganske skuffet da. Så jeg må nok til pers i morgen.Det skal blir spennende!

 9. Goodwill says:

  Bare gratulerer her – er mektig imponert over jobben du har gjort. Det er ikke noe småtteri, dette her!!

 10. iskwew says:

  Goddwill, det ække meg som har gjort jobben – da hadde vi snakket 2008 før det ble ferdig :o) Jeg har 12 tommeltotter, minst, når det gjelder oppussing.

Top