Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Møkkabutikken Maxbo

29.06.06 i I harnISK

I dag ble jeg hoppende sinna og bannet på norsk, tysk, engelsk og portugisisk, samt litt i tungetale på et hittil ukjent språk. Da jeg var på Maxbo.

Jeg har jo shoppet på Maxbo for uhorvelig mye penger i det siste, oppsummering av mengder kommer når det hele er over, og den siste skruen er skrudd i. Men jeg hadde noe for mye, som skulle leveres tilbake. Nærmere bestemt noe tapet. Men neida, selv ikke ruller med minst 10 meter tapet tar de tilbake, bare hele ruller.

Og det er da slik at Maxbo kun selger glassfiberstrie i 25 meters ruller. Du MÅ kjøpe 25 meter, minst. Og da blir det selvsagt en del til overs. Jeg hadde altså kjøpt to ruller (dog skal det sies at den ene var en gammel rest på 15 meter). Det kaller jeg et rimelig sleipt triks, om jeg noen gang har sett et. De overselger jo tapet til absolutt alle kundene. Det må jo være en haug med Maxbo-kunder som sitter igjen med både 10 og 20 meter tapet.

Om du legger til at ettersom vi hadde glemt kvitteringen, så måtte vi hjem og hente dem, før vi fikk levert inn noe. Selv standard, hele pakker med parkett. Med deres merkelapp på. Men neida, det gikk ikke.

Neste gang (og det blir heldigvis en stund til) skal jeg IKKE handle på Maxbo, da blir det helt klart Byggmakker eller en hvilken som helst annen butikk.

Og forøvrig har jeg faktisk forbindelser langt inn i norsk adel. Need I say more?

Print Friendly, PDF & Email

6 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Goodwill sier:

  Si fra hvis Byggmakker er bedre. Jeg er skeptisk :-/

 2. iskwew sier:

  Ja, det er vel sikkert «Same shit, new wrapping» vil jeg tro. Sånn går det når det pusses opp så mye som i Norge. Kundene strømmer til og kan ikke stille et eneste krav.

 3. O! sier:

  Mmm… jeg bruker monter en del og ellers mindre lokale utsalg. de mindre er ofte fleksible på dette og den monteren som jeg bruker er kjempe greie på mine kjøp i allefall. maxbo styrer jeg unna..

 4. iskwew sier:

  Det har du helt sikkert rett i, O!, de små er mer fleksible. Men det er jo helt snodig egentlig, for Maxbo Vækerø har jo en så stor gjennomstrømning av kunder at det burde være nada problem, snarere en fordel, å kappe tapet etter kundens behov. I mye større grad enn den lille lokale leverandøren. Men slik er det altså ikke. Det er motsatt.

 5. E.R.II sier:

  Hei!
  Jeg hadde en lignende opplevelse. Jeg skulle kjøpe en meter gerikt etter å ha vært innom et ukjent antall lampeforretninger. Det er nesten ingen vits i å besøke flere lampeforretninger, for de har alle det samme.
  Jeg hadde kjøpt tre fine lamper som jeg ville ha hengende på rad på kjøkkenet, og siden jeg bare har ett uttak over kjøkkenbordet ville jeg ha en skinne for lamper på 220V. Det finnes kanskje, men jeg har ikke klart å få tak i det. Et fleksibelt grensesnitt der jeg kunne koble lampettledningen inn i en fot som passer i en elektrisk skinne klarte jeg ikke å finne.
  Min løsning var å kjøpe en gerikt (altså som en list, men helt symmetrisk), og bore tre hull for lampettledningene så disse kunne kobles i sukkerbit inn i felles uttak i taket, og ledningen gjemmes mellom gerikt og taket så den ikke synes. Ganske fornøyd med resultatet, men ikke fullt så fornøyd med Maxbo.

  Jeg skulle altså ha en slik gerikt (eller planke ville mange sikkert si) på en meter eller så. Måtte kjøpe omtrent fire meter, for der i gården kunne det ikke kappes. I gamle dager hadde de en egen boks ved saga der kapp ble liggende, og skulle du bare ha en liten slant av ett eller annet fikk du gjerne ta det med uten betaling. Men slikt er jo svinn som økonomene åpenbart har kommet til livs med.

  Jeg regnet med at maxbo i det minste hadde en god sag så jeg kunne kutte denne greia i passe lengde. Joda, de hadde en håndsag på et bort ute på parkeringsplassen. Ikke en skikkelig snekkersag en gang, bare en av den typen som lager stygge kutt og som må kuttes en gang til hjemme. Jeg setter min lit til Thaugland neste gang.

 6. Iskwew sier:

  Akkurat ja, det høres helt ut som Maxbo, det. Der man før løste problemer for kunden overfører man nå problemer til kunden. Som i hvert fall ikke kan selge det overskytende.

  Hyggelig å se deg igjen, forresten! Det er en stund siden sist, E.R. :o)

Top