Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Samtaler med Mesteren – Sex (Paulo Coelho)

25.06.06 in Mennesker

– Hvorfor har sex blitt et tabu?

– Fordi det er en alkymisk prosess: det transformerer en veldig manifestasjon av spirituell energi, som er kjærlighet, til en fysisk handling.

”Det er umulig å forstå sex som vi ser den nå for tiden – bare en respons på et fåtall fysiske stimuli. I virkeligheten er det mye mer enn det, og bærer i seg menneskets og menneskehetens totale kulturelle byrde. Hver gang vi møter en ny opplevelse, tar vi med oss alle tidligere opplevelser – både gode og dårlige – i tillegg til de konsepter sivilisasjonen har gjort til regler.

”Dette er feil, og vi må fornye hjernen slik at enhver seksuell opplevelse er unik, på samme måte som enhver opplevelse av kjærlighet er unik.”

– Veldig vanskelig.

– Veldig. Men, man må forsøke, fordi nesten alle mennesker behøver å holde denne energien i bevegelse. Så, det første man må forstå er at den består av to motsetninger, som går side ved side under hele akten: avslapning og spenning.

”Hvordan kan man forene disse motsetningene i harmoni? Det er bare en måte: ved å gi seg selv fullstendig. Hvordan gir man seg selv? Ved å glemme fortidens traumer, og ved å unngå å bygge opp forventninger til fremtiden – sagt med andre ord, orgasmen. Hvordan kan man gjøre dette? Svært enkelt: ved å ikke være redd for å feile.

”I virkeligheten, det som vanligvis skjer er at vi begynner et seksuelt forhold, i den tro at alt vil gå galt. Men, selv om det gjorde det, hva ville det bety? Man må bare være seg bevisst det faktum at man må gjøre sitt beste, og alle feil er umiddelbart rettet opp.

”I det øyeblikk søken etter nytelse gjøres ved å gi seg selv, med oppriktighet, føler man at kroppen spennes, som strengen i en bueskytters bue, mens bevisstheten blir mer og mer avslappet, som pilen som blir gjort klar til å skytes. Hjernen styrer ikke lenger prosessen, som begynner å styres av hjertet. Og hjertet bruker de fem sansene for å vise seg for den andre.

– De fem sansene?

– Berøring, lukt, syn, hørsel, smak, alle er involvert. Merkelig nok, i de fleste seksuelle forhold forsøker mennesker bare å bruke berøring og syn: ved å agere på denne måten forminsker de helheten i opplevelsen.

– Må begge partnere vite dette?

– Hvis en av dem gir seg selv fullstendig, bryter han ned den andres barrierer, hvor sterke de enn måtte være. Fordi handlingen å gi betyr: ”Jeg stoler på deg”. Den andre, som til å begynne med kan føle seg ganske truet, med et ønske om å bevise ting som ikke en gang er under diskusjon, blir avvæpnet av den spontane holdningen, og slapper av. I det øyeblikket settes den virkelige seksuelle energien i spill.

”Og denne energien er ikke bare til stede i de delene vi kaller ”erotiske”. Den sprer seg gjennom hele kroppen, inn i ethvert hårstrå og enhver hudflik. Hver millimeter skinner nå med et annet lys, som gjenkjennes av den andre kroppen, og blander seg med den andre.

”Når dette skjer, deltar vi i et slags nedarvet ritual, som er en mulighet til transformering. Alle ritualer, i hvilken som helst form, krever at man er rede til å tillate seg selv å ledes til et nytt syn på verden. Det er dette ønsket som gir ritualet mening.

– Er ikke dette ganske komplisert?

– Det er mye mer komplisert å ha den type sex vi ser nå for tiden. Bare en mekanisk akt, som forårsaker spenning under akten, og tomhet etterpå. Alt spirituelt manifesterer seg visuelt, alt som er visuelt blir til spirituell energi. Jeg tror ikke det er så vanskelig å forstå. Når alt kommer til alt er vi født med visshet om at vi har en kropp og en sjel: hvorfor ikke forstå at også sex har dem begge?”

– Gitt at vi må endre vår holdning til sex, hva er det første steget?

– Som jeg sa: å overgi seg selv. Mennesker tror at før de kan tillate seg å føle noen nytelse, må de først løse alle sine problemer, noe som ikke er tilfelle. Mennesker kan bare løse sine problemer hvis de tillater seg å være seg selv.

”Men, det er en veldig merkelig ting: Under den seksuelle akten er vi svært generøse, og ens største bekymring gjelder partneren. Vi tror ikke vi vil klare å gi den nytelse han eller hun fortjener – og på grunn av dette, forminskes vår egen nytelse, eller den blir helt borte.”

– Er ikke det en handling av kjærlighet, som du sa?

– Det kommer an på. Det er i virkelighet en handling av skyldfølelse, det å tro at man ikke er verdig den andres forventninger. I en slik situasjon, må ordet ”forventninger” fullstendig forbys. Dersom vi gjør så godt vi kan, er det ingen grunn til bekymring.

” Man må være bevisst at når to kropper møtes, går de sammen inn i et ukjent land. Å transformere dette til en hverdagsopplevelse er å miste mirakelet i denne opplevelsen.

”Men, dersom vi derimot lar oss lede på denne reisen, vil vi oppdage horisonter vi aldri forestilte oss eksisterte.

– Er det en nøkkel?

”Den første er: du er ikke alene. Dersom det andre mennesket elsker deg, har hun eller han de samme tvilene, hvor sikker du enn virker.

”Den andre er: åpne opp fantasienes hemmelige boks, og vær ikke redd for å akseptere dem. Det finnes ingen seksuelle standarder, og du må finne din egen, med respekt for bare en restriksjon: gjør aldri noe uten den andre personens tillatelse.

”Den tredje: gi det som er hellig en følelse av ukrenkelighet. For å oppnå dette må man være uskyldig som et barn, og lære seg til å akseptere mirakler som velsignelser. Vær kreativ, rens sjelen din gjennom ritualer du finner opp selv – som å lage et hellig sted, ofre, lære å le sammen, for å bryte ned hemningenes barrierer. Forstå at det du gjør er en manifestasjon av Guds energi.

”Den fjerde: utforsk din motsatte side. Hvis du er en mann, søk til tider å tenke og agere som en kvinne – og vice versa.

”Den femte: forstå at den fysiske orgasmen ikke er det eneste målet med den seksuelle akten, men en konsekvens, som kan eller ikke kan inntreffe. Nytelse har intet å gjøre med orgasmen, men med møtet.

”Den sjette: vær som en elv, flytende mellom motsatte bredder, som et fjell eller sand. På den ene siden, naturlig spenning, på den andre siden, total avslapning.

”Den syvende: identifiser dine redsler, og del dem med din partner.

”Og til slutt, den åttende: tillat deg selv å kjenne nytelse. Akkurat som du ønsker å gi, ønsker den andre personen det samme. Hvis, når to kropper møtes, begge ønsker å gi og å motta, forsvinner alle problemer.

”Alexander Lowen sa at menneskets naturlige væremåte er åpen for livet og kjærligheten. Men, vår kultur har forledet oss til å tro at det ikke er slik, at vi må være lukkede og mistenksomme. Vi tror at dersom vi oppfører oss slik, vil vi ikke skades av livets overraskelser – men det som i virkeligheten skjer er at vi ikke tar vare på mulighetene i våre liv.”

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

Comments are closed.

Top