Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Orgie-generasjonen

20.06.06 in Mennesker

Som den middelaldrende snerpete damen jeg er (neida, jeg tror ikke jeg er det, egentlig), skvetter jeg i stolen hver gang jeg leser om ungdomsfyll med dertil hørende sexorgier på ferie i Syden. Altså ungdommen har seg så det holder der nede, i full offentlighet. Nå vet ikke jeg om det er vanlig, eller om det er unntaksvis at det er slik, men det som er holder i bøtter og spann.

Som en årviss foreteelse kommer avisene med oppslag om dette, i dag VG. Og usmakelig nok vil VG ha leserne sine til å sende inn bilder og film om de har dokumentert noe av dette. Selv kan jeg si at for min del er det helt unødvendig, jeg klarer helt fint å forestille meg dette, uten å få eksplisitte bilder i enda større grad. Forøvrig understreker dette at vi har fått en ny grunn til å te seg litt bluferdig i full offentlighet. Alle har mobilkamera, og før du vet ordet av det, er bilder av noe du helst vil glemme dagen etter spredd for alle vinder via lynrask MMS. Det kan til og med ende opp i VG, som vi får tro har vett på å sladde om de får noe inn. Men orgieknulling i fylla i syden kan fort forfølge deg både vel og lenge. Kommer de på internett, så blir du aldri kvitt dem.

Det er mer et malapropos, i og for seg.

Nå er det ikke bare hos unge mennesker at vettet renner ut mens den billige alkoholen renner inn, i varme sommernetter i sydligere egner. Det gjør det jo fort hos voksne også. Men det er stort sett ungdom som har disse formidable sexorgiene i fylla, i hvert fall det jeg har lest.

Så hvorfor, spør jeg meg, hvorfor har skandinavisk ungdom sexorgier i syden? Nå har jo noen og enhver vært en litt løs fugl i syden i ungdommen, da Giorgios med de brune øynene og de sorte krøllene dukket opp, men dette blir det litt andre proporsjoner av. Parties settes opp med dette formål. Noen tjener selvsagt styggmye penger på det også. Så hvorfor? “Dette er ikke et ferieproblem, men et atferdsproblem hos en generasjon som har andre oppfatninger av rett og galt og moralske normer,” sier Rolf Forsdahl, reisebransjedirektør i Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon (HSH).

Kanskje har han rett i det, at det brått er blitt slik at “anything goes” og ingen har lenger noen normer eller grenser. Særlig ikke når man drikker usannsynlige mengder alkohol. Om du ser deg rundt i mediene og i samfunnet ellers, skrives det mye om sex, og det er fokusert på sex som noe som bare er fysisk og handler mest om teknikk. Tabloid-avisene står først i køen og skriver side opp og side ned, for det selger. Nå tror jeg at det er veldig bra å snakke om sex, men jeg er ikke sikker (i det hele tatt) på at dette tekniske, overfladiske og tildels feilaktig (side opp og side ned basert på utrolig mange dårlige spørreundersøkelser) informasjon. Slik skapes et vrengebilde av seksualitet. Som en rent fysisisk nytelse, der det er om å gjøre å teste så mange grenser som mulig, på kortest mulig tid. Reklamen er ekstremt sexfokusert. Sex selger. Aviser, klær og andre produkter.

Ikke vet jeg hva som har skjedd på de 20 årene siden jeg reiste til syden for å feste. Men jeg vet at jeg tror at det å forbruke sin seksualitet på denne måten, neppe er av det gode. Jeg tror det seksuelle handler om å manifestere spirituell energi og (svært gjerne) kjærlighet på en fysisisk måte, det er slett ikke en teknisk eksersis som handler om å stimulere en mikroskopisk, liten del av mennesket, men om hele mennesket med alle sine sanser, tanker og følelser. Kropp og sjel. Yin og Yang. Da funker det neppe med sexorgier i fylla i Syden. Snarere tror jeg det leder til den helt store tomheten etterpå, når sjelen løsrives fra kroppen, da kan man fort fremmedgjøres til sin egen kropp.

I tillegg kommer selvsagt risikoen for diverse sykdommer med mindre man bruker kondom, noe jeg virkelig får håpe de gjør. Dersom du er innenfor en bestemt aldersgruppe kan det virke som om du burde få utdelt komdomer i stedet for avbestillingsforsikring når du kjøper biletten, eventuelt hel froskemannsdrakt.

Og da ser jeg at den morsomme bloggposten jeg skulle skrive, ble noe helt annet. Det kommer kanskje av at jeg ble sittende å tenke på at om noe år er tigerungen i den aldersgruppen. Og at jeg håper jeg får formidlet noen gode tanker og holdninger om dette før den tid.

Eller kanskje er jeg rett og slett bare blitt en snerpete middelaldrende dame som akker og ve’er over ungdommen.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

1 Reader Comment

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Iskwews hjørne på www » Blog Archive » Send en MMS! | 04.07.06
Top