Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Bør nordmenn få drikkeforbud når de beveger seg utenfor landets grenser?

05.05.06 in Kultur

Det kan man jammen spørre seg om etter å ha lest dagens artikkel om skandinavere på fylletur i Hurghada, Egypt. Altså; 2 nordmenn og 3 svensker ble heldigvis for dem arresterte før lokalbefolkningen fikk tak i dem. Det var etter å ha forsøkt seg på en liten striptease i byens sentrum, mens de skrålte rundt en statue, syngende til Allahs pris.

Den norske drikkekulturen er rett og slett en katastrofe. Eller er det kanskje mangel på drikkekultur det dreier seg om? Ja, det er nok det. Den norske flatfylla i helger og på ferie, er virkelig ikke noe vakkert skue. Ikke at jeg aldri har deltatt selv, og vært dum nordmann på fylla på tur, for det har jeg. Men det er virkelig til å bli pinlig berørt av. En gang jeg var på Kos bodde jeg på samme hotell som noen norske menn som ikke var på stranden i det hele tatt. De sov hele dagen, og drakk billig sprit hele kvelden/natten. Til de beveget seg ut på stranden den nest siste dagen, og sovnet i solen. Og kom hjem som bakfulle, lyserøde julegriser til Norge, med omtrent 2.grads forbrenninger på det som ikke var dekket til.

Dette totale fraværet av kultur, folkeskikk og respekt for de landene man gjester, skyldes mange ting, sikkert. Det skyldes høye alkoholpriser som gjør at når man kommer til utlandet, der det er mye billigere, skal man drikke for kommende 12 måneder hjemme, på en uke. Selv om de samme sikkert er på fylla i helgene hjemme, vil jeg tro. Det skyldes den puritanske snerpete protestantiske kulturen også. Den som sier at enhver fornøyelse er en synd, og noe av flatfylla er vel kanskje en protest mot dette. Når vi først skeier ut, kan vi like greit skeie skikkelig ut, for straffen blir ikke større av den grunn. En nordmann blir sett rart på om han tar et glass rødvin til maten på en onsdag, ikke om han drikker seg snydens hinsides fornuft på en lørdag. Skjønn det den som kan!

Muligens bør den norske Stat opprette noen feriekolonier på eget territorium, med digre solarier, badeland og billig sprit. Så kan de nordmennene som har det med å være fulle som øsekar før de har gått på flyet i Norge, reise dit i stedet. Slik at Norge som nasjon og nordmenn som folk, slipper å bli blamert og få image som grenseløse drukkenbolter uten et snev av respekt og kultur. En ting er at nordmenn ter seg som idioter hjemme, vi er tross alt vant til det her. Men jeg ser helst at dette er vår egen helt private hemmelighet. At egyptere, grekere, tyrkere og spanjoler tenker Nordmann=Flatfyll er ikke så veldig hyggelig.

Og ja, det gjelder sikkert svensker også. Den svenske staten bør vel gjøre omtrent det samme.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

Comments are closed.

Top