Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Alltid. Uansett.

20.11.11 in Absolutt Iskwew

Da har Stabæk gjennomført siste kamp i Telenor arena med tap. Det er symbolsk for dette året. Kort oppsummert har det vært tap på alle fronter, selv om plassen i Tippeligaen er sikret. På en eller annen stadion. Hvilken hersker det noe forvirring om, men mest sannsynlig blir det vel Nadderud. Drømmen om tak over hodet på Fornebu er blitt til et mareritt.

I det store og hele er 2011 blitt et begredelig år for Stabæk.

 • Jan Jönsson forsvant til bartebyen
 • Daniel Nannskog la opp
 • Åpningskampen endte med tap 0-7 mot Lillestrøm
 • Gunnarsson gikk til VIF (*hulk*)
 • Telenor arena må gis opp
 • Pengetrøbbel, pengetrøbbel, pengetrøbbel
 • Laget ender på nedre del av Tippeligaen (p.t. 10-plass)

Høsten har selvsagt vært preget av overgangssaken til Gunnarsson. Det er ikke rakettforskning å se at det er noen feite ugler i den mosen. Jeg leser at Stabæk hevder at avtale-strukturen var VIFs ide, men det er i så fall rart at RBK foreslo en  lignende struktur. Stabæk har dessuten allerede sendt mer penger ned til Nancy. Nå hevder Stabæks nye daglige leder at dette på ingen måte er noen innrømmelse av skyld, men Hallo!, det tror jeg nok at det er. De som hadde mest og tjene på disse krumspringene var Stabæk. I en slunken klubbkasse er selvsagt € 200 000 en god del penger.

Forøvrig viser jeg til Kenneth Leren, som sier det slik:

Det en sånn standardformulering man har i slike tilfeller. Man tar forbehold om at man ikke erkjenner skyld, men det er åpenbart at det er akkurat det de gjør. Stabæk hadde ikke betalt kompenasjon hvis de ikke mente at de var forpliktet til det. Det er en anseelig sum for Stabæk.

Ja, det er så definitivt en anseelig sum for Stabæk, som er i et skikkelig økonomisk uføre. Roten til ondet er selvsagt drømmen om Fornebu. Kombinasjonen av den drømmen, dårlige resultater, færre tilskuere og et generelt ønske om å gape over vesentlig mer enn magen tålte, førte til en økonomisk nedtur som til siste førte til et desperat salg der man snøt Nancy for avtalefestede penger. Jeg vet at det pågår en politietterforskning som kan konkludere med noe annet, men jeg har kommet til at det er best å ta denne sorgen på forskudd (eller som de facto) og med en gang.

Noen ganger er det best å rydde skikkelig opp i bøkene, så jeg tar det tapet. Så kan Stabæk spille siste kamp i årets Tippeliga neste helg, og deretter kan de som fortjener det hvile og de som ikke fortjener det gå.

For å ta samling i bunn må man være ganske uthvilt, og det er en samling i bunn som må til. Laget er i og for seg ikke helt på bunnen, det ville vært nedrykk, men lang unna er det ikke. Det viktige med å være på bunnen er å huske på at derfra går det oppover. Så rydd opp, fjern de som driver med lysskye forretninger, gjør det som må til for å få lov til å spille på Nadderud1.

Brett så opp ermene og sy sammen et lag. Finn tilbake godfølelsen fra 2008. Det er ingen grunn til å se mørkt på å spille på Nadderud igjen. Stadion er plassert midt i Bærum, ved et trafikk-knutepunkt og ikke på et jorde omgitt av anleggsmaskiner i utkanten av kommunen. Kostnadene blir mindre. Det blir selvsagt inntektene også. Det er overhengende fare for å miste sponsorer, og det er ikke plass til 10 000 – 15 000 publikummere på Nadderud. Det blir på med edru-brillene og skalere ned virksomheten. Det tror jeg er sunt.

Vi som heier, og bor her, vi kommer fortsatt til å heie. Vi har sagt Alltid, Uansett og det mener vi. MEN det må bli en slutt på megalomane planer og snuskete avtaler. Det er det som gjør livet slitsomt for en supporter, som husker gledesrusen fra 2008, da han var 9 år og hadde oppdaget den fantastiske fotballgleden en blodfan har når laget vinner. Den gleden som bor i en 9-åring, nå 12-åring, har dere ikke lov til å skusle bort med lyssky business og drømmeslott.

Det handler tross alt om å spille så god fotball det er mulig å gjøre, og ellers holde sin sti ren. Det er det som skaper entusiasme, det er det som får en 12-åring til å gå på trening 4 dager i uka for å bli en så god spiller som mulig. Dessuten er det slik at ingen bytter bort laget. Hjorthen (som står ved laget sitt i tykt og tynt) har forklart meg at menn kan bytte koner, jobber og venner, men aldri, ALDRI laget 2. Så Tigerungen er for alltid bundet til dere, Stabæk. Det forplikter. Dere får ikke lov til å desillusjonere ham. OK?

Spill ball som vi vet dere kan, så stiller vi på Nadderud i mars.

Stabæk har tross alt vært ute en vinterdag før, hør bare på denne:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9NIFU5xJpkw[/youtube]

Alltid, Uansett.  Vi ER 12.mann.

Bilde lånt på www.stabak.no med tro på tilgivelse.

Print Friendly, PDF & Email
 1. Apropos å være på bunn, så er det slik at Nadderud ikke tilfredsstiller kravene til en Tippeligabane. Det må penger på bordet for å ruste den opp. Uten en arena som godkjennes, blir det nedrykk også. Litt igjen er det altså til bunnen, men la oss ikke gå dit. Enda. []
 2. I tillegg har Hjorthen lært meg at det aldri er feil å hate Enga []

Tagged With:

3 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. tb says:

  Fotball skal ikke spilles under tak! Sånn er det med den saken. Tror det var årsaken til alt, jeg.. dårlig karma.. Så herfra kan det bare gå oppover.
  Men for å gi meg selv lov til et sukk, med snev av å være et klynk: At fotball nå likegodt kan omtales på finanssidene som på sportssidene i avisene er i seg sjøl trist. At de i tillegg må adoptere alle de skitne sidene av big bissniss også, gjør det bare enda litt mer ille… Så i bunn og grunn har jeg mistet hele fotballinteressen.. (nei da, har ikke skiftet klubb, Hjorthen har selvsagt helt rett, slikt gjør man ikke, men er mer i sølibat, tror jeg.. (men dog med en liten kjærlighet til mitt lokale lag Ranheim.. så lenge de ikke rykker opp og blir med i Skurkeklubben de også ;-)))

 2. Iskwew says:

  Hele fotballen er vel preget av stormannsgalskap, er den ikke? Og en god del skitne triks, ja. Ikke bra i det hele tatt.

  Den oppvoksende slekt her i huset er veldig, veldig oppgitt, og håper det snart er slutt på kjipe nyheter. Jeg også!

 3. tb says:

  Jeg sympatiserer med den oppvoksende slekt, og med resten av huset. Oppgittheten er delt! Er helt greit for meg at RBK ikke tar gull eller annen medalje, hadde de bare gjort det med stil. Nå lukter det bare vondt av det hele.

  Som sagt; all min sympati til den oppvoksende slekt. Og husk, under åpen himmel blir alt så mye bedre! Fotball er en utendørssport! 🙂

Top