Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Hvilken post i bloggen din..

21.09.08 in Blogging

I sommer suste det et meme rundt i Blogglandia, som jeg skal knabbe for å markere at dette er innlegg nummer 1.000 i Iskwews Hjørne på www. Riktignok er det noen innlegg fra før jeg begynte å blogge, men på den andre siden er det en god del innlegg som ikke ble med fra weblogg i sin tid. Alt i alt er det nok egentlig godt over 1.000.

Meme’et det er snakk om fant jeg i hvert fall hos Iversen, men det var flere som hadde det. Det stiller spørsmål om hvilken post i bloggen som…

..er bloggens mest kommenterte, og hvorfor?
Den desidert mest kommenterte tråden er Avsporingstråden, eller Speakers Corner, med 530 kommentarer. Men det er egentlig ikke en post i tradisjonell forstand. Det er lesernes tråd for skriving av hvasomhelst. Den ordinære tråden med fleste kommentarer er Det hele er rigget av Jens Stoltenberg, som er en kommentar til Valla-saken, og hevder at det er Jens som sto bak den. Hvorfor den er mest kommentert er vel ikke så vanskelig å se. Det var jo fjorårets desidert hotteste sak. Og tråden er et godt eksempel på hvor morsomt et kommentarfelt kan utvikle seg. Konspirasjonsteoriene flommet formelig.

 

..var den første som ble så mye kommentert at du ble overrasket?
Denne er lett. Det må være kommentaren til Døvings utspill om mannskamp høsten 2006, Den omvendte likestillingskampen (2). Da ble jeg fullstendig tatt på sengen både av antallet besøk, antallet kommentarer og ikke minst antallet nett-troll som kan dukke opp dersom du linkes til en hot artikkel på en av nettavisenes debattsider. Døvings innlegg sto i Aftenposten, min kommentar ble linket dit, og så tok det fullstendig av. Og Hjørnet var ikke lenger et fredelig hjørne av webben.

..ville du helst at statsministeren (eller en annen med makt) skulle lest?
En viktig post er både lest og besvart av en myndighetsperson. Åpent brev til justisminister Knut Storberget ble faktisk besvart av ham, og jeg fikk brev i posten med på Justisdepartementets papir og med hans underskrift. Det var kult. Ellers skulle jeg gjerne sett at mange myndighetspersoner leste posten mine om lotto-sannsynlighet og legge begrensninger på hvor effektivt man lar Norsk Tipping og andre markedsføre det reneste landeveisrøveri i beste sendetid på den linsensfinansierte kanalen.

..ville du helst at drømmedama/mannen skulle lest?
Det må bli Finanskurs for datere. Både fordi de er det mest unike i bloggen, og fordi jeg sier mye om hvem jeg er i de postene. Sjelden flyter selv-ironien eller selv-sarkasmen i større grad enn i Finanskurs for datere. I tillegg kan de godt leste diktet Vær som vinden, som er en kamuflert kodenøkkel til Iskwews sjel. Men antallet ord i Iskwews Hjørne kan virke overveldende på drømmemannen, tror jeg. Så kanskje det er best å holde ham unna hele Hjørnet.

..har best bilder av deg selv?
Her holder jeg en knapp på enten den nye posten der jeg får nuss på nesen av Herkules eller en som bare ligger på hjemmesiden, med masse bilder i sepia med Phi-proporsjoner (på bildestørrelsen, ikke objektet!).

..har de beste kommentarene?
Dette er omtrent umulig. Jeg har så mange poster med utrolig bra kommentarer. Om jeg skal fremheve en post, må det vel være Brev til en psykopat, som er en meget spesiell post, som får kommentarer stadig vekk selv etter 1 1/2 år. I sum gir alle kommentarene en innsikt i hvordan en psykopat påvirker de som møter ham eller henne.

..har kommentar fra den mest kjente personen?
Det er vel ingen av mine poster som har kommentarer fra spesielt kjente personer, om du ser bort fra det tidligere nevnte brevet til Knut Storberget.  Ellers er det noen forskere som har kommentert noen av mine raljeringer om forskningen deres.  Blant annet den om blåøyde.

..ligger på toppunktet i leseutviklingen?
Det desiderte toppunktet ligger i mars 2007, da jeg kommenterte Marianne Aulies voldtektspåstander. Da hoppet Hjørnet opp i 800 besøk temmelig kjapt. Sånn blir det når du kommenterer det hotteste som foregår. Der kom det en del trollete kommentarer også. De slapp jeg ikke gjennom.

..blir oftest funnet av søkemotorene, og hva søker folk på?
Av de siste 25.000 sidevisningene er følgende søkeord på topp:

  • Lightning process – og de finner posten om Lynvekkelsen som farer over landet. Det samme gjør det tredje mest frekvente søkeordet, som er Phil Parker. LP er det hotte når det gjelder behandling av ME, så det er vel ikke så rart.
  • Psykopat – dette er dessverre et frekvent søkeord jevnt og trutt hele tiden. De finner det ovenfor nevnte Brev til en psykopat.
  • Karlstad – siden jeg skrev om gode grunner til å reise dit har jeg fått mange treff på den svenske byen rett over grensen.
  • Intuisjon – dette er åpenbart et tema som opptar folk, tråden om det får stadig vekk treff.

Ellers er noe av det morsomste jeg vet når jeg får treff på seriøse finanstermer i Finanskurs for datere. Det skjer hele tiden, så jeg vet mye om hva finansfolk som søker på nett er opptatt av. Men de får vel neppe det de hadde tenkt når de kommer dit.

..er mest undervurdert?
Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke føler at jeg har noen undervurderte poster. De postene som får lite oppmerksomhet er kort sagt ikke gode nok.

 

Det er leserne og ikke minst kommentatorene som gjør at jeg skriver. En blomsterfeiring er dermed på sin plass!

Colorful PhotoSCreative Commons License photo credit: A℗℗le Pie®

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

Comments are closed.

Top