Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Ikke gjør sånn, Italienerfrøkenen!

01.04.08 in Kattene

Våren er rett rundt hjørnet her i Hjørnet og da kommer tiden for å hale med seg en forspist og skvetten Italienerfrøken ned de fire trappene og ut til utelivets gleder. Og vi hadde jo en insidens i fjor høst. Den grå ukastrerte helveteskatta jaget Italienerfrøkenen opp i et tre, og der ble hun sittende ganske lenge. Synes i hvert fall jeg, som sto under treet og lokket. Men ikke så lenge som den katten det sto om i VG i dag. Han satt nemlig oppe i tretoppen og mjauet i fem døgn.

petter.jpg

I dag kom Den store røde bilen med blinkende lys, babu-lyd og helt i uniform og reddet ham ned fra treet. Riktignok måtte det et par forsøk til, for Petter kan ikke ha vært sulten nok etter 5 døgn. Han var ikke før i ferd med å fires ned, før han klarte å hoppe ut på en gren igjen, der han mjauet klagende og så anklagende på eieren (sånt er alltid eierens feil, selvsagt). Men til slutt kom han ned, og skulle få nypillede reker til middag. Det endte altså godt. Han kommer garantert til å sove i noen døgn.

Det slår meg imidlertid at en fordel med Italienerfrøkenen er at hun er så glad i mat. Jeg kan aldri tenke meg at hun hadde blitt i fem døgn oppe i et tre dersom jeg hadde stått nedenfor treet med en åpnet boks med Tunfisk-mousse, for eksempel. Og dessuten har hun spist og sovet i omtrent 6 måneder nå, behørig blitt omdøpt til Lille Trille og det er muligens slik at hun ikke hadde greid å klatre så høyt opp i et tre. Uansett anser jeg det som høyst usannsynlig at hun ville holde ut i 5 døgn uten mat.

Men om hun gjør det, så kommer jeg til å ta Programsekretariatets råd bokstavelig, og ringe etter babu-bilen. Litt før det har gått 5 døgn, altså. Så lenge hadde vel verken Italienerfrøkenen eller Tigerungen holdt ut.

Det er jo faktisk en unnskyldning for å få en kjekk brannmann  på besøk også… 😀

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

12 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Undre says:

  De brannmennene som er i mitt distrikt er bare så ikke kjekke og sexye, men de gjør en bra jobb. 🙂

 2. Iskwew says:

  Hmmm. Mener du jeg bør gjøre litt field-research på brannstasjonen før jeg slipper henne ut?

 3. Undre says:

  Ja.

  Undres siste bloggpost er..She is I

 4. Undre says:

  (Beklager, men jeg er surpompen som synes CommentLuv støyer i overkant mye.)

 5. Det gleder meg at rådene ikke går i glemmeboken. Forresten er du klar over at dette er rene kinder-egget: Frøkna i toppen blir reddet, noen av oss (yours truly) kan leke med den store røde bilen, mens andre kan *host* leke med de som kommer med bilen…

  Når det er sagt: Mat er undervurdert i mange sammenhenger (nok et lite tips herfra). Og drikke. Må ikke glemme god drikke.

  programsekretariatets siste bloggpost er..Hva skal barnet hete?

 6. Goodwill says:

  For å snu det litt på hodet – så mye som hun har spist i vinter kan det godt være at hun har nok å tære på til en fem-seks dager i tretoppen.

  Hvis hun er hun da, forøvrig. Jamfør den herlige her: http://monachristine.wordpress.com/2008/03/27/n%c3%b8tter/

 7. juliet says:

  He-he Goodwill… Hvis hun er hun og hvis han er han… Isk kan fortelle selv 🙂 He-he.. 😆

 8. Iskwew says:

  Undre, jeg har den til vurdering. Jeg er litt enig i det, samtidig som det er en god mulighet for kommentatorer til å få markedsført postene sine.

  PS, dette er et Kinderegg ja! Og Frøkna er helt enig med deg når det gjelder mat, altså. Det er derfor livet leves, rett og slett.

  Jeg tror hun hadde overlevd, ja, Goodwill!

  Når det gjelder Hun er hun og Han er han, så kom den bittelille grå hårballen til juliet i desember 2006 som hankatten Biff. Interessant valg av navn fra dyrebeskyttelsens side forøvrig, siden vi her snakker om en knøttliten pus, med veldig lange ben og fine trekk. Juliet kjøpte jo den, men så etter en stund ble hun litt i stuss. Det så nemlig ikke ut til å være nøtter av betydning der. Og f.eks. Pondus, som på den tiden hadde nøtter, hadde betydelige utgaver som slett ikke var vanskelige å oppdage. Det var kul umulig for juliet å oppdage tilsvarende på lille Raptus, som han da ble kalt, ettersom det i perioder gikk fort for seg i det julietske hjem.

  En ørliten inspeksjon bekreftet dette. Det var ikke nøtter bak der i det hele tatt. Det var ingen tvil om at den lille pusen var utstyrt med feminine atributter, for å si det sånn. Dermed byttet DOA navn i sine register til Kitty. Ikke bedre det, så dermed ble hun hetende Raptus, selv om Juliets yngste ville kalle henne Cecilie (????) og juliet alltid bare kalte henne Missssssssa. Selv kaller jeg helle Italienerfrøkenen eller Vesssssla, Tigerungen kaller henne Raptus og jeg ikke hva hun kaller seg selv.

  Nuvel. Pondus er nøtteløs og Italienerfrøkenen er uten livmor. Ingen flere katter hos oss!

 9. juliet says:

  Du får meg til å le så jeg griner, … makan til fortellerevner du har 😆

 10. Goodwill says:

  😆 Jeg skjønner at det er viktig med grundig research før man tenker å gjøre noe med pusenes reproduksjonsevner! 😆

 11. Weinberg says:

  En gang jeg hadde to oppegående katter ble jeg en tidlig morgen hentet av den ene. Hun nektet å gi seg før jeg ble med inn i skogen. Da vi var kommet et stykke stoppet hun under et tre og så opp og høyt oppe i treet satt den andre katten. Den kom seg derimot ned før noen fikk hentet en stige.

  Weinbergs siste bloggpost er..Pride and Prejudice (1813)

 12. Iskwew says:

  Juliet 😀 Men du, det stemmer at du kaller katter Misssssa, uansett kjønn, ikke sant? Det husker jeg at jeg stusset på.

  Goodwill, det er veldig viktig, ja. Nå skal det sies at det er litt underlig at Juliet ikke hadde oppdaget det, da. Katter viser deg jo stort sett rompa hele tiden.

  Weinberg, katter er herlige, altså. Den skjønte at den måtte hente hjelp. Godt at katten kom seg ned uten brannvesenet.

Top