Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Hektisk formiddagsaktivitet i Høyres Hus

31.01.08 in Diverse

eller var det Programsekretariatet som var lynraskt på ballen noen hektiske morgentimer? Det lurer jeg på, altså.

I hvert fall har Høyres mann i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Olemic Thommessen, gått fra å være positiv til 6-timers dag for småbarnsfedre fra klokka 07:11 til klokka 11:32. En av de tingene jeg stusset over da jeg leste artikkelen i dag tidlig, var at dette skulle være en reform Høyre ville være for – de har det som kjent ikke med å svinge de blå flagget høyt for sekstimersdag, i noen varianter.

07:11 var Thommesen positiv, syntes det hørtes interessant ut, og mente tiltaket kunne bidra til valgfrihet for barnefamiliene. Jeg tenker de synes det var både overraskende og hyggelig i SV. Exibit A:

morgenuttalelse.jpg
(Klikk for detaljer)

Da jeg skulle skrive om artikkelen tidligere i dag, hadde imidlertid Thommessen endret synspunkt ganske radikalt. Han er skeptisk og mener at Mannspanelets forslag om 30 timers uke som en særordning for småbarnsfedre, er et blindspor. Exibit B:

formiddagsuttalelse.jpg
(Klikk for detaljer)

Hmmm, tenkte jeg. Leste jeg feil, trøtt som jeg var? Sånn går det når du leser aviser uten å ha drukket en kopp kaffe en gang. Men nei. Artikkelen lå pent i cachen på PC’en da jeg kom hjem. Som jeg husket den.

Noen i Høyres hus eller i Programsekretariatet satte nok kaffen i vrangstrupen, tenker jeg, og fikk Thommessen til å ringe Tanta i Akersgata, og det før så mange andre enn meg fikk med seg fadesen. Det jeg lurer på, er om Olemic hadde helt klart for seg hva han ble spurt om i går kveld, da han sannsynligvis ble intervjuet. Jeg ville tro at “Sekstimersdag” er et uttrykk som ville trigge “Nei” hos en Høyre-mann, ganske umiddelbart.

Så hva var det journalisten spurte om? Olemic, om du leser – hva spurte journalisten om? Om Olemic ikke leser, er det noen teorier der ute? PS?

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: , ,

22 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Sigurd says:

  Det er kaos her i Tromsø Høyre også.
  På førstesiden av avisa Tromsø står det i dag: “Valgforsker Marcus Buck mener Tromsø Høyre er styrt av kjerringer av begge kjønn.” Etter en ny ledelse er på plass etter et kupp på årsmøtet.

 2. eh…

  For å si som sant er: Not guilty. Programsekretariatet har ikke blandet seg inn i dialogen mellom Olemic og Tanta. Kors på halsen.

  Ja – sekstimers normalsarbeidsdag er Høyre i mot. Det er partiets politikk i dag, og det er ingen som hittil har tatt til orde for å endre den holdningen. Arbeid adler også videre 🙂

  Ja – fleksibilitet og valgfrihet er Høyre også tilhenger av. Det Høyre IKKE liker er at myndighetene (dvs stortinget) vedtar hvordan familier SKAL innrette livene sine..derav reaksjonene som har vært når det gjelder tvungen deling av permisjon mellom far og mor.

  …hm…delvis svar på posten din?

 3. Goodwill says:

  Siden PS er ute med et så tydelig dementi av ryktene om egen innsats i sakens anledning tyder alt på at den gode Høyrerepresentanten nok har vært ute og snakket før han har tenkt.

  *slik man gjerne gjør etter et par glass rødvin foran peisen om kvelden*

 4. Iskwew says:

  Haha, Sigurd, den var jammen god! “Styrt av kjerringer av begge kjønn”. Veldig bra 😀

  PS, det er mulig Høyre bør få deg til å komme med slike uttalelser. Det der var omtrent som jeg forventet at Høyre ser den saken. Og da gjenstår spørsmålet om hva det var Olemic ble spurt om, hva han trodde han svarte på altså.

  Jeg er visst ganske på linje med Høyre når det gjelder dette her, forøvrig :o)

  Goodwill, jeg tror du kan være inne på noe der! Noe i kommunikasjonen mellom journalist og politiker må åpenbart ha sviktet. Kanskje det var peiskosen? :o))

 5. Goodwill says:

  Sannsynligvis ett eller annet distraherende i nærheten, ja ;o)

 6. Iskwew says:

  Jepp, det ser slik ut…

  Siden PS ikke har noe info å bidra med, får vi bare spekulere i vei :o)

 7. Tror i grunnen jeg vil delta i spekulasjonene…:-)

  …håper rødvinen og peiskosen var god i alle fall.

  Oida, jeg glemmer meg jo helt forresten. Det er i slike stunder vi trenger røde brannbiler til å slukke små ulmebranner…. capice? ;-D

 8. Iskwew says:

  Hvorfor tror du jeg trodde det var du som hadde stått for opprydningen i går formiddag, PS?? Jeg så seff for meg deg og den røde babu-bilen på vei opp til Tanta i fri dressur.

  Jeg håper også rødvinen og peiskosen var god :o) Eventuelt var det varm sjokolade med litt cognac i – det satt bra etter snøkaoset i går.

  Og her snør det snøballer. Makan til snø”fnugg” er det en stund siden jeg har sett. Ser ikke bort fra at jeg kan trenge litt medisin i kveld også ;o)

 9. mmmmmmmmmm……….cognac………..

  *skynde seg å pakke sammen og komme seg tidlig hjem*

 10. Iskwew says:

  Komme tidlig hjem er en god ide, ja. Fredag er kremdagen i uka!

 11. Håkon says:

  Jeg holder en knapp på at det heller var en grytidlig telefonsamtale i klassen “journalisten vekker deg” som skapte forvirringen. (Så kan vi bare lure på om enkelte høyrepolitikere faktisk drømmer om 30-timersuke selv om de er skeptiske i våken tilstand.

  Hvor er psykoanalytikerne når vi trenger dem?

 12. Iskwew says:

  Hmmmm. Opprinnelig ble artikkelen lagt ut 23:10. Det skulle tyde på at det ikke var på morgenkvisten.

  Kanskje det var en Freudian slip? :o)

  (Jeg kan drømme om 30-timers uke, selv om jeg er skeptisk i våken tilstand, forøvrig)

 13. Goodwill says:

  *hive seg på bussen til Sørlandet*

  God helg, Iskwew!

 14. Iskwew says:

  God tur, og god helg, Goodwill! Flink er du, som tar bussen :o))

 15. Goodwill says:

  Bortsett fra at sidemannen tar stor plass – og snorker – så er det bra å ta buss. Jeg kan slappe helt av istedet for å slite meg helt ut med å kjøre i det tette snødrevet, jeg kan kommentere i favorittbloggen min, og jeg kan lese bok.

  Skulle kjøpe med meg en bok i all hast, og det ble en av André Bjerke , “Døde menn går i land”. Har bare såvidt begynt, men fryder meg allerede over språket hans 🙂

 16. Håkon says:

  Bortsett fra at sidemannen tar stor plass – og snorker – så er det bra å ta buss.

  Kjenner meg ikke igjen, men jeg havner stadig vekk på en magisk buss hvor mobiltelefonbatteriene aldri lades ut.

 17. Iskwew says:

  Det minner meg om flyturen fra Gran Canaria. Det gjelder å fokusere på andre ting, Goodwill. og da er Andre Bjerke virkelig et godt valg. Språket alene er nok til å fryyyde seg.

  Håkon, om batteriene aldri lades ut, så har du ikke en over tre år gammel Sony Ericsson. Det er vaffal sikkert. Der hjelper det ikke med magisk buss.

 18. Goodwill says:

  Hehe – riksmålsdamen! 🙂

  Språket hans er først og fremst finurlig, aldri platt og selvfølgelig. Jeg humrer mens jeg leser, ennå. Men spenningen tar nok overhånd etterhvert.

  Men denne bussen er i hvertfall ikke magisk. Her renner strømnnen ut i takt med kommenteringen, så jeg tror jeg skal finne fram boka igjen!

 19. Håkon says:

  Håkon, om batteriene aldri lades ut, så har du ikke en over tre år gammel Sony Ericsson.

  Det var ikke min mobil jeg tenkte på, Isk, men telefonen til den som sitter rett bak meg og snakker med noen nesten hele turen. (Tror nesten jeg foretrekker snorkingen.)

 20. Iskwew says:

  Aha. Da er jeg med, Håkon. Jeg har jo skrevet en helt post om i hvilken grad jeg hater mobilsnakk i det offentlige rom, så jeg skjønner deg veldig, veldig godt! Slike skulle definitiv bare ha bæretillatelse på 3 år gamle Sony Ericsson :o)

 21. Marina says:

  Jeg hadde engang en Audiovox telefon som etter et år bare tillot 10-minutters samtaler, og etterpå forlangte to timers lading. Kanskje en god ide for busspassasjerer som ikke snorker?

 22. Iskwew says:

  Hehe – slike telefoner skulle være de eneste som var lov på offentlige kommunikasjonmidler, Marina!

Top