Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Vinner av NM i snurrige tankerekker

ble for 2007 dobbeltprofessoren fra Sverige, Annica Dahlström med 35% av stemmene. Hun tok pokalen hjem til Göteborg med sine imponerende snurrige resonnementer rundt menn og barn.

Hun mener at det er bedre at en innleid barnepike tar vare på barn til de er minst tre år, enn at barnets egen far gjør det. Den utryggheten en far gir et barn kan “i värsta fall” lede til kroniske stressymptomer og barnet vil ikke bli like psykisk sterkt som det kunne blitt. I tillegg til de psykiske skadene forstår ikke menn hvor skjøre barn er, og rykker barneskuldre ut av ledd, skader hjernen (barn som er hjemme med far har omtrent kronisk hjernerystelse), er ikke tålmodige og banker barna, dertil. I tillegg har menn

 • Dårligere følelse i fingerspissene
 • Tunnelsyn
 • Mindre følsom hørsel
 • Snål maskulin duft
 • Mørk skremmende stemme

Sånn kan det altså gå når en professor i histologi og neurobiologi får tenkt lenge og grundig i labben. Snurrig blir det, og Annica er så definitivt en verdig vinner.

Atferdsviteren Ingemar Gens hadde forstått at Annica er en vinner når det gjelder snurrighet, da han uttalte til Aftonbladet 20.januar at

Det är fullständigt fantastiskt att denna oerhört välutbildade dubbelprofessor inte frågar sig: ”Är det jag påstår rimligt?”

Annica ble tett fulgt av Preben Z. Møller (30% av stemmene). Og de har noe til felles, de to. Det er nok den kjønnskonservative kvinneligheten som er høyt elsket og dypt savnet av professoren og sosiologen.

På tredje plass har vi vår alles Märtha (28% av stemmene). Jeg setter en tier eller to på at Fru Behn kommer til å melde seg på konkurransen i 2008 også. Trond Giske og spilleautomatene hans fikk noen stemmer (7%). Stakkars Aarebrot ble fullstendig oversett, og fikk ingen stemmer. Onde tunger vil hevde at det er helt på sin plass, men i juryen er vi ikke enige. En liten stemme hadde han i hvert fall fortjent.

Vi gratulerer vinneren og oversender blomster, sjokolade og lengere opphold på spa på Island, der hun samtidig kan studere den vellykkede 3-delingsmodellen for barselspermisjon. De er noen skikkelige snålinger, de islendingene.

pokal2007.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

9 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Marina says:

  Ingen tvil om at Annica er en verdig vinner!
  Selv håper jeg bare at jeg ikke treffer på noen av de mennene hun har forsket på. De er sikkert minst like ille som forskningssubjektene til Preben, og neppe hyggelige typer å møte i mørke smug like før jul.

 2. Iskwew says:

  Jeg vil heller ikke treffe dem, Marina!

  Ja, hun er en verdig vinner ;o)

 3. Martin K says:

  Mitt favorittsitat:

  – Jag g vill ju tvärtom tro att det är väldigt bra för barn att ha en närvarande pappa.
  – Ja, och det är ju jättebra. Du har säkert mycket kvinnliga hjärnegenskaper i dig. Men du ska inte tro att alla pappor är som du.

  AH, og hvem sa at hersketeknikker og sexisme var forbeholdt mannen? En verdig vinner.

 4. Iskwew says:

  Det er slett ikke forbeholdt menn, nei, Martin. Ei heller patronisering.

 5. Undre says:

  Jeg har en ny deltaker til NM i snurrige tankerekker 2008.

  Nina Karin Monsen.

  I grunn kan hun bare vinne 2008-utgaven. 😐

 6. Iskwew says:

  Hun er en eksepsjonelt god kandidat! Kronikken i Aftenposten, var det vel, er jo en perrrrle i uovertruffen logikk.

 7. Undre says:

  NKM har levert to usedvanlige bidrag i tett rekkefølge. Jeg kan faktisk ikke komme på noen bedre kandidat på stående fot.

 8. Undre says:

  Og, ja, det var i Aftenposten sjefsbidraget kom:

  Historiens demon

  En liten godbit fra ovennevnte:

  En demonisk lov.
  Kunstig befruktede homofile kvinner får neppe abort. Antagonisme vil oppstå. Med få helsekroner kan det bli valg mellom å gi kunstig befruktning og fødestuen. Men anstendige lærere i barnehager og skoler vil nekte å lyve for barna. De kan ikke informere om en demonisk lov. Lærerne har en stolt tradisjon fra 1942.

 9. Iskwew says:

  Jepp. Det er skikkelig snurrig altså, Undre. Virkelig!

Top