Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Katter er forundelige skapninger

26.07.07 in Kattene

I Aftenposten i dag står det om katten Oscar – som forøvrig ligner litt på Pondus. Men det er bare av utseende, i hvert fall det jeg har oppdaget. Katten Oscar vet nemlig hvem som skal dø på aldershjemmet der han bor. Han går og legger seg hos pasienter som skal dø. 25 ganger har han gjort det, og presisjonen hans er så stor at aldershjemmet har begynt å ringe de pårørende når Oscar har lagt seg hos en pasient. For den pasienten kommer til å forlate denne verden.

Jeg tipper han gjør det for å trøste, litt som Italienerfrøkenen trøster Tigerungen om han slår seg, eller er syk. Når han er syk, ligger hun parkert oppå dynen hans. Når han slår seg, eller gråter fordi han er lei seg for noe, kommer hun pilende for å trøste.

En venninne hadde en katt som også gjorde merkelige ting. Den sov aldri i sengene, slik mine gjør. Bortsett fra da min venninne var gravid, og hadde bekkenløsning. Så til de grader at hun ikke klarte å finne en eneste stilling som var komfortabel nok til at hun fikk sove. Men katten visste råd. Den la seg på akkurat det rette punktet på bekkenet/magen som gjorde at min venninne lå godt. Dermed fikk hun sove.

Selv har jeg levert Pondus og Italienerfrøkenen på kattepensjonat i dag, siden vi skal på ferie i morgen. To forskremte vesener som slett ikke ville ut av burene sine. Pondus klaget sårt hele veien til pensjonatet i tillegg. Forhåpentligvis kommer de ut av burene sine etterhvert. De fikk en riktig fin hule, med muligheter til å gå ut som det passer dem, til og med. Og de deler hulen, det tenker jeg Italienerfrøkenen er spesielt fornøyd med. Pondus passer på henne.

Men katter liker seg som regel best hjemme. Mine gjør i hvert fall det. De kattene som allerede var der, så ut til å ha det helt flott. Men kanskje kommer de ikke til å sove like godt som de gjør på mitt fang… det er forhåpentligvis flere grunner enn maten til at de kommer når jeg roper og gir inntrykk av å trives veldig bra i vårt selskap.

sleep.jpg

I morgen er det altså ut på tur for meg og Tigerungen. Det kommer vel til å bety en større grad av radio-silence enn vanlig her i Hjørnet, vil jeg tro. Med mindre det er bredbånd dit vi skal. Tigerungen har nemlig fått to nye dataspill, og insisterer dermed på at PC’en blir med. Og det kan jo være kjekt, om regnet fortsetter. Noe det ser ut til å gjøre. I så fall blir det kortspill og monopol over en lav sko en ukes tid.

Og det går jo an å gå tur i regnvær bare du har riktig utstyr. Vi er jo tross alt fra Norge :o)

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

19 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Milton Marx says:

  Jack the Ripper visste hvem som skulle dø. Det gjorde Ted Bundy også, og Arnfinn Nesset og Son of Sam.

  Denne katta er fra H******!

  Det vi trenger å vite nå, er HVORDAN kreket avliver ofrene sine!

 2. Iskwew says:

  Ikke Oscar Trøsteren altså?? En varkatt eller noe?

 3. Flopsy says:

  Tror jeg hadde følt meg litt nervøs i omgang med den katten der altså…

 4. Milton Marx says:

  Har mer tro på at det er en slags negativ healing. Et slags svart høl, ganske motsatt det som normalt er kjent som lysfontener. Dyret kommer der, og så suger’e livskrafta ut av stakkarene.

  Eller kanskje det bare legger seg over munn og nese på sine forsvarsløse ofre.

 5. Iskwew says:

  Ja, kanskje det, Flopsy :o)

  Milton, kanskje vi bør sende Märtha og Ari som motgift?

 6. Å, så nydelig det bildet av to sovende pusekatter er!
  Jeg forstår ikke hvorfor katteblogging har så dårlig rykte! Morsommere å lese om enn MYE annet spør du meg! Men så er jeg jo en enkel sjel da 😉

 7. Iskwew says:

  Skorpionkvinnen, katteblogging er noe du enten liker eller ikke, tror jeg. Jeg liker det veldig godt, for det er en del av livet mitt :o)

  Jeg ringte selvsagt pensjonatet – og de hadde kommet ut av burene sine etterhvert :o)

  De to er så søte at det er ikke til å tro.

 8. Håkon says:

  Allergi mot kattehår er alvorlige saker 😉

  Ferie høres ut som et fint prosjekt, selv om det ikke ser ut til at det har regnet fra seg ennå.

 9. Iskwew says:

  Nei, det gjør det jo ikke :o/ Men vi får gjøre det beste utav det. Har med spill og sånt. Det blir nok bra :o)

 10. Jorid says:

  Åh, så fine katter du har! Jeg kjenner at jeg absolutt er tilhenger av katteblogging (selv om jeg altså ikke har katt). Og om du skulle trenge kattevakt… 🙂

 11. Helge says:

  Dette er kanskje irrelevant i forhold til posten din, men la gå. Jeg er selv et kattemenneske (nei, ikke i betydningen varkatt!). Vi har bare en inne katt, men til gjengjeld har vi tre villkatter som bor i hagen.

  Selvsagt får de mat. Jeg har imidlertid mang en gang tenkt på hva vi skal gjøre med disse kattene. De er villkatter i ordets rette forstand.. Og folkesky. Jeg har klappet den ene en gang. Men det var mens den spiste – så det er “juks”.

  De klarer seg jo bra, men mange har foreslått at vi bør “kvitte” oss med disse kattene. Det gjør jeg aldri. Vi har stor hage, og de er ikke til sjenanse. Tvert imot, de er aldri i nærheten når vi er ute. Som sagt er de folkesky.

  En gang iblandt, når jeg er alene i hagen, kommer de derimot frem, og setter seg nær meg – med en “sikkerhetsmargin” på et par meter. De blunker med øynene, og viser at jo, vi er venner.

  Men gjør jeg en brå bevegelse, er de borte.

  Joda, jeg er klar over at de holder seg her fordi jeg gir dem mat. Men de var så tynne før at jeg kunne ikke gjøre annet.

  Jeg bygger et kattehus til dem til vinteren. Såpass ansvar får jeg ta for å binde dem til hagen min med mat.

  (Det var min lille katteblogging – som ikke passer på min blogg – men som forhåpentligvis passer bedre her)

  God ferie!

 12. blues4u says:

  et fantastisk bilde av sove-katter!

  og forøvrig ønskes en aldeles strålende ferie-tur! ;-D

 13. blues4u says:

  kan også være katte-vakt! 😉

 14. Hold T. Forfall says:

  Historien om Oscar er faktisk fritt tilgjengelig fra New England Journal of Medicine.

 15. Tiqui says:

  Riktig god ferie! Det har du fortjent. Håper dere alle fire får fine dager uansett hvordan været måtte slå ut.

  Jeg synes også katteblogging er fint, spesielt når det er personlig slik som her hos deg. Man blir kjent med Pondus og Italienerfrøknen som personligheter, ikke bare som representanter for kattestanden. Og så ønsker jeg meg stadig mer et kjæledyr igjen..

 16. Mads says:

  Du har glemt en R i tittelen, iskwew 🙂

  http://tinyurl.com/2mfgzt

 17. Goodwill says:

  Smiler her…blir alltid i godt humør av å se bildene av Pondus og Frøkenen :-)) Tipper de har det godt med hverandre der de er, og at gjensynet med Mor blir særdeles hjertelig!

  Hvor er det du er på ferie da, kjære? Altså – nå sitter jeg med rykende ferske meteogrammer som forteller at sommeren er på vei til Østlandet.

  Som vanlig. I august. Når jeg er ferdig med ferien. Men du får nyte det Iskwew, det fortjener du!

  *klem*

 18. Sexy Sadie says:

  Oscar er så god pus!

 19. Iskwew says:

  Hørte jeg kattevakt, Blues4u? *noterer*

  Tiqui, vi har det strålende på ferie :o) Og katteblogging hører med i denne dokumentasjonsbloggen – den er jo det også.

  Goodwill, velkommen tilbake :o) Vi er på Hvaler, som du jo skjønner om du leser nyeste post. Og vi er heldige med været, det er sikkert.

  Sadie, Oscar er en flott pus.

Top