Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Noen ting du kan gjøre når det regner

05.07.07 in Absolutt Iskwew

vel og merke om man er alene hjemme, og ikke distraheres av tegnefilmlyd og Tigerunger med alt på hjertet på en gang, og krav om umiddelbare svar på alt. Når det har regnet i ukesvis er tiden inne til å finne på noe, før du synker ned i høstdepresjon i juli.

1. Gå rett til sofaen eller sengen når man kommer hjem fra jobb og sove til man våkner. Kanskje kommer det en prins og vekker deg (neppe, men du kan jo drømme mens regnet trommer på vinduet)

2. Lese de bøkene du ikke har rukket å lese, for eksempel denne:

3. Se de filmene du ikke har rukket å se (lang liste her i huset), blant annet denne:

4. Spille alle C.S.I.- og Law and order-spillene om igjen. Selv om du har spilt dem, husker du ikke alt om det er en stund siden.

5. Rydde rommet til Tigerunger på ferie i Spania. Det innbefatter å finne frem en diger sort søplesekk og luke litt i alt ugresset i lekekassene

6. Late som du har mini-spa og ta en fullstendig makeover, inklusive skrubbing av hele deg og lassevis med body lotion. Er du heldig, blir resultatet slik:

7. Rydde i skuffer, skap og mapper og kaste gamle, inntørkede bakteriebomber av noen sminke-remedier

8. Pakke bort klær du ikke har brukt på 2 år (du kommer ikke til å savne dem)

9. Ta fotbad mens du drikker kaffe og ser på en eller annen teit serie på TV2

10. Skrive noe dypsindig i bloggen for en gangs skyld

11. Banne så det lyser over været, noe du ikke kan gjøre med Tigerunge i huset, for da får du kjeft, siden det ikke er pent å banne (og det er det du selv som har innprentet ham)

 

12. Gå på kinopremiere for en gang skyld, denne kommer i morgen:

 Iskwew
*tapper og kreativ i regnværet*

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

17 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Weinberg says:

  13. Ramle ned i en stol og passivt prosessere Wimbledon?

 2. Iskwew says:

  Nei. Det er kjedelig det.

  Med vin i så fall!

 3. bluebird says:

  Ah….. for oss med to do lister som knapt får plass på en ubrukt rull med toalettpapir er regnvær selve ønskesommeren. Mer, mer !

  Men ellers kan jeg bare slutte meg til vinforslaget ditt. Uten Tigerunge er det vel på tide å ta et raid i vinmonopolets liste og kombinere smaking av ukjent vin med usette dvd’er ? (i følge Dagbladet eller var det Aftenposten er vel alle foreldre livsnytende egoister med engang de ser sitt snitt til å bli kvitt barna ? 😉 )

 4. Iskwew says:

  Jeg har jo også to-do-lister, spesielt på jobben. Det betyr ikke at jeg forholder meg til dem :o)

  Jeg trenger ikke en gang raide polet, jeg kan bare raide kjøleskapet og andre skap. Det er oppsamlet ikke ubetydelige mengder av ymse slag.

  Jeg så den “undersøkelsen” ja, skrev til og med litt om den. Til jeg kom på at jeg ikke gadd, ettersom det blir å selvfølgelig. Jeg mener, å ville ha fem minutter for seg selv er så kynisk egoisme i forhold til barnet at jeg orker ikke snakke om det en gang. Jeg bør gi meg selv en skikkelig smekk over lanken som har sendt ham bort i tre uker. Tenk det!

 5. Håkon says:

  Nå var vel utgangspunktet for avisoppslaget temmelig agurkpreget, og jeg tror ikke jeg har tatt nevneverdig skade på sjelen av å tilbringe deler av barndommens ferier sammen med besteforeldre, onkler og tanter 🙂 Vel, andre får vurdere dét utsagnet 😀

  For øvrig kan regnvær brukes til å vaske båt, og gråvær er egnet for å polere. Med andre ord er det rom for både ute- og inneaktiviteter. Ikke for det, over halvparten av listen til Iskwew kan jeg kopiere uten videre. Punktet om å rydde rommet til Tigerungen må jeg skrive litt om, for i mitt tilfelle skal leiligheten tømmes. Helt. Inklusive tapetet. På den annen side er jeg helt for å bli distrahert av noen ordentlige solskinnsdager 😉

 6. Iskwew says:

  Nei, det tror jeg ikke du gjorde, Håkon :o) Det morsomste med agurken var i og for seg at den klarte å skaffe ørten sider med debatt, stort sett bestående av “Om du ikke vil være sammen med barna dine hele tiden burde du vært sterilisert for lenge siden”.

  Jeg er glad jeg ikke har nettavis altså.

  Jeg vil tro det omskrevne punktet ditt er et noe større prosjekt enn rydding av Tigerunge-rom. Selv om jeg ikke alltid er helt sikker…

 7. Marina says:

  Jeg tror den artikkelen om barn og ferie bare var enda et innslag i serien om hvor fæle folk som skiller seg er. Ikke helt reinspikka agurk, den har litt amerikansk moralisme i tillegg. Ganske kvalmende, og det er bare bra for ungene å få litt fri fra foreldrene, og hvis man sender dem til slektninger som enda ikke har barn, kan man samtidig gjøre sitt for å holde familiens julegaveliste minimal…

 8. blues4u says:

  Først: Tar sjansen på å ønske til lykke med 3 uker alene!
  Vet hva det er, og elsker det, uansett vær, hehe..

  Ante ikke at det fantes spill som følge av “law and order”, men ser den så ofte jeg kan. Fasinerende “famling” etter løsning på gåtene, spesiellt av han “lenern”, etterforskern, som når han oppdager noe bøyer seg 90 grader til ene siden, og betakter, og tenker, og kommer med en finurlig, men også oppsiktsvekkende observasjon. Konge! Ser faktisk litt Colombo i han! Husker du Han?
  kan godt bruke en regnværsdag med et sånt spill! 😉

  Bøker: MÅ-LESElisten er lenger enn livet! Elsker bøker, men nå tror jeg jeg har flere ikke-leste enn leste i hyllene. Regnværet hjelper til på balansen der, hehe
  Fikk nettopp “Thomas F´s… ” i posten, og den gleder jeg meg til! Leste den på tidlig 90, og storkoste meg. Kjøpte den nå gjennom bokklubben, endelig, førstelesninga var lånt.Kunne fyllt hyllene med “Thomas F”!
  jepp…

  Rydde, pakke bort, kaste!
  Ukvemsord!!

  Fortsatt God Sommer! 😉

 9. Sauegjeteren says:

  Nå merker jeg at jeg er noe interessert i hva du har sendt ungen din ut på, og hva slags støtte han har der han er.

  Også er forhåndsvisninga av kommentarene nedenfor her tøff.

 10. Håkon says:

  “Barn skal leies!” står det på T-banen i Oslo. Det hadde nok vært en praktisk løsning for slitne eller stressa foreldre. Fordelen ved å være onkel er selvsagt at barn kan, ja fakstisk skal de, levers tilbake. Det motiverer selvsagt til en nesten grenseløs toleranse for såvel mas som all verdens påfunn.

  Nå vel, når det gjelder foreldre som skiller seg så er jeg ikke sikker på om det er noe bedre alternativ med foreldre som ikke flytter fra hverandre ene og alene på grunn av at de har barn.

  Moralsk agurk, Marina, la oss kalle avisoppslaget en moralsk agurk.

 11. blues4u says:

  sauegjetrn: leser deg som at unger på verdensoppdrag, uten våpen, kan bidra mot freden….
  kan hende..!!
  Heia 17 mai!

  ..men seriøst Isk! hvilke inntrykk unner´u guttungen i 3 sommeruker?

 12. Dette heter lading av oppladbare batterier! Du er jo en tøffing som sender ham bort i tre uker. Nyt alene-dagene enten det regner eller soler 🙂

 13. Iskwew says:

  Marina, det tror jeg du har rett i, og denne Moxnes vet jeg ikke nok om til å vite hva som ligger bak utspillet. Spesielt ettersom det altså sies at 90% samarbeider. Du har selvsagt alltid noen som ikke gjør det.

  Blues4u, takk :o) Det er deilig å bare ha seg selv å tenke på en stund :o)

  Law and order og CSI spillene er favorittene mine, rett og slett. De er bygget over samme lest som tv-seriene.

  Sauegjeteren, han er i Spania sammen med bestefaren sin og familien :o) Støtteapparatet er det dermed ikke noe å si på. Han bader hele dagen og koser seg glugg i hjel :o)

  Håkon, leie hadde vært greit ja, noen ganger. Og det er deilig for unger å være hos noen som skal levere dem tilbake etter en stund, nettopp pga. toleransen for mas og all verdens påfunn.

  Moralsk agurk var en god betegnelse!

  Blues4u, jeg ønsker at han skal kose seg glugg i hjel i 3 uker på ferie i solvarme Spania!

  Sukkerspinnengelen, det er lading av oppladbare batterier, ja – for mor og barn, ettersom barnet får mye lengre ferie enn han ellers ville fått.

 14. blues4u says:

  Høres ut som både mor og barn har lyse utsikter da ja! 😀

  God Sommer!

 15. Iskwew says:

  Jepp, det har vi :o) Og i dag skinner solen, til og med!

 16. Marina says:

  Moralsk agurk høres ut som noe man tar når man har spist noe som egentlig bør komme opp igjen så fort som mulig!

 17. Katrin says:

  Du kunne ha skrevet “lag ansiktsmaske, og prøv den etterpå”? Men viss du liker å gjøre dette, kunne du ha laget en liste over hva man kan gjøre for å få tiden til å tikke. Jeg savner nemlig en god venninne av meg, og hun kommer ikke tilbake før om en uke fra Sirdalen. Er ikke så “glad” i de andre vennene mine. Kunne besøkt fetteren min, men han er opptatt resten av uka 🙁

Top