Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Selling England by the pound

31.03.07 in Musikk

I dag har jeg vært på konsert, og det var en sjelden konsertopplevelse. Konserten var med et tributeband til Genesis som heter The musical box.

I 15 år har kanadiske The musical box satt opp Genesis-konserter fra perioden 1973-75, altså den perioden da Peter Gabriel var med og var den kreative kraften. De originale Selling England by the pound konsertene var smekkfulle av teatralske, surrealistiske effekter i form av kostymer, make-up, kulisser og lysbilder. Disse konsertene har The Musical box kopiert ned i minste detalj, og du skulle nesten tro du var satt 33 år tilbake i tid og at det var originalene som sto på scenen. Stemmene, sounden, mimikken, faktene, ja hele sceneopptredenen var rett og slett glimrende, og ned i minste detalj akkurat som originalen.

Her er noen glimt:

[youtube]nPvz_wLPoPk[/youtube]

The Musical Box har siden 1993 fremført Selling by the Pound-showet for 450 000 mennesker bare i Kanada og USA. Da de tok med seg showet til Europa satt den originale Genesis-besetningen på første rad, og de var også fornøyde med det de så og hørte.

Her er Supper’s ready i original tapning fra 1974:

[youtube]wzWdDCtC1IM[/youtube]

For de av oss som elsker gammel Genesis og ikke hadde muligeten til å se dem den gangen, enten fordi vi var for unge eller av andre grunner, så er dette det nærmeste man kan komme det originale. Det har vært mange rykter om gjenforening, men så langt har det ikke blitt noe av. Og kanskje begynner originalbesetningen å bli litt gamle for et så krevende 2 timers show.

Jeg oppdaget ikke denne Genesis-perioden før en stund etterpå. Nærmere bestemt etter å ha hørt Peter Gabriels første solo-album, og spesielt sangen Solsbury hill. Den spiller jeg alltid når jeg er tungsindig, og føler meg alltid bedre etter å ha hørt den.

[youtube]-XtJdblm9tY[/youtube]

Og etter at jeg hørte den nøstet jeg meg bakover i tid, og så var det gjort for min del. Lamb lies down on Broadway er den platen jeg skal ha med om jeg blir sendt til en øde øy og bare kan ha med et stykke musikk i kofferten.

Jeg skulle gjerne ha sett hele Lamb lies down on Broadway, men etter sigende skal The musical box trekke inn årene etter 15 år, og Lamb har de satt opp tidligere. Jeg får bare håpe de ombestemmer seg.

Print Friendly, PDF & Email

7 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. EarlGrey says:

  Det var skremmende likt! I alle fall sammenliknet med det jeg har sett av videomateriale fra konsertene på 70-tallet. For en som kunne solgt sjela si for å dra i en tidsmaskin tilbake til 72-74 og oppleve en konsert med Genesis er ikke dette en dårlig erstatning. De har jo til og med kopiert instrumentene og alle kostymene til minste detalj, ser det ut til.. Det eneste jeg har å sette fingeren på i så måte er at “Michael Rutherford” ser ut til å ha blitt venstrehendt, og at noe av snerten og registeret i “Peter Gabriels” stemme mangler. Ellers så likt at jeg får kuldegysninger..

  “Supper’s Ready” er mitt all-time favorittkutt med Genesis. Selv om Peter kunne framstå som klin sprø i intervjuer og sceneopptredener fra den tiden, vitner musikken om en uovertruffen musikalitet og kreativitet. Ingen over – ingen ved siden!

  Jeg håper du har gått til anskaffelse av “Archives 67-75” , -som tidligere nevnt er det glitrende live-versjoner av “Supper” og “The Lamb” der + demokutt og annet ikke-utgitt materiale. Litt dyr, men vel verd pengene. Har forresten hørt at en eventuell reunion av originalbesetningen blir effektivt stoppet av Peter Gabriel som rett og slett nekter plent…kanskje det er best sånn, når jeg tenker meg om. De begynner å dra på årene, som du sier.

  Takk! :o)

 2. Iskwew says:

  Du var der ja? I Konserthuset?

  “Michael” var nok blitt venstrehendt ja. Og bare Peter er Peter, så det skulle bare mangle om de hadde klart å lage en fullstendig kopi.

  Jeg har ikke skaffet med Archives 67-75 – enda. Det skal jeg sørge for å få ordnet fort som svint.

  En reunion hadde vært utrolig morsomt, men… dette var en veldig god kompensasjon for at den muligheten kanskje ikke noen gang er der. Men jeg vil at de skal gjøre Lamb i Norge. Jeg vil, jeg vil, jeg vil!

 3. Glendor says:

  Enig i at konserten var fantastisk.

  Når det gjelder alt rundt gjenforeningen nå, kan jeg henvise til:

  http://www.genesis-news.com/genesis/reunion/genesis_of_a_reunion.htm

  Der kan man følge rykteflommen dag for dag… Det viser seg at det forelå planer om a turnere med The Lamb igjen og at alle fem hadde lyst. Problemet var at Peter Gabriel var fullbooket ut hele 2007. Så får vi se hva som skjer i 2008.

 4. Iskwew says:

  Det var da veldig interessant, Glendor. Takk for info. Jeg skal følge med!

 5. b139b says:

  …har dem alle… ikke rart de kalte dette “kunstrock” Takk for tipset med The Musical Box.
  Supper’s Ready (Foxtrot 1972) må man ikke glemme i denne sammenhengen 🙂

 6. b139b says:

  oops :)der var den jo…

 7. Iskwew says:

  Jepp, den er der – og den er bra!

  Vet ikke om Musical Box gjorde alvor av å slutte, men det bør la seg finne ut!

Top