Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Jeg har lokalisert snøen

11.01.07 i Diverse

Og da snakker vi ikke om de fislete greiene vi har utenfor vinduene her nå, som kommer til å forsvinne i løpet av helgen.

Jeg snakket med en kjenning i New York i dag, og han har akkurat kommet tilbake fra British Colombia, Canada. Han sendte et bilde, med følgende tekst:

«Et bilde av meg i Kicking Horse i forrige uke. Jeg har kalt det «Global Warming British Columbia Style»
Whistler har til naa faatt 8.7meter med sne siden 1.November.
Kicking Horse (som ligger i Golden Columbia Mountain Range) – 10 timer vest for Vancouver) har faatt 6.8meter med sne denne sesongen.

hep hep!»

Så alle snøelskere som er i ferd med å forgå av lengsel: snøen er på vestkysten av Canada. Bare se:

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med:

29 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

Sider som lenker til dette innlegget

 1. Iskwews hjørne på www » Blog Archive » Vinter-tanker | 14.01.07
 1. Cirkelin sier:

  Jeg er i ferd med å forgå, men det er slett ikke av lengsel! Det har vært en super vinter helt til i ettermiddag. Pga årsoppgjør så hadde jeg ikke sett noe særlig ut av vinduet, så når jeg forlot slaveriet rundt 1600 kom snøen som et sjokk på meg.

  Dobbelt så lang tid å kjøre hjem tok det siden alle kjører som kjerringer på snøføre.

  Krysser fingrene for at jeg får en ukes luke mellom to jobber og kan finne en snøfri flekk på Los Commodos eller Playa Forderva i nær framtid 😉

  Har lokalisert snøen du liksom *snøft*

 2. Iskwew sier:

  Slapp av, Cirkelin! Meld deg syk og svak i morgen, så vil det være over neste gang du skal på jobb. Det skal jo bli varmere.

  Jeg kunne også tenke meg en slik uke. Og forresten, skulle ikke vi og to Tigerunger til Budapest i påsken?

 3. Tiqui sier:

  Gleeeeder meg til å sykle hjem på mykt snøteppe! Håper den ligger litt lenger nå enn sist. Ellers skulle jeg gjerne gjort et antropologisk studium av ski-boms-kulturen i Canada… hadde passet meg utmerket å «måtte» dra til skianleggene der i et halvt år.. 😉

 4. Iskwew sier:

  Ahh, det hadde nok passet deg ja! Selv ville jeg heller studert surfere, men men. Først måtte jeg også i og for seg studere antropologi også. Detaljer, detaljer!

 5. Tiqui sier:

  Kan du ikke studerer kostnadsflyt og markedsverdi av surfing, da? Eller noe sånt? Like lite som man unngår mennesker i all menneskelig aktivitet, så unngår man jo heller ikke økonomien – eller finansene. ALT dreier seg om penger – og om mennesker 😉

 6. Iskwew sier:

  Oh, men kulturen er mye mer interessant. Den er jo verdensomspennende, de kjenner hverandre jo igjen fra Hawaii til Brasil til Australia. Og jeg tror den kibum-kulturen ligner veldig. Og deler av snowboard-miljøet også.

 7. E.R. II sier:

  I dag var nå en ypperlig dag å balansere seg hjem på to hjul. Sykle gangveien langs ringveien og kikke bort der dagens øvelse hadde mange deltagere, men lite bevegelse. Da er det litt fint å suse avgårde.
  Fabelaktig bilde. I hvert fall er jeg sikker på at følelsen må ha vært det! Minner meg om kompis som skulle undertreke hva som virkelig gjelder. Det er ikke poudreuse, det er profond! BC er kjent for den letteste tørreste snø noen kan drømme om. Drømme.

 8. Iskwew sier:

  Jepp, han sa det hadde vært alldeles fantastisk. Og slik ser det jo ut, selv med mine øyne.

  Jeg slapp unna busforsinkelser i dag, men har mistanker om kaos i morgen tidlig, med mindre jeg hører noen brøytebiler i løpet av natten.

 9. Tiqui sier:

  Ja, Iskwew, jeg kan jo ikke være mer enig enn at jeg også synes kulturen er mest interessant 😉 Likevel havnet jeg borti penger, gitt 😉

 10. Iskwew sier:

  Det er mulig vi bør slå oss sammen, kombinere penger og kultur og leve herrens glade dager.

 11. Tiqui sier:

  Høres aldeles fantastisk ut! Deal! 😉

 12. Iskwew sier:

  En strålende plan, rett og slett 😀

 13. Undre sier:

  … det kom snø her i dag! 😀

 14. blues4u sier:

  Blir her inne i stua til april jeg, eller mai, ….driiit-lei vinter for lenge siden, mange år siden fakt- ISK! 😀
  Ellers: God vinter til alle! 😀

  jeg har fyr i vedovnen, kåken gløder, …..DA er det kuult å lufte, hehe…

  nevnte jeg at jeg HATER snø?

  Var i ferd med å sette ut drue-plantene jeg nå!

  ‘Skuffa* 🙁

 15. Goodwill sier:

  Altså, gårsdagens snøfall var da ikke noe problem? Ikke på østkanten, i hvertfall 😉
  Og har dre sett hvor vakker morgenen er idag, med kald hvit snø, lyselyseblå himmel med et svakt rødskjør mot øst og knirk under skoa når man går? :-))

  Men British Colombia så enda bedre ut, da! YIIIHAAAA!!!

 16. Iskwew sier:

  Undre, det gjorde det her også, bare ikke i samme mengde som i BC.

  Blues4u, det høres ut som om vi er laget av omtrent det samme, og at du også har noen gener fra sydligere strøk. Vinter suger, i den lengden vi har her :o/

  Det var ikke noe problem her heller, Goodwill. Og det er ganske pent. Min klaging kommer mer av lengden og mørket. jeg tipper du hadde likt deg i British Colombia, ja :o)

 17. Cirkelin sier:

  Blues4u er en fornuftig sjel. Snø er neitakk. Jeg hadde egentlig ganske mye å si om den saken, så jeg valgte å si det borte hos meg selv.

  Jeg har rett og slett gått i hi her.

 18. Iskwew sier:

  Ja, Blues4u, du og jeg må komme fra en brasiliansk genpool eller noe.

 19. Elle sier:

  Jeg er litt ambivalent. Jeg synes det var en vidunderlig vakker morgen i dag, full av lys snø- i stedet for det gjennomtrengende mørket jeg er blitt vant til å stå opp til i det siste.

  Men jeg protesterer likevel mot årstiden- Jeg vil ha vår, sommer og høst, og kose meg med fargesparkende natur!

 20. Iskwew sier:

  I dag ER det vakkert. Det er i det store og hele når det blir lengde og mengde av vinteren at jeg mister all entusiasme. Jeg er et vår og sommermenneske. Uten tvil. Spesielt elsker jeg våren.

 21. Tiqui sier:

  blues4u: Ingen kan nekte deg å hate snøen og sperre deg selv inne frem til mai. Men jeg tror at jeg som bestemmer meg for å like snø og vet hvordan jeg kan få mye moro ut av den, har mye bedre måneder frem til mai enn deg 😉

  Du kan liksom ikke vedta at den skal slutte å eksistere, så da er det vel bedre å gjøre det beste ut av slik naturen er? Finn det positive med snøen – og fokuser på det, så blir vinteren lettere å leve med…

 22. Goodwill sier:

  Der har du det, Tiqui!

  For meg, som født på en skifabrikk i Nittedal og oppvokst med ski på beina (yes, på Sørlandet), er snø og ski så tett forbundet med glede og opplevelser at selv snømåking blir en glede 😀

 23. Elle sier:

  Jeg har mine favorittårstider selv om jeg kan se det positive i vinteren og (f.eks kan det være riktig så koselig å gå på ski gjennom et snødekt landskap)- Jeg nekter å opphøye vinteren til »like god» som de andre årstidene. Dette er ikke fordi jeg er negativ, men fordi jeg har mine klare prioriteringer.

 24. Iskwew sier:

  Tiqui og Goodwill, jeg tror at om det var så enkelt som at man bare kunne bestemme seg for å like snø og vinter, så hadde nok de fleste gjort det. Det er hevet over tvil at man har det bedre da om man bor i Norge. Så dere er heldige. De av oss som ikke får til å like vinter kan med rett være misunnelige. Men jeg tror ikke det er så enkelt som at det kun er noe man bestemmer seg for.

  For min del handler det om veldig lavt energinivå, melankoli når lyset forsvinner, og en følelse av at sjelen blir frossen. Det er ikke noe jeg har bestemt med for at slik skal jeg ha det, i så fall skulle jeg ha ombestemt meg. Og jeg vet at den gangen jeg kan te meg som en trekkfugl, kommer jeg til å gjøre det, uten å blunke, uten å savne. Jeg kommer heller til å nyte lys og varme og jeg kommer til å ha et høyere energinivå.

  Noen ganger tror jeg at man kan dele Norges befolkning i to deler. De som nyter vinteren, og de som ikke gjør det. Og den gjensidige forståelsen mellom gruppene er til dels ikke til stede.

  Jeg liker en kveld foran peisen om vinteren – men jeg elsker en lys sommerkveld på verandaen mer. Slik er bare jeg laget, og dermed lengter jeg til det, enten jeg vil eller ei. Og jeg aksepterer det, og bruker det. Jeg går ikke mot min natur og tvinger meg selv til å like vinter, det tror jeg ikke hadde fungert. Jeg gjør som jeg skrev i dette diktet, fra november til og med februar som regel:

  Grå novemberhimmel i sjelen

  Grå novemberhimmel
  har flyttet inn
  i min sjel

  Forsvinn, verden
  seil din egen sjø
  la mitt smil hvile
  la tårenes salt
  kjærtegne mitt kinn

  La meg ligge i ro
  under et lunende teppe
  av grå tristhet
  gjøre opp regnskapet av
  sorger, skuffelser og svik

  Unn meg det, verden!

  Jeg titter ut når
  solen igjen viser
  sitt lysende ansikt

  Novembermørket
  varer aldri evig

  Iskwew ©

  Så la meg få lov til det, så skal jeg la dere fryde dere over at snøen endelig er kommet :o) Ikke forsøk å gjøre meg til noe annet enn jeg er, fordi jeg bor i Norge. Vi må ikke være frisksportere alle sammen.

  Elle, jeg er helt enig. Alle årstider gir glimt av lykke, det er bare noen årstider som gir så mange flere av dem. Som denne her:

  SOMMERLYKKE

  tankene flyr
  på lette vinger
  jeg krøller
  tærne i gresset

  og ser
  vindunderligheter
  i skyene mens jeg
  kjenner smaken

  av markjordbær
  på solvarme lepper
  og føler sommervindens
  forsiktige kjærtegn

  Iskwew ©

 25. Goodwill sier:

  Jeg skal aldri, aldri, aldri, forsøke å gjøre deg til noe annet enn den du er, Iskwew. Du er altfor verdifull til det. Men jeg vil heller aldri la sjansen gå fra meg til å sende noen solstråler inn i sjelen din, om jeg ser at du trenger det – også januarsolstråler 🙂

  *klem*

 26. Iskwew sier:

  Du sender solstråler hele tiden, Goodwill :o)

  *klem*

 27. Søt jente sier:

  Håper ikke noen prøver å dra til Vancouver for deretter å kjøre ti timer VEST mot Kicking Horse… Da trenger man flytevest i stedet for ski, for Vancouver ligger på vestkysten av Canada. 😉
  Prøv ti timer kjøring østover i stedet. :-))

  Forøvrig er BC et fantastisk område, med masse å se og gjøre både sommer og vinter. Anbefales på det sterkeste!

 28. Iskwew sier:

  Hehe – jeg skal pirke litt i geografiangivelsene hans ja, den så jeg ikke :o) Det blir både vått og kaldt å dra vestover.

Top