Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Hva som er sant og hva som er løgn

06.01.07 in Jeg er tagget, Om meg

Da var det på tide å krype til korset og forklare. Strengt tatt er det verre å forklare noen av sannhetene enn å forklare løgnen :o)

1. Jeg har fire nyrer – SANT
Dette er helt sant, jeg er født med fire nyrer og fire urinledere. Altså et skikkelig renseanlegg. Helt fra jeg var liten har det vært snakk om at jeg ville måtte operere dette, at jeg kunne få problemer på grunn av det. Men det har jeg ikke fått, og dermed har det ikke vært nødvendig å operere. Dessverre er to og to nyrer sammenvokste i endene, og dermed er det ikke mulig å donere to av dem. Noe jeg hadde gjort om det var mulig, ettersom det er dumt at noen har fire og noen har ingen.

Det jeg imidlertid lurer litt på er hvordan de som trodde det var løgn tenkte at jeg hadde kommet på å konstruere en så usannsynlig løgn. Hmmm?

2. Jeg har avsluttet et samboerskap ved å stikke av med en annen fyr som var kjekk og hadde diger racerbåt – SANT

Really not my finest hour. Men altså, dette er sant. Og det ligger over 20 år tilbake i tid, siden da vil jeg mene at jeg har fått betydelig mer vett. Forholdet jeg var i var et jeg visste at jeg måtte ut av, for jeg kjedet med fullstendig til døde, og alle følelser var visnet hen for lenge siden. Men han var verdens snilleste og jeg fikk det rett og slett ikke til.

Den sommeren hadde vi vært på en forferdelig 3 ukers båttur i øsende regnvær. Stemningen var mildt sagt ikke god, og jeg visste at jeg MÅ gjøre noe med dette. I Strømstad traff vi mannen med den store racerbåten, det var umiddelbar kjemi. Senere på høsten kom han på besøk. Og jeg stakk rett og slett til sjøs med ham. La igjen lapp og sa at jeg kom igjen etterhvert. Det gjorde jeg – 2 dager senere. Sambo ville fortsatt ordne opp, utrolig nok (jeg hadde ikke villet gjøre noe annet enn å kaste meg ut), men jeg visste jo at dette måtte avsluttes, og når jeg kunne gjøre noe slikt, ble jeg ikke noe mindre overbevist om det. Og dermed ble det samborskapet avsluttet. Av alt jeg har gjort i livet, er det av de tingene jeg er mest beklemt over, for det var virkelig ikke all right. Men jeg har lært mye om å være ærlig og ta ansvar for meg selv og egne handlinger av det.

3. Jeg har elsket på en fjelltopp i den norske fjellheimen midt på dagen- SANT

Dette er ganske så personlig, men noen setninger jeg en gang skrev om det ble også gjengitt i Frida Kahlo et al’s bok “Venus. Norske kvinner sett nedenfra”. Der skrev jeg:

Sex i naturen, det er tingen. Jeg forsøkte det på en fjelltopp en gang, og det var en av mine større opplevelser. Det var så høyt og vidt og lyst, og solen skinte, varmt selv om det var på høsten, ikke en kunstig lyd noe sted, nyyyyydelige farger. Og alt det forsterket opplevelsen kraftig. Selvsagt også det faktum at det var med den mannen jeg har elsket aller mest i livet … det var stooooort.

Og det er nok sagt om den sannheten :o)

4. Jeg har skrevet en roman som jeg skal forsøke å få gitt ut – LØGN

Jeg skjønner vel at ingen foreløpig har fersket at det var det som var løgnen, siden jeg skriver så mye som jeg gjør. Men noen roman er det enda ikke blitt, dessverre. Jeg har hatt noen gode ideer, men det blir aldri tid og fokus nok til å få det skrevet ned. Spesielt en ide har jeg jobbet en del med, der har jeg laget en skisse (eller hvadetnåheter), men det blir aldri nok tid og konsentrasjon. Men det ER en stor drøm å en gang gjøre det. Kanskje jeg skal slutte å blogge for å se om jeg kan finne konsentrasjon til noe sammenhengende? For det tar tid, selv om det er betydelig lettere enn å skrive noe sammenhengende.

5. Jeg har besvimt på en Peter Gabriel konsert – SANT

Helt sant, og det var på Kalvøya i 1987. Nå er jeg Gabriel-fan i stor grad, men det var veldig varmt i august 1987, og jeg verken spiste eller drakk nok der jeg satt i solsteken hele dagen. I hvert fall, Gabriel kaster seg noen ganger ut blant publikum, og da han gjorde seg klar til å gjøre det forsøkte jeg å komme meg opp til scenen. Det skulle jeg ikke ha gjort, for der var det ikke akkurat kjøligere, og dermed gikk jeg rett i bakken. Jeg vet ikke hvor lenge jeg var borte, men kom til meg selv i skyggen et stykke bortenfor scenen.

6. Jeg ble skjelt ut av engelsklæreren på ungdomsskolen fordi jeg påpekte at uttalen hans var håpløs – SANT

Dette var litt i ungdommelig overmot og arroganse ala det Shoaib beskrev i sin kommentar. Og mannen hadde virkelig eksepsjonelt dårlig uttale. Jeg påpekte at han ikke hørtes ut som en som snakket engelsk, og anbefalte at vi i stedet skulle få høre på lydbånd med noen som var ordentlig engelsktalene. Han tok det ikke pent. Han eksploderte, skjelte meg ut høylydt og løp på dør. Neste time krøp han til korset og ba om unnskyldning. Det skal han ha for.

7. Jeg har stemt alt fra AKP(ml) til Høyre – SANT

Jeg har virkelig stemt alt fra AKP til Høyre. Jeg var særdeles rød i ungdommen, og stemte AKP (eller RV var det kanskje blitt da) i minst to valg. Siden har jeg beveget meg mot høyre i politikken, via det meste til høyre for AKP. Spikeren i den revolusjonære kisten kom vel med økonom-studiene. Og nå for tiden føler jeg meg ikke helt hjemme i noe parti, og det er vanskeligere å stemme for hver gang.

8. Jeg har våknet med blåveis etter en kveld på byen uten å huske hvordan jeg fikk den – SANT
Dette er dessverre helt sant. Hvordan jeg fikk blåveisen vet jeg ikke, den dag i dag. Dette var på slutten 80-tallet, i jappe-tiden, da champagne og annet flommet i betydelige mengder. Og verre fyllenerver har jeg aldri hatt, og fikk meg en skikkelig støkk. Det der kunne ha gått veldig galt altså. Og gjett om jeg lurte på hva i helvete som har skjedd.

Det som forresten skjer når man glemmer det man driver med i fylla er visstnok at forbindelsen mellom mellomlagring av minner foran i hodet og langtidslagring bak i hodet brytes. Ergo går det som skjer bokstavelig talt inn og så ut igjen like fort.

9. Jeg bestemte meg for å flytte til Brasil fordi jeg hørte “Girl from Ipanema” på radioen – SANT
Dette er faktisk også sant. Jeg ble spurt av arbeidsgiver om jeg ville jobbe i Brasil. Da jeg kom hjem den dagen og skrudde på radioen, ble Girl from Ipanema spilt. Og der og da bestemte jeg meg for å flytte til Brasil. Jeg tar jo raske, intuitive beslutninger, og Girl from Ipanema var brikken i beslutningspuslespillet. Jeg lot som jeg vurderte frem og tilbake en god stund etterpå, siden det var en så stor beslutning å flytte med en 3-åring til Brasil. Men det var bare spill for galleriet, egentlig. Jeg hadde egentlig bestemt meg. Karma, tenkte jeg, da jeg hørte Girl from Ipanema.

10. På BI strøk jeg til eksamen både i finans og statistikk – SANT
Dette er helt sant, jeg gjorde det. Den høsten hadde jeg så seriøs kjærlighetssorg at jeg ikke klarte å tenke på noe som helst. Og i hvert fall ikke lese nok til å bestå de eksamenene. Når de sier at forelskelse er en form forl galskap, så er jammen baksiden av medaljen også det.De eneste jeg besto den høsten var de som var gruppeoppgaver, ikke de to som var individuelle. Men jeg tok dem opp igjen med godt resultat våren etter. Da gikk alt så meget bedre, heldigvis. Og det beviser jo bare at det ikke er noen katastrofe å stryke underveis i et studie. Jeg har jo jobbet med finans og statistikk i snart 17 år, og med suksess.

Og mannen, han tenker jeg fortsatt på innimellom, selv om det er lenge siden :o) Han er nærværende i noen av de andre punktene, forøvrig.

‘Tis better to have loved and lost than never to have loved at all.
Alfred Lord Tennyson

Print Friendly, PDF & Email

38 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Tiqui says:

  *snufs*, jeg som gledet meg til å lese manuset! Men jeg ante vel ugler i mosen siden jeg husket posten din om sideantallet på bloggene som ikke hadde den sammenhengende ideen.
  *snufser* også om overveldende naturopplevelser, kjærlighet og kjærlighetssorg.

  Men jeg humrer og gleder meg med tanke på at du faktisk ER et overmenneske i form av dobbelt renseanlegg 😀

  Nå har jeg vekket en sliten medstudent som sovnet på pauserommet etter en lang dag med nesen i papirene, og nå har jeg selv hatt en så lang dag at jeg skal trille hjemover og stupe til køys. Det er godt å vite at det ikke er bare er jeg som stavrer rundt her og stresser… 😉

 2. Iskwew says:

  Det kan jo hende det kommer et manus en gang! Da skal du få bli den første som leser det :o)

  Jeg har forresten et påbegynt manus om den kjærlighetshistorien, men det tror jeg blir for navlebeskuende altså. Men det er jo som med alt vi skriver, vi har alt vi har erfart med oss, så kanskje dukker den opp i en eller annen sammenheng.

  Jepp, dobbelt renseanlegg av det sjeldne slaget :o)

  Jeg håper virkelig ikke den stakkars sovende student ikke er alt for urven, og at du triller forsiktig hjem og sover en fortreffelig natts søvn!

 3. Undre says:

  At “The Girl From Ipanema” ga deg sparket i baken til å flytte til Brasil den bare “kjente” jeg var sann!

  Youtube for you, Iskwew:

  The Girl From Ipanema

  Fire nyrer hørtes veldig utrolig ut, Iskwew, men jeg visste ikke helt hva som var kriteriene for den påstanden, men det høres jo helt utrolig ut!

  Synd at romanpåstanden var falsk forresten.

 4. Undre says:

  … og bra for deg at du stakk av med kjekkasen med båt!

  😀

 5. Iskwew says:

  Obrigada, Undre! Astrud Gilberto har forresten mye annet bra også. Bossanova. Mmmhmmmm.

  Kriteriene for påstanden var bare at jeg har fire av dem 😀

  Romanpåstanden er i hvert fall en drøm og jeg ser ikke bort fra at den kan virkeliggjøres en eller annen gang.

 6. Iskwew says:

  Jeppers – selv om kjekkasen ikke var noe å samle på i det lange løp :o)

 7. At DU hadde strøket i finans og statistikk ville jeg aldri trodd… Men, undertegnede vet også hvor totalt satt ut av sitt vanlige jeg man kan bli av en stor kjærlighetssorg, så da kan jeg forstå det…
  Det med fire nyrer hørtes så utrolig ut at det bare MÅTTE være sant, hvem ville finne opp en sånn løgn…

 8. Iskwew says:

  Nettopp, Skorpionkvinnen, du tenkte helt rett – hvordan skulle jeg ha kommet på akkurat nyrene?

  Jeg var satt ut og hinsides, rett og slett. Og kunne strengt tatt ha latt være å møte opp på eksamen også, men det gjorde jeg jo, og det gikk som det måtte gå.

 9. Tonje says:

  Ser man det… Lærer noe nytt om Iskwew stadig vekk ;o)

  Jeg støtter alle andre her – romanen MÅ du gjøre noe med!! Sett opp på to-do-listen din med en gang!!! Det blir i såfall din andre utgivelse, siden jeg anser din første lærebok (finanskursene) for å være så og si i boks allerede :o)

 10. Iskwew says:

  Jepp – det er alltid noe nytt å lære om andre mennesker, heldigvis.

  Den romanen er på to-do listen, men det er umulig å få det til, og ikke vet jeg jo heller om ideen er god nok. Men eeeen dag :o) Øve meg litt på noveller, kanskje?

  Finanskursene.. er i hvert fall originale, det skal de ha :o)

 11. Tonje says:

  Øve deg på noveller? Svært god idé 😀

 12. Iskwew says:

  I hvert fall er de jo ikke på 250 sider :o) Hmm kanskje det, ja.

 13. bluebird says:

  Jeg tippet at fire nyrer var en løgn. Grunnen til det er at fire nyrer, dvs, separate nyrer, er uhyre sjeldent.
  Og i tillegg ville de gitt deg en urettferdig fordel, se : http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=216227

  Gitt blåveishistorien din litt lengere ned var det dermed ikke troverdig 😉

 14. Milton Marx says:

  Jeg hadde jo lest at du snakket om at du hadde lyst til å skrive en roman, men tenkte at kanskje var dette noe du bare hadde sagt av beskjedenhet. At du allerede hadde ei blekke liggende.

 15. Iskwew says:

  Hehe – de sto meg ikke bi den gangen i hvert fall :o) Jeg får vært fornøyd med at de ikke har gitt meg noen problemer.

 16. Iskwew says:

  Nei, det har jeg ikke, Milton – det blir med ideene. Jeg klarer ikke å samle meg til ett konsept.

 17. Milton Marx says:

  Er det forresten nå dere skal ha svaret på hva som er feil i lista mi, eller vil dere gjette?

 18. Iskwew says:

  Det er jo uuuumulig å finne ut av den listen din :o) Men jeg gjorde et siste forsøk før sengetid.

 19. Milton Marx says:

  Milton er ikke medlem av 10.000-metersklubben.

 20. Iskwew says:

  Helvete! Det var jeg da heeeelt sikker på at du var :o))

 21. Milton Marx says:

  Ellers tok jeg den med nyrene som en løgn nettopp fordi den var så totalt usannsynlig. “Hahh dere! Se så slem jeg er”, liksom.

 22. Iskwew says:

  Hehe – der kan du se. Det er ikke alltid lett å vite hva som er sant og hva som ikke er det :o) Uten at jeg vet hvor stor sannsynligheten er altså.

  Kanskje jeg skulle ha vært tvillinger, og så er det eneste som er igjen renseanlegget?

 23. Milton Marx says:

  Det med nyrene har nok ikke noe med tvillinger å gjøre. Det var forsynet som grep inn. Men en slik fremtid kommer hun til å trenge litt ekstra resekapasitet.

 24. Iskwew says:

  Ja, kanskje forsynet tenkte at jeg er omtrent som de gutta som er beskrevet i artikkelen til Bluebird?

 25. blues4u says:

  Jeg gir meg helt over! Snakker om å gå i baret, hehe. Trudde jo bortimot alt var løgn, men ikke bok-prosjektet! Jaja….du både overrasker, og imponerer gitt! 😉

 26. Iskwew says:

  Hehe blues4u – jeg tipper det hadde vært like vanskelig for meg å pønske ut listen din :o)

 27. Goodwill says:

  Misset denne listen, fant fasiten først, så jeg kan jo være bråkjekk og si at jeg hadde gjettet riktig i første forsøk ;o)

  Gjetter på at kjekkasen med båten var skyld i både pkt 3 og 10 – men forhåpentligvis ikke 8?

 28. Iskwew says:

  Langt i fra, Goodwill! Derimot var kjekkasen fra punkt 3, skyld i punkt 10 og nok en medvirkende årsak til punkt 5 :o) Når det gjelder punkt 8 er det for alltid gjemt i glemselen :o)

  Du hadde gjettet at jeg ikke har skrevet en roman? :o)

 29. Goodwill says:

  Javisst gjettet jeg det – sett med fasit i hånd ;o)

  Hmmm…skyld i pkt 10 og medvirkende til pkt 5??? Eeehhhh – vil det si at du har elsket med Peter Gabriel på en fjelltopp – midt på dagen?????

 30. Iskwew says:

  Neiiii 😀 Han var definitivt skyld i kjærlighetssorgen, og da snakker jeg ikke om Peter Gabriel :o)) Derimot var det han jeg var på konserten med, og jeg ser ikke bort fra at det ikke var bare solen og Gabriel som gjorde at jeg var litt surrete i hodet :o)

 31. Goodwill says:

  Smiler…NRK har jo nå, som reklame for noe de skal sende i nær framtid, messet ørene fulle på oss om at forelskelse er galskap – du skal se det stemmer. Surrete i hodet, definitivt! 😀

 32. Iskwew says:

  Ja, du får jo dessuten både syns- og hørselshemning før du vet ordet av det :o)) Men ahhhh – det er slik en deilig galskap :o)

 33. Hold T. Forfall says:

  Hvis det var racerbåten som førte deg til fjelltoppen, så kvalifiserer den ikke som “fjell” (gammelt jungelord). You know your stripper from your paint.

 34. Iskwew says:

  :o)) Det var det ikke, HTF.

 35. Runa says:

  Tja, jeg og er født med 4 nyrer, og 4 nyreledere så tror deg jeg:-) Mine er også vokst sammen, men har nå fått fjernet den ene som har plaget meg i 10 år, så skulle du ønske å donere går dette helt fint.. jeg har nå 3 igjen, og plagene er borte..

 36. Iskwew says:

  Morsomt, Runa! Jeg har ikke har ikke hatt noen problemer med dem, men jeg bør da undersøke om det lar seg gjøre å donere. Det er blitt sagt før at det ikke gjør det, men det er en stund siden.

  Godt noen tror meg :o)

 37. Ragnhild says:

  Jeg har også fire nyrer, men vet ingenting om rørsystemet…
  Det vil si, jeg ble operert som liten for reflux, og jeg regner med at de fjernet eventuelle overflødige urinledere da.
  Tenkte bare jeg skulle nevne at litt for mange eller få nyrer er blandt de aller vanligste organmutasjoner…så det er litt morsomt at så mange tror det er helt hårreisende å finne på såntno:p

 38. Iskwew says:

  Morsomt :o) Det er flere som har dette, skjønner jeg. Og da er det åpenbart en myte at dette er så sjeldent.

Top