Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Katteråd ønsket: Tredje øyelokk synes

10.12.06 i Kattene

I går kveld oppdaget jeg at Pondus’ tredje øyelokk (blinkhinnen) synes, og det skal den jo ikke gjøre. Se bildet, så ser du dem i øyekroken. Jeg har frenetisk søkt på nett, og fått et tips om at det kan være innvollsorm, slik at vi skal anskaffe en markkur umiddelbart (det har de ikke fått enda, så det er uansett på tide).

Det ser ikke ut til å plage ham, men han er merkbart klengete, vil sitte på fanget eller helst på skulderen hele tiden, så kanskje er han ikke helt i form. Og da bli jeg jo bekymret!

Imidlertid konkluderte jeg med at det ikke er så krise at jeg betaler 250 kr. for å få kontakt med veterinæren på teletorg på søndag.

Er det noen som vet noe om hva dette kan være?

Iskwew
*bekymret katteeier*

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med:

9 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

Sider som lenker til dette innlegget

 1. Iskwews hjørne på www » Blog Archive » Lesbare blogger | 10.12.06
 1. Rockette sier:

  Hmmm, stakkars pusen.
  Jeg vet ikke hva det kan være, Iskwew, men det ligner litt på en øyeinfeksjon min katt hadde en gang. Den ble behandlet med øyedråper.
  det kan også være tegn på noe som ikke sitter i øynene – som du selv sier, innvollsorm. hvis Pondus er ekstra klengete er det mulig han ikke er helt i form, stakkar.
  God bedring, Pondus. Prrrr

 2. Undre sier:

  Jeg har opplevd at katter kan bli sånn i øynene av innvollssorm, men siden han tydeligvis er utilpass, så ville jeg ha forhørt meg med veterinær.

  Tvi! Tvi!, Pondus!

 3. Iskwew sier:

  Heldigvis er det desember, så vi kan komme oss på apoteket etter ormekur i dag.

  Det jeg leste på nett var at om det er på begge øynene (og det er det) kan det ha med mage- og tarmsystemet å gjøre. Er det på det ene, er det mer sannsynlig at det er en øyeninfeksjon. Og Italienerfrøkenen ser ut til å være like pigg som vanlig.

  Og jeg skal ringe dyrlegen når de åpner i morgen – det er heeelt sikkert.

 4. Iskwew sier:

  Ja, i hvert fall er han veldig klengete, og vil ligge mer i fanget enn normalt, Undre. Men ormekur blir det uansett, på begge to.

 5. Undre sier:

  Ormekur er nok lurt å gi uansett, bare les pakningsvedlegget om det er noen grunner der man ikke skal gi (jeg husker ikke det der). Bare pass på at du gir dem en som tar alt, ikke alle kurer tar alle typer innvollsormer (uten at jeg helt ser poenget med slike kurer – for plutselig hadde Pus bendelorm *yikes* selv om han nettopp hadde fått ormekur).

  Siden begge øynene er symptomatiske er det nok grunn til å anta at det ikke er en øyeinfeksjon. Men dette får du svar på hos dyrlegen i morgen. 🙂

  *Bredbånds-TLC til Pondus*

 6. Iskwew sier:

  Jepp, bare Tigerungen nå får på seg tøyet, så skal vi ut på apoteket. Kjekt med søndagsåpent.

  Jeg skal be om å få den som tar ALT!

  Pondus mjauer takk for brebånds-TLC :o)

 7. E.R. II sier:

  I min barndom var det ikke få katter som vokste opp og bodde i min familie. Tror nok jeg har sett sånt før, men det er best å snakke med noen som har greie på sånt. Internet er ganske fint til å finne ut om sykdom, vel å merke hvis du ikke er hypokonder, men katter har vel ikke utvilket slike vaner ennå.

  Infeksjon er vanligvis forbundet med ansamling av puss, det ser du vel ganske kjapt. Forunderlig at parasitter kan ha sånn effekt, men alt henger jo sammen.

  Vår kattefrue har et øye som er bare trekvart åpent, det ser litt spesielt ut. Fjerdeklassingen har laget en del kattetegninger med ett og et halvt øye, hun ser litt mafioso ut, uten at hun ser ut til å la seg plage av det.

  God bedring til pus. Du får gi litt tips om hygiene og varmebehandling av smågnagere!

 8. Iskwew sier:

  Øynene ser ikke betente ut. Nå har vi vært på apoteket, men selv om de andre butikkene var åpne, var apoteket stengt. Så det får vi ta i morgen.

Top