Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Mysteriet med de forsvunne garnnøstene

22.11.06 i Kattene

Jeg er av de som liker å holde på med litt håndarbeide. Og dermed har jeg satt i gang med å hekle en jakke. Det er imidlertid slikt som var enklere før. Før kattene altså.

Spesielt Italienerfrøkenen er overbegeistret for håndarbeide, akkurat som meg. Pondus har vært her lenge nok til å vite hva et «NEI!» betyr, og etter noen forsøk tok han det ad notam. Og lot garnnøstene i fred. Men ikke Italienerfrøkenen. Fristelsen er rett og slett alt, alt, alt for stor. Hun klarer rett og slett ikke å la være, selv ikke etter et par skikkelige tak i nakken ledsaget av bestemte «NEI!».

På mandag hadde jeg glemt å pakke garnposen godt inne i et skap. Ergo var det garnnøster i heller forvirret forfatning på stuegulvet tirsdag morgen. Og det var fem som manglet. Fem grønne nøster borte og et lilla som hører til noe annet. Jeg lette høyt, lavt og under senger. Inne i skap, og oppå skap – siden puser noen ganger synes det er veldig fint å ta med seg byttene sine høyt opp. Men nøstene var og ble borte.

Til i dag. Da jeg tok ned tøy fra tørkestativet dukket de opp. På tørkestativet hang et laken. Bak lakenet lå det seks garnnøster. I heller forvirret forfatning ———–>

Det tok sånn omtrent 30 minutter og få orden på flokene. Greit nok siden de koster omtrent 40 kroner pr. nøste.

Synderinnen så selvsagt helt uskyldig ut. Ikke i verden om hun hadde nooooe med de garnnøstene å gjøre. Det hadde vel tatt seg ut, om en så fin og uskyldig utseende frøken hadde gjort noe slikt.

Men etter å ha blitt oppdaget, etter å ha sett spørrende og helt uskyldig ut, etter å ha gjespet og kvesset klørne på sofaen, var tiden inne til å mjaue litt skjelmskt til Pondus, med mat i stemmen. Og ut på kjøkkenet med to puser. Man blir jo selvsagt sulten av å få kjeft. Og egentlig av alt mulig annet også.

Og det er selvsagt ikke mulig å være sur på La Bella veldig lenge :o)

Print Friendly, PDF & Email

26 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

Sider som lenker til dette innlegget

 1. Iskwews hjørne på www » Blog Archive » Italienerfrøkenen på vekten | 24.01.07
 1. Undre sier:

  Garnnøster = kattemagneter, sånn err’e bare!:)

  Og den kattefrøkna der var da en særs yndig og bedårende katt!

 2. Iskwew sier:

  Det er heeeelt sikkert! Godt de er i en pose som knaser skikkelig, så jeg hører om hun nærmer seg.

  Frøkenen er alldeles skjønn :o) Synd jeg ikke fikk frem de smaragdgrønne øynene på bildet. Hun er så søt at det ikke er mulig å være verken streng eller sur veldig lenge.

 3. juliet sier:

  Milde madrugada… 🙂 He-he…

  Lar Pondus de virkelig være? Da er han den enste katten jeg kjenner til som ikke rører garnnøster…

  Du er nødt til å la de få hele ladningen skjønner du vel. Sånn er det bare;-)

 4. Iskwew sier:

  Han lar dem være når de er i posen. Derimot vil han gjerne leke med dem når jeg holder på. Da ligger det gjerne 2 puser i sofaen og følger med. Og det er bare Frøkenen som går i posen og stikker av med nøstene. Pondus har skjønt at da blir det bråk :o)

  De får ikke hele posen nei!

 5. Goodwill sier:

  Kan det tenkes i all verden at det er pusekattene som er vottemonstre også? Kan meget vel se for meg et sprelsk kattepjokk spinne rundt i stua lekende med en tigerungevott, altså!

 6. Iskwew sier:

  Håh! Det ser jeg ikke bort i fra. Kanskje de er å finne under sofaen sammen med hybelelefa.. ehhh hybelkaninene? Noe tyder på at jeg bør komme meg under sofaen.

  Forøvrig er det nye gulvet mitt laminat og dermed veldig glatt. Du kan tro det spinner pusekatter over det, i stort fart. Det hender at Italienerfrøkenen går på trynet, rett og slett.

 7. Cirkelin sier:

  Flirer gjenkjennende. Mine to puser har et litt forskjellig syn på garn. Den milde, snille Tigern blir forvandlet til en ulljaktende pelsterrorist så snart garnradaren hans gir utslag. Han finner garnnøster uansett hvor godt de er gjemt og stikker av med byttet uten å la seg affisere av at evt pinner henger på slep.

  Krigerkatten Tommy derimot, som med stor fornøyelse setter tenna i plastposer og sirlig krøllede gavebånd, han blir forvandlet til en ulldott som sover søtt med nesa godt inni garnnøstet. Ingen klør, ingen tenner.

  Strikking er en helt annen historie. Etter gjentatte forsøk med to pelser på fanget ønsker jeg meg nå en lekegrind med plass til meg og sofaen så jeg får strikket litt igjen 😉

 8. Iskwew sier:

  Pondus er interessert, men han ser ut til å ha akseptert at garnnøstene er no no. Ikke så med Frøkenen. Fristelsen er rett og slett alt for stor.

  Litt har imidlertid nakkeskinntakene hjulpet. Nå går det stor sett greit så lenge jeg sitter oppå garnposen. Men så fort jeg beveger meg litt unna, på toalettet f.eks., da er de fritt vilt, tror hun.

 9. Iversen sier:

  Vi vil ha mere katteblogging! 😀

 10. Hold T. Forfall sier:

  Cogito: «Jeg veit ikke en dritt»-Larsonstripa 🙂

 11. —> erik ® sier:

  Aha! En sånn som samler på 57 dager gamle aviser, ser jeg. Samler dem i hauger i spisestuen, du også?

  «Synd jeg ikke fikk frem de smaragdgrønne øynene på bildet., sier du.
  Slik altså -?

 12. Iskwew sier:

  Iversen, det blir det sikkert. Både fordi de finner på mye rart, og fordi jeg ikke finner på så mye å skrive om for tiden.

  HTF: Nettopp. Den har nok frøkenen lest, tenker jeg.

  Erik: Den avisen står under en olje-ovn. Slike bytter jeg ikke ut på daglig basis. Men det er en pen haug i kjelleren nå, ettersom forrige innsamling glapp.

 13. Iskwew sier:

  Og du Erik – hvilket program er det du bruker som får bort bakgrunnen på bildet? Jeg vil ha!

 14. Undre sier:

  Hæhæ! Eriks tyveri av bildet av katta til Iskwew er i alle fall et godt eksempel på hvorfor man ikke legger ut bilder av ungene sine på nett!

  Det var vel egentlig ikke så mye å le av, men dog …

  Point proved?

 15. Iskwew sier:

  Jasså. Det har jeg jo, Erik.

  Glimrende poeng, Undre. Jammen godt han ikke får kloa i noen bilder av Tigerungen, ja! Folk skulle bare visst hva bilder kan brukes til.

 16. —> erik ® sier:

  Ja, du verden. Mye uhygge avverget ved at «han ikke får kloa i noen bilder av Tigerungen».

 17. Undre sier:

  Erik, vi er på sporet av deg nå. 😉

  Disclaimer:

  Jeg mistenker selvsagt ikke Erik for å ville små tigerunger vondt.

 18. Iskwew sier:

  Erik, jeg tør ikke en gang tenke tanken på hva som kunne skjedd helt ut. Og ja, vi er på sporet nå, som Undre ganske riktig sier.

  Undre, du har fortsatt kontakt med Meling, skjønner jeg.

 19. Undre sier:

  – Ingen kommentar.

  *mumle-mumle*

  (– Det var det jeg skulle, svare nå også, vel, Meling?)

 20. Brynjar M. sier:

  Kjære klient: Det hjelper ikke å si Ingen kommentar. ETTERPÅ. Du følger ikke med i timen. Her har jeg i lange tider forsøkt å lære deg helt elementære ferdigheter for å unngå å komme i klemma, men hjelper det? God det er DU som betaler.

  (PS Om du skal skrive bok, for handler JEG avtalen, husk det.)

 21. Undre sier:

  Å var det det du mente med «etterpå», jeg trodde «etterpå» kom før, eller …

  Hæ?

 22. Brynjar M. sier:

  *sukk* Du minner meg om Mullahen. Han skjønner heller ikkeno, uansett hvor mye jeg forklarer.

 23. Undre sier:

  – Ingen kommentar

  (Men du, Brynjis, jeg tror muligens jeg trenger assistanse på en annen sak snart. Er du ledig på mandag????)

 24. Brynjar M. sier:

  Selvsagt er jeg ledig på mandag, jeg er da ikke langsur!

  (Hva var regnings-adressen din igjen??)

Top