Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Hendig ordliste for oss med rojale tendenser

10.10.06 in HumoristISK

I dagens Aftenposten står det en veldig grei oversikt over tjenerskapet på ethvert slott med respekt for seg selv, som i Drammensveien 1, for eksempel. Jeg antar i hvert fall at de har respekt for seg selv, og det underbygges av ordlisten også.

Om jeg får meg et slott noen gang, vil jeg gjerne ha

– En taffelbetjent, til å holde orden på alt porselenet og krystallglassene. Jeg har jo som kjent en del av det.

– En sølvkammerbetjent. Sølvtøy har jeg imidlertid ikke enda, men det antar jeg at vil tilflyte meg om det er så at jeg får meg et slott.

– En lakei, til å servere ved store middager. Visstnok holder taffelbetjenten bare orden på dekketøyet, han serverer ikke. På meg virker det som om taffelbetjenter er av det litt bedagelige slaget, men dem om det.

– En kammertjener, altså en personlig tjener, som hjelper meg av og på med robene og sånt, kunne jeg virrrkelig tenke meg. Det er ikke alltid like lett å komme inn i ballkjolene, må vite.

Hoffmarsjalk kan jeg vel greie å være selv, siden økonomi og administrasjon er mitt fagfelt. Der kan det altså være noen kroner å spare. Muligens kan disse brukes til en ekstra kammertjener.

I tillegg vil jeg gjerne ha en bataljon med kjekke, unge gardister til å passe på meg, Tigerungen, Pondus og Italienerfrøkenen (hun har flyttet inn nå). Selv om jeg ikke er helt sikker på at jeg vil at de skal hindre gentlemans-tyver i å bryte seg inn, da. Men for å holde den gemene hop unna, hadde det vært fint.

Når alt dette er i orden, er det bare å sette taffelet (det fornemme måltid) og dere er selvsagt alle invitert. Jeg kommer ikke til å glemme dere trofaste blogglesere når jeg sitter der i slottet mitt, det hadde tatt seg ut, liksom. Det er bare å henvende seg til Slottsknektene, så vil det umiddelbart ordnes med audiens. Akkreditering foregår med dokumentert kommenterings-frekvens. Jo flere, jo bedre!

Stilling ledig for hoffdamer!

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

29 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  Ekstravagant elegant! Finner fram Livkjolen og starter umiddelbart med å lære meg royal Protokoll og Etikette! :-))

 2. Iskwew says:

  Jeg trodde du kunne det jeg! Og du er akkreditert, det er hevet over tvil.

  :o))

 3. iapetus says:

  Har de ikke narr lenger?

 4. Iskwew says:

  Den stillingen må da kunne opprettes! Hva er vel et hoff uten en narr? Et fryktelig kjedelig hoff, spør du meg.

 5. Iskwew says:

  Dykkerutstyrsskylling… Hmmm… det må vel være sølvkammerbetjenten. Han har jo for øyeblikket ikke noe å gjøre.

 6. iapetus says:

  Finns sikkert en kandidat eller to til Drmnsvn 1. Pluss et par pudler!

 7. Iskwew says:

  Ja, det vil jeg tro. De kan jo ha en eller flere ansatt allerede, med mindre det er en arbeidende styreformann som tar oppgavene.

 8. Morten says:

  Hvem av disse skyller og vedlikeholder dykkeutstyr?
  That’s the boring part…..

  M:)rten

 9. Jeg er sikker på at jeg egner meg særs godt som hoffdame…. Såfremt det ikke innebærer at man må sy eller strikke….

 10. Elisabeth says:

  En venninne lurte meg til å ringe slottet en gang. Hun sa at hun hadde truffet Haakon Magnus. Dette var før han hadde truffet Mette Marit. Det pussige med veninnen min var at hun var veldig lik Mette Marit, bortsett fra at hun var fra Nord- Norge.

 11. Milton Marx says:

  Narr. Har det norske kongehuset ingen narr??? Foruten Mette-Marits pappa, tror jeg altså at de har opptil flere.

  Gjør kongehuset selvfinansierende, sier nå jeg.

  * La næringslivet betale for kongens eksportmarkedsføring, dersom den virkelig er så effektiv.
  * La Mesta betale for de royale talene ved bro og tunnelåpninger, hvis de på død og liv skal gjennomføres.
  – Bro med standard GPP (Generelt Pisspreik): 58.000,-
  – Bro med SST (spesialskrevet tale): 75.000,-
  – Bro med SST og STV (skryt til vertskommune) 92.000,-
  – Bro med GPP og STV: 71.000,-

  Egentlig er det bare fantasien som setter grenser. Tenk bare å sende ut invitasjon til utdrikningslag: KONGEN KOMMER!!!

  For ikke å snakke om når Iskwew begyner å kapitalisere på investeringene sine. Da kunne hun leie inn det eller de medlemmene av kongehuset hun foretrekker for mer pikante tjenester:

  Hva med KSS (kongelig svigersønn) til SS (støvsuging): 35.000,-
  KSS til SS med NNTMFF (naken nedentil med forklede foran): 97.000,-
  KSS til SS med NNTMFF og SSB(strutsefjær bak): 127.000,-

  Tjenestene kunne for så vidt bli enda mer pikante, for ettersom det er så lenge siden kongehuset kom til Norge fra Danmark, er det høyst tvilsomt at man kan bli dømt for traficcing.

 12. Iskwew says:

  Skorpionkvinnen: Jeg tror de eneste kriteriene er at man kan ordne slep og sånt. Det kan du sikkert.

  Elisabeth: Kanskje vi kan øyne et mønster her? Kanskje det ble Mette Marit fordi han ikke fikk din venninne?

  Milton: I dag trengte jeg sårt til et skikkelig gapskratt og det fikk jeg da jeg leste denne kommentaren *gapskratter*

  Jeg er redd at på det prisnivået, er det ikke mye til marked for dem. Særlig ettersom du får SSNNTMFF og sikker med SSB også helt gratis på side2date. Eventuelt ER det KSS som opererer der. Det ser jeg ikke bort ifra. Men da jeg fikk tilbudet, var det ikke snakk om betaling en gang. Han ville stille helt aldeles gratis.

 13. Cirkelin says:

  Isk: Du er nok på rett spor når det gjelder KSS og Side2Date. I flg avisenes evinnelige oppsummeringer av skattelistene så tjente ikke KSS noe i fjor nemlig. Det må jo bety at han finansierte SSB på andre måter enn å ta betalt for sin SS.

  Milton: Mulig du ikke er tilhenger av likestilling siden prislisten stort sett omfatter den mannlige delen av kongehuset? Så du ikke alle forretningsmulighetene eller tenkte du at damene skulle holde seg til ulønnet veldedighet?

  Ikke dumt tenkt det altså! De damene har jo en nøye innøvd DV (dronning vink). Utstyrt med rett støvkost så ville de kunne gjort en fabelaktig innsats på alle landets institusjoner når de likevel stikker inom for å plukke med seg blomster til helgen.

  Ser for meg oppslag på gamlehjemmet i Øvre Grukkedal: Hurra! I dag sender kongehuset MMS (Mette Marit og Sonja) til oss så vi slipper å bli plaget av PMS (Persienner Med Støv) de neste ukene.

  127.000 forekom meg å være en noe stiv pris for å se KSS jakte hybelkaniner, men SSB ville jo straks bli favorittleken til pelsjævlene og matmors puser fortjener jo morsomme leker uansett pris. Er det uetisk å selge videoopptak av seansen? Selvfinansierende katteleker virker som en god plan!

 14. Iskwew says:

  Forøvrig kom jeg på at tilbudet på side2 gjaldt NNOUFF (Naken Nedentil Og Uten Forkle Foran) og som sagt var det gratis.

  Å velge mellom KSS og MMS for å ta seg av SS og PMS er litt et valg mellom pest og kolera, vaffal på de prisene. Men jeg vil tro at Italienerfrøkenen vil kunne få ut litt overskuddsenergi om det er med SSB, og som sagt, innekatter MÅ få leke. Pondus klatrer så mye i trærne at han muligens betakker seg.

  Etikk? Denne tråden omhandler ikke etikk, takk. Det tar vi en annen gang. Jeg er sannelig mer glad enn jeg trodde for at jeg kjøpte det videokameraet nå.

 15. Iskwew says:

  Og Milton, jeg er selvsagt takknemlig for at du legger igjen sådanne gullkorn i min blogg, men du blogger for lite altså. MBMM!! (Mer Blogging Milton Marx!!).

 16. Goodwill says:

  KSS? Det er jo han derre med de ztemte z’ene! SSB?? *grøsser*

  Forøvrig tror jeg at Iskwews slott vil bli av en helt annen klasse enn det i Drammensveien 1. Jeg er ikke et øyeblikk i tvil om hvor JEG ville bedt om audiens :o)

 17. Iskwew says:

  Det er vel han som kommer med bok i disse dager, ja. Han var på TV i sted, med noe fippskjegg-lignende hårvekst. Skal vi kjøpe boken? Nei, det tror vi ikke. Og KKS med SSB her i huset… det bor tross alt sakesløse kvinner, barn og katter her. Jeg kan tenke meg en rekke lover det ville være i konflikt med, og vi bedriver altså ikke lovbrudd i dette kastellet. Det hadde tatt seg ut!

  *noterer at Goodwill er godt og grundig akkreditert hoffet*

  *sender lappen til nærmeste Slottsknekt med samtidig ordre om å holde KKS unna, med eller uten SSB*

  (Vi er selvsagt mottakelige for smiger, om det var det det var :D)

 18. Goodwill says:

  Puster lettet ut – selv om jeg forsåvidt godt kan se for meg fornøyelige scener med den sakesløse Pondusløven i fullt firsprang etter strutsefjærene til den kongelige svigersønnen!

 19. Iskwew says:

  For ikke å snakke om Italienerfrøkenen, som nå har flyttet inn (for godt, tror vi). Hun er mye tøffere i trynet, og dessuten mye mindre sliten enn Pondusløven siden hun ikke er ute og klatrer i trærne. Da ville nok KKS med SSB og tilhørende herligheter *host* få kjørt seg!

 20. Goodwill says:

  OG Italienerfrøken, ja 😀 Stakkars mann!

  Kunne han passet som narr?

 21. Iskwew says:

  Klart han kunne, men han er vel allerede ansatt på et annet slott som det, slik jeg har forstått det på tabloidene. Inntrykket festet seg da jeg så ham geberde rundt på Theatercafeen med z’ene sine.

 22. Goodwill says:

  Ja, det er sannsynligvis best at han holder seg der, på det andre slottet, for å begrense skadeomfanget…

  Nei, jeg tror egentlig du har fått på plass en akkurat passe bemanning til slottet ditt. Nå gjenstår bare å finne det!

 23. Iskwew says:

  Ja, jeg er mer tilhenger av morsomme gjester, enn narrer, egentlig.

  Nå gjenstår å finne slottet. Hvordan finner man slottet sitt? *tenker*

  Det er vel som i Alkymisten, tenker jeg. Ikke så langt unna som man skulle tro :o)

 24. Goodwill says:

  Jepp! My Home is my Castle!

 25. Iskwew says:

  Nettopp, Goodwill :o) Og vi trenger jo ikke akkurat KKS med SSB. Virkelig ikke. Märtha kan få beholde ham.

 26. Jeg ble forresten lurt til å ringe til slottet (det i Drammensvn 1) en gang. Fikk mld fra en venn at han var på jobb i Oslo, mobil var i stykker, men måtte snakke med meg via tlf til en venn. Jeg skulle ringe et bestemt nr og spørre etter Harald…. Hehe…jeg gikk rett på limpinnen!

  Hoffmessige slep klarer jeg helt fint å dandere, så den saken er grei!

 27. Iskwew says:

  Kom han i telefonen da, Skorpionkvinnen???

 28. Tiqui says:

  Du verden, for en god start på dagen å lese denne tråden! Nå er hele ansiktet oppmyknet av latteranfall!

 29. Iskwew says:

  Denne tråden ble betydelig mer underholdende enn jeg trodde da jeg la den ut 😀

Top