Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Pondus har vært i slåsskamp

02.09.06 i Kattene

I går slapp jeg Pondus ut da vi kom hjem ved 5-tiden. Klokka litt over 8 gikk jeg ut for å hente ham. Normalt kommer han når jeg roper, men det gjorde han ikke i går. Lokking, roping og løfter om dyr kattemat hjalp ikke, han var og ble borte. Tigerungen gråt og var helt sikker på at Pondus var kidnappet, overkjørt eller spist av en hund. Ved 9-tiden gikk vi inn igjen, men halv 10 var jeg ute igjen og da hørte jeg med en gang mjauene hans, og pusen kom smygende fra noen busker.

Da vi vel kom inn oppdaget jeg løse pelsdotter og et hovent og relativt gjenklistret øye. Uten at det så ut til at Pondus gjorde noe av det, men likevel. Nyslåtte katteeiere blir bekymret av sånt. Han var sulten, spiste den dyre kattematen han selvsagt fikk, og så la han seg for å sove. Og det brukte han resten av kvelden til. For sikkerhets skyld oppe på det høyeste skapet.

I dag ser øyet betraktelig bedre ut, så jeg satser på at det har gått bra. Tigerungen er klar for å ta den katten eller hunden som har vært slem med Pondus. Forklaringer om at dette er slik katter er, at de har instinkter og ikke er slemme om de banker opp Pondus, preller av som vann på gåsa. Han mener dessuten at Pondus aldri bør få være ute igjen, noe jeg må si meg litt uenig i, uten å få gehør for det. Å snakke om at det er fint for Pondus å få være ute, når han kommer hjem med løse pelsdotter og gjenklistret øye, virker ikke logisk for en Tigerunge som simpelthen elsker katten sin.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

13 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Iversen sier:

  Du skal se at den andre katta ser mye mer mørbanka ut!

 2. Iskwew sier:

  Mulig det, jeg har lansert det for Tigerungen, uten at det gjorde ham særlig mildere stemt når det gjelder å la Pondus være ute.

  Men det kjennes bedre ut :o)

 3. Megler Smekk sier:

  Du må fortelle Tigerungen at katter ikke liker å slåss – de vet det kan være farlig og unngår det om de kan. Pondus er en ”kattunge” uten sosial erfaring og kan ha blitt satt på plass av en eldre han- eller hunkatt. Det er en del av det å vokse opp kan du fortelle krapylet :O))

 4. Cirkelin sier:

  Du må hilse den unge mannen og si at hvis han og kameraten diskuterer litt, og kameraten dytter han så han får skrubbsår på tigerungeknærne, så har sikkert tigermamma lyst til at han aldri skal gå ut igjen. Men siden tigermamman vet at tigerungen og kameraten sikkert kommer til å bli venner igjen og at de har lært seg at dytting fører til skrubbsår, så vet tigermamman også at det er lurest å slippe ut tigerungen igjen. Ellers kanskje han ikke lærer alt han burde ute.

  Akkurat sånn er det med Pondus og kattekompisene også.

  Du behøver ikke fortelle han at jeg er sjeleglad for at mine to pelsterrorister er innekatter og at jeg vurderer å låse arvingen inne til han er minst 25 for å unngå at han skader seg eller havner i trøbbel 😉

 5. Iskwew sier:

  Megler Smekk: Jeg forsøkte akkurat den der, og selv om den ble møtt med skepsis, virker det som om Tigerungen forsto poenget. Han nikket i hvert fall, og protesterte ikke høylydt.

  Cirkelin: Din variant, som høres svært fornuftig ut, kommer til å tas i bruk om den ovenfor nevnte varianten til Megler Smekk ikke virker.

  Ellers er jeg jo selv i tvil om han skal få være ute, i hvert fall til jeg tar frem bilder av Pondus på klatretur. Da skjønner jeg at siden det er rimelig trygt her og han dessuten, i motsetning til dine, liker veldig godt å være ute, så skal han få det. Men ikke før det øyet er helt i orden. Noe det ser ut til å bli, for i dag har han hatt det stort sett åpent.

 6. Iskwew sier:

  Det hadde jeg ikke tenkt på, men jeg ser ikke bort fra at det var slik Pondus tenkte. I forsvar må jeg imidlertid si at det ikke er snilt å være ute og slåss, og skremme vettet av matmor og sønn.

  Du har kanskje hørt lignende?

  :o)

 7. DRM sier:

  Dette er jo helt typisk; med en gang gutta har vært på byen til sent og kommer hjem litt redusert må noen blogge om det og lage en masse oppstandelse. Det er jo bare slik vi er. At man kommer hjem sulten er naturlig, og velger en å sove ut på det høyeste skapet er det på en måte skadebegrensning. Hadde jeg kommet hjem med løse pelsdotter og gjenklistret øye hadde jeg tenkt likt. Først mat, og så en fredelig plett. Go Pondus!

 8. Stakkars Pondus!! Men som alle over her også hentyder, så ligger det jo i kattenes natur å markere revir, og å slåss! Hadde han truffet på min lille pusefrøken så hadde hun føket på ham og jagd ham langt pokker i vold. Den yndige damen forvandler seg nemlig til et fresende monster når hun påtreffer andre katter i hagen vår. Hennes yndlingsbeskjeftigelse er å sitte på veranda-rekkverket og speide etter evt inntrengere…. Og aldri har hun blitt skadet. Har derimot en mistanke om at hun skader de hankattene som prøver seg.

 9. Iskwew sier:

  Pondus er jo kastrert, så han prøver seg ikke på noe i forhold til damer :o) Jeg tipper, som Megler Smekk sa, at han er så ung at han ikke har helt lært kattereglene enda, og derfor nok fikk seg en kilevink av den grunn. Og det er mange katter her. Men han lærer vel etterhvert :o)

 10. iapetus sier:

  Det var en fremmed katt i hagen vår igår…..

 11. Iskwew sier:

  Det var ikke Pondus, han hadde fått husarrest av Tigerungen, og det var jeg i grunn enig i. Om du skal på tur, er det greit å se på begge øynene.

 12. juliet sier:

  Heia Pondus 😀

 13. Iskwew sier:

  Han skulle hatt med seg Italienerfrøkenen. Hun hadde nok banket dem, tenker jeg :o)

Top