Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Tigerungen er særs lite fornøyd

26.08.06 i Tigerungen

med dette med sykling. Han blir rett og slett sur, og kaller meg slem og det som betraktelig verre er. I dag er han trøtt også, siden han ikke fikk sove før veeeeldig sent i går kveld, og det å tvinge ham til å sykle var ikke vellykket. For det er jo det jeg gjør. Han skal lære seg å sykle, for det gjør alle kameratene, og ikke pokker om han skal stå og se på når de andre sykler. Så mor lokker, lurer, kjefter, bestemmer og tvinger. Nå tror jeg at jeg skal klekke ut et skikkelig belønningssystem eller noe, for han skal lære å sykle i høst. Håper jeg.

Men i dag ble det utrolig lite vellykket. Trøtt og sliten Tigerunge. Opp på sykkelen. Og rett på trynet første gang han skulle svinge. En ørliten bloddråpe rant fra albuen, og det blikket jeg da fikk, var ikke av det milde og blide slaget. Et lite øyeblikk følte jeg meg virkelig som den elendige moren han beskyldte meg for å være, mens han så indignert vekselvis på meg og på den lille bloddråpen på albuen.

*sukk*

Pappaen til Tommy har det likedan. Det er en trøst. Og i tillegg har jo pappaen til Tommy et par problemer til med avkommet som jeg ikke har.

Pondus derimot, han har vært ute i hele dag, og tegner til å bli en skikkelig utekatt, som må overtales til å komme inn igjen.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

13 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Tiqui sier:

  Dakars tigermamma! Det er ikke lett! Du får trøste deg med at du vil ham jo bare vel, og at han kommer til å like det når han bare får det til! 😉

 2. Iversen sier:

  Nå må du ikke glemme at Tommys sykkel er inkarnert ondskap – har du kjøpt ett stykk ond sykkel til Tigerungen må du revurdere din karriere som mor og sykkelinstruktør!

  Sykling skal læres med sjelløse sykler.

 3. Iskwew sier:

  tiqui: Godt det er noen som synes synd på meg, for det gjør virkelig ikke avkommet. Heldigvis har vi kjøpt en ny Rampete Robin bok i dag. Det er nok litt plaster på såret (i tillegg til den allerede plastrede albuen).

  Iversen: Jeg kjøpte den på sportsbutikken, og jeg har ikke sett nevneverdig sjel i den sykkelen. Men Tigerungen sa vitterlig «Din feite dumme sykkel» etter at han hadde skjelt meg ut etter noter.

 4. Iversen sier:

  Det sier da seg selv at du må kjøpe en SLANK sykkel.

 5. Iskwew sier:

  Det skulle han tenkt på selv, da han valgte den! I og for seg ville han ikke ha sykkel i det hele tatt, men han valgte den da selv, blant de tre mulige.

  Forøvrig gleder det meg at han kalte den bare feit og dum. Det tyder på at han er litt avlært på noen av de uttrykkene han har lært på skolen. Og du; har du hatt Foreldreskole om banning? Ikke det jeg husker. Skjerp deg, Iversen!

 6. Iskwew, belønningen din kommer når han har lært seg å sykle. Da kommer han til å være glad for at du presset ham en liten smule…
  Når ungene mine sier jeg er slem (ja, det hender…) så sier jeg: Ja, stakkars dere, uheldige har dere vært som har fått en sånn slem mamma! Da pleier de å smile litt og si at nei, du er jo egentlig ikke slem da….

 7. Iskwew sier:

  Det er det jeg håper på, Skorpionkvinnen. Og han ble merkbart blidere av en dusj og en lesestund, heldigvis. Så i morgen er det til pers igjen :o)

  Tidligere i dag var jeg jo verdens både beste og peneste mamma, så vi får satse på st det ikke stikker så dypt.

  Forøvrig skal du få en rose, Skorpionkvinnen – for kommentar nr. 1.000 :o)

 8. Oj, tusen takk for rosen 🙂

 9. Goodwill sier:

  Her kommer en beskrivelse av typisk belønning for utholdenhet i sykkelopplæring!
  Jeg så for meg en ren datadag for minstemann idag hvis jeg ikke fant på noe lurt.

  Datadag på en solfylt søndag er noe jeg ikke har særlig sans for, så hjernen arbeidet på spreng. Så kom jeg til å tenke på deg og dine bestrebelser og – eureka! Sykkeltur!

  Men ville dataungen? Niks og atter niks! Ikke før jeg lovte sjokolade i sekken og vafler på Losby – og etter betydelig press fra meg og storesøster – gav han etter.

  Det artige er at når vi først var kommet avgårde så han seg ikke tilbake. Sjokoladen forble i sekken, ikke etterspurt, og etter en is på Losby bar det videre innover, for det var vikingskip og sjørøverspill på Mønevann – en genistrek!

  Summa summarum: 15 km på sykkel, fine opplevelser og blide barn. Strålende. Det er slik det blir, Iskwew. Bare vær tålmodig!

  ps. Det ble data på ungen etterpå…og Blues Brothers for far. Helt ok 😉

 10. Iskwew sier:

  Hehe – godt mine frustrasjoner kunne skape litt inspirasjon til å gjøre noe hyggelig med sykkel :o) Det høres jo riktig så trivelig ut det der.

  Her har vi holdt lav sykkelprofil i dag.. på forsiktig spørsmål om sykkeltrening ble oppsynet på Tigerungen ganske morskt, så jeg har ikke presset på i dag. Men det blir ikke lenge til neste gang.

 11. Iskwew sier:

  Korreksjon: Da meldte han seg helt frivillig til en øvingstur på parkeringsplassen. Dette går veien 😀

 12. Goodwill sier:

  Told you so! Herlig! :-))

Top