Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

En surrealistisk telefonsamtale

04.08.06 i Diverse

eller faktisk, så er det ikke det, den er realistisk.

Sted: Gaza, Omar Mamlukes hjem.

23:45: Mobiltelefonen ringer.

I den andre enden snakker en mann med israelsk aksent: «Du har noen få minutter til å komme deg ut. Ganske snart kommer huset ditt til å bombes sønder og sammen.»

Omar: «Fleiper du???»

Mannen med israelsk aksent: «De israelske forsvarsstyrkene spøker aldri!»

Slik Omar så det var det svært troverdig, de Israelske forsvarsstyrkene er ikke kjent for å kødde akkurat, så han pakker sammen 2 koner og 15 barn og kommer seg ut av huset sitt. Samtidig advarer han naboene.

00:15: Rakettene slår inn, og jevner Omars hus med jorden.

Eller massakeren i Qana, der 60 mennesker, i hovedsak kvinner og barn, ble drept, har Israel skjønt at det begynner å bli vel mange sivile tap i denne krigen. Så nå plukker de ut husene de vil bombe, så ringer en eller annen til de som bor der, og ber dem komme seg til helvete ut før huset går opp i lufta.

Det surrealistiske midt oppe i det at dette faktisk skjer, altså at moderne teknologi tas i bruk på denne måten, får meg faktisk ikke mildere stemt overfor Israel, og den krigen de fører. Jeg synes nesten det er et hån, jeg. Og hvorfor skulle de advare Omar? Og hvorfor bombe huset hans? Om det er så at han skuler Hizbollah og rakettene deres, så ville de neppe advart, da ville de ha sørget for at han var i huset når bombene kom. Og om han ikke er det, hvorfor skal de da bombe huset til Omar? Selvsagt fordi dette ikke alene er en krig mot den væpnede militsen, langt derifra. Dette er en krig, helt likt de fleste andre kriger, mot sivilbefolkningen. Selvsagt er det det.

Men den politiske belastningen er blitt for stor. Alt for mange har dødd, og de fleste av dem uskyldige sivile. Så derfor sørger man i hvert fall for at folk kommer seg ut av husene sine, før de bombes sønder og sammen. De uskyldige sivile, altså. For selvsagt skal man bombe husene deres selv om de er uskyldige.

Snakker om surrealistisk realisme!

Kilde: Dagens Aftenposten. Side 11. Link foreløpig ikke lagt ut.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

1 kommentar

Trackback URL | Kommentar-feed

Sider som lenker til dette innlegget

  1. sonitus.org » Blog Archive » En surrealistisk telefonsamtale | 04.08.06
Top