Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Til de som ennå ikke har prøvd

29.06.06 in IdiotISK

å varme opp en pølse i mikrobølgeovnen: Ikke prøv det. Det er ikke lurt. Det er noe griseri, viser det seg.

Eksploderende pulverisert wienerpølse over hele mikroen er ikke morsomt. Ja. Vi snakker pulverisert pølse her. POFF sa det, og så var den pølsen spredd utover i form av atomer og noen molekyler. Men så vidt jeg kunne se var det mest atomer. Noen av dem så dessuten ut til å være spaltede atomer.

Dette bør jeg vel ikke prøve med egg?

Print Friendly, PDF & Email

12 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. iapetus says:

  åhh nei du lurer ikke meg. Jeg forteller IKKE om hva som er prøvd inne i en miccro….;-))

 2. iskwew says:

  Åååååå men fortell! Ikke vær kylling nå. Så slipper jeg å prøve det.

 3. O! says:

  Lyspærer lyser fint i micro, men pass på for mange sekunder kan få alvorlige følger.

  Kattepuser i microer går bare til venstre etterpå… (har det blitt mer fortalt)

 4. iskwew says:

  Jeg tror kanskje ikke jeg skal prøve noen av delene, O! :o))

 5. Iversen says:

  Tsk. Wienere skal trekkes, basta. Du kunne jo bare fylt en ildfast form med vann og lagt inn pølsa med et par snitt i, kanskje?

 6. iskwew says:

  Selvsagt kunne jeg ha gjort det. Men gjorde jeg? Nope. Neste gang derimot, da gjør jeg det.

  :o)

 7. Cirkelin says:

  Har aldri testet wiener i micro, men grillpølser går utmerket om man passer nøye på at det ikke blir for mange sekunder!

 8. iskwew says:

  Jeg tror kanskje det er skinnet på wieneren som er problemet. Det må i så fall lages noen hull.

 9. Goodwill says:

  Jeg for min del tenker IKKE å prøve dette. Atombombe i mikrobølgeovn høres skummelt ut!!

 10. iskwew says:

  Ikke prøv det Goodwill. Det er ikke noe jeg anbefaler i det hele tatt. Men nå har jeg i hvert fall lært det :o)

 11. Milton Marx says:

  Det morsomme er at du ikke bare kan sprenge hele egg i en mikro. Du trenger faktisk ikke helt skall for at de skal eksplodere! Det som skjer, tror jeg, er at varmen lukker overflaten, slik at det ikke lenger er noen hull – og så lyder det et dumpt BOM.

  Jeg hadde kokt et egg litt for lite, og skulle bare gi det noen sekunder til. Egget var jo allerede åpnet, så det skulle ikke være noe problem, men det er det! Egget så nesten ut som en tulipan. Lag på lag med gule blader – og en masse egg i taket.

 12. Iskwew says:

  Aha. Da har jeg fått enda en grunn til å ikke forsøke det der. Jeg vil tro du ble overrasket over hvor mye kaos det ble av ett egg :o)

Top