Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Små, lodne grønne kontordyr

15.06.06 in NerdeHjørnet

“Logaritmer er noen små, lodne, grønne dyr som dukker opp i formler og ødelegger dagen når solen ellers skinner.”

(Kilde: Ukjent)

Jepp. Sånn er det. Ofte. Men i dag er det ikke logaritmer men korrelasjoner som lager hodebry. De har imidlertid samme karakteristika, altså de er små, grønne og ødelegger dagen som best de kan. Eventuelt ser de noenlunde ut som disse japanske (eller hvadetnåer) tassene.

Og jeg jeg kan ikke japansk, men likevel illustrerer den dagens tema bra. Småtassene henger sammen på et eller annet vis. Det er slikt noe jeg er på jakt etter. Hvordan ting henger sammen, hvor mye og hvor rimelig det er å tro at det blir slik i fremtiden også.

For de som kjenner til det… å jobbe med korrelasjonsmatriser på 15*15 når du ikke kan bruke bare historiske tall, er et helvete. 225 tall som skal være konsistente. Det er IKKE lett. Men jeg nærmer meg nå, etter intens jobbing i hele dag. Litt mer i morgen, så tenker jeg det henger i hop.

Oppussing og korrelasjonsmatriser er i grunn noe å bruke sommeren på det. Jepp. Jeg tror jeg skal gjøre det hver sommer fremover. Eller vent. Det blir for dyrt, selv om det er kjempegøy.

*tar seg sammen*

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

Comments are closed.

Top